10 grote redenen om niet te upgraden naar Windows 11

Je zult nooit een Microsoft Windows-upgrade zien die niet op luidruchtige negatieve reacties wordt onthaald, en hoewel Windows 11 niet zoveel vitriool is tegengekomen als sommige eerdere versies van het besturingssysteem, betekent dat niet dat het allemaal rooskleurig is. Het belangrijkste rundvlees ging over de hardwarevereisten. Minder klachten over interfacewijzigingen komen neer op “iemand heeft mijn kaas verplaatst”, maar wekken nog steeds de woede van oude gebruikers. In veel opzichten werkt Windows 11 net zo goed als Windows 10. Het draait allemaal dezelfde software en ondersteunt dezelfde randapparatuur. En toch zijn er nogal wat geldige redenen om niet te upgraden naar Windows 11.

Zoals het geval is met de meeste desktopbesturingssystemen, of deze nu van Apple of Microsoft zijn, is het de bedoeling van een nieuwe versie om u ertoe aan te zetten een nieuwe computer te kopen. Deze techreuzen zijn minder geïnteresseerd in het upgraden van uw bestaande hardware, omdat het hen geen inkomsten oplevert.

Ik gebruik nog steeds voornamelijk Windows 10 naar keuze, maar ik heb Windows 11 ook uitgebreid gebruikt, en ik ben hier om je te vertellen dat het geen enorme aanpassing is om tussen de twee te schakelen. Dat gezegd hebbende, zijn er redenen waarom je misschien liever vasthoudt aan beproefde Windows 10 in plaats van naar Windows 11 te gaan. Veel van de redenen komen erop neer dat Windows 10 veel dingen goed heeft gedaan en Windows 11 ze verpest. Voel je vrij om je eigen redenen toe te voegen om niet te upgraden in de reacties hieronder.


1. Mogelijk moet u een nieuwe pc kopen voor Windows 11

De grootste stank van Windows-commentatoren bij de lancering van Windows 11 betrof de nieuwe hardwarevereisten. De behoefte aan een TPM-beveiligingschip kreeg veel digitale inkt, terwijl in mijn ervaring de meer wijdverbreide barrière voor upgraden een vereiste was voor een recentere CPU. Ik heb drie of vier pc’s getest die allemaal TPM-chips hadden, maar met CPU’s die niet recent genoeg waren voor de upgrade. U kunt het besturingssysteem ook niet installeren in het onwaarschijnlijke geval dat uw pc nog steeds een 32-bits processor gebruikt; het draait alleen op 64-bit Intel/AMD en Arm-chips.

Dat is alles over het upgraden van bestaande pc’s. Als u op zoek bent naar een nieuwe computer, zijn er nog andere redenen waarom u er een zou kunnen kopen met Windows 10, zoals u hieronder zult zien. Er is nog steeds een goede selectie pc’s met voorgeïnstalleerde pc’s beschikbaar en het is mogelijk om te downgraden van Windows 11 naar Windows 10.


2. De taakbalk van Windows 10 is beter

Windows 10 taakbalk versus Windows 10 taakbalk  Windows 11 Taakbalk

Met Windows 10 kunt u bredere, meer informatieve taakbalkknoppen weergeven en kunt u de taakbalk zowel aan de zijkant of de bovenkant van het scherm als aan de onderkant plaatsen – voor sommige gebruikers een groot probleem. Windows 11 doet dat ook niet. In 10 staan ​​de vermeldingen altijd op dezelfde plaats. Maar in 11, als u de standaard uitlijning in het midden gebruikt, veranderen de pictogramposities, zelfs de Start-knop, terwijl u apps opent en sluit. Gelukkig, jij kan lijn de taakbalk links uit in Windows 11, waarmee dat laatste probleem wordt opgelost, maar de anderen blijven.

Een andere fout is dat je met de taakbalkkalender geen gebeurtenissen kunt toevoegen of zien zoals in Windows 10. Een andere is dat het slepen en neerzetten niet zo volledig ondersteunt als zijn voorganger. Microsoft komt hierop terug, maar geeft de mogelijkheid terug in toekomstige Windows 11-builds, maar ik zie nog steeds het universele Nee-symbool wanneer ik probeer een bestand naar een app-pictogram in de taakbalk te slepen.


Windows 10 Startmenu vs.  Windows 11 Startmenu

Het nieuwe Windows 11 Start-menu toont geen recent geïnstalleerde apps of veelgebruikte apps. Het biedt de vage “Voorgestelde” apps die kunnen gebaseerd zijn op die criteria, maar ik heb het niet zo nuttig gevonden als de duidelijke secties van Windows 10 voor die categorieën. De pictogrammen in 11 tonen geen informatie over de apps zoals Windows 10-tegels. Het eerdere besturingssysteem geeft ook directe toegang tot Power (Shut down, Restart, Sleep) en de app Instellingen.


Zoekvak in Windows 10

Ja, u kunt op een taakbalkpictogram drukken of Windows Key-S gebruiken om het zoekvak in Windows 11 weer te geven, maar er gaat niets boven het hebben van een zoekvak daar de hele tijd, op dezelfde plaats, wachtend op uw vragen. Windows 10 biedt dat, direct naast de Start-knop. Het bedrijf is zelfs begonnen met het versieren van de rechterkant van de doos met schattige actuele illustraties, zeldzaam bewijs dat Microsoft Windows 10 blijft verbeteren.


5. De tabletervaring van Windows 11 is niet zo goed als die van Windows 10

Windows 11 op tablet

Ik heb geschreven over de frustrerende ervaring van het gebruik van Windows 11 op een tablet, en hoewel Microsoft beweert het te hebben verbeterd, vind ik het tegenovergestelde. In Windows 10 brengt u door van links en rechts naar binnen te vegen de zeer nuttige taakweergave en het actiecentrum naar voren (een andere ongelooflijk handige functie die in Windows 11 is verdwenen, zie hieronder). Je zou een app kunnen sluiten door een vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te slepen, en apps worden standaard op volledig scherm weergegeven, wat logisch is op een tablet. Windows 11 introduceert volledig nieuwe gebaren waarvoor meerdere vingers nodig zijn. Hoewel deze meer op Apple lijken, vraag ik me af of ze veel iPad-gebruikers zullen omzetten in Surface Go-gebruikers.


6. Windows 11 vereist aanmelden bij een Microsoft-account

Meld u aan bij uw Microsoft-account bij de installatie van Windows 11

U zult geen Mac-gebruikers vinden die niet inloggen op een Apple-account, om nog maar te zwijgen van Chromebook- of Android-gebruikers die niet inloggen op een Google-account. Maar sommige Windows-gebruikers zijn fel over het niet willen inloggen op een account op hun pc. Als u een van deze mensen bent, is er een reden om niet te upgraden naar Windows 11. Nou ja, in ieder geval naar de Home-versie. De Pro-versie heeft deze vereiste niet, hoewel het lijkt alsof de maas in de toekomst zal verdwijnen, op basis van preview-releases.

Voor de Home-versie hoeft u zich alleen tijdens het instellen op het account aan te melden. U kunt dan een lokaal account kiezen voor normaal gebruik van de pc. Net als bij de andere besturingssystemen biedt aanmelden bij een Microsoft-account voordelen, waaronder OneDrive-back-up, Store-apps, Xbox-games, Microsoft Family ouderlijk toezicht en Phone Link voor het gebruik van uw Android-telefoonfuncties op uw pc.

Aanbevolen door onze redactie


7. Het actiecentrum is verdwenen in Windows 11

Actiecentrum vs.  Windows 11

In plaats van het opgeruimde alles-in-één Action Center voor meldingen en snelle instellingen, splitst Windows 11 zijn functies op in een onsamenhangende, enigszins onlogische opstelling, enigszins lijkend op de rommelige spreiding van meldingsvakken die je in macOS ziet (hoewel niet helemaal zo slecht) . In Windows 10 tikt u op het luidsprekerpictogram om het geluid aan te passen, op de Wi-Fi-knop om de Wi-Fi te wijzigen en op het batterijpictogram om uw stroomsituatie te zien. In Windows 11 zijn deze gemakken gegroepeerd, dus als u op het geluidspictogram tikt, worden de batterij- en wifi-opties weergegeven, waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. Windows 11 is hier minder efficiënt.


8. Je zou de tijdlijn en andere verouderde functies in Windows 11 missen

Tijdlijn in Windows 10

Zoals bij alle belangrijke OS-updates, komen sommige functies, sommige functies gaan. De grootste die Windows in versie 11 verlaten, zijn de tijdlijn, Live Tiles en Internet Explorer. Als u echter een oude zakelijke toepassing uitvoert waarvoor IE is vereist, kunt u nog steeds een Internet Explorer-modus uitvoeren in de Microsoft Edge-browser. De tijdlijn is nu echter verbannen naar de nevelen van vroeger. ik gebruik het niet a kavel, maar vind het wel eens handig.


Contextmenu Bestandsverkenner Windows 10 vs.  Windows 11

Met deze speel ik een soort advocaat van de duivel, omdat ik de eindeloze diepe contextmenu’s met de rechtermuisknop verafschuwde die apps in eerdere versies van Windows aan het contextmenu van de Verkenner konden toevoegen. U kunt ze nog steeds bereiken door op het menu-item Meer opties weergeven te klikken. Als dat je irriteert (zoals sommige gebruikers doen, op basis van webforums en commentaarsecties zoals de onze), heb je nog een kleine reden om niet te upgraden.


10. Er is geen haast: je hebt nog drie jaar

Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot oktober 2025, dus wat is de haast om op Windows 11 te springen? Als je tevreden bent met Windows 10, zoals ik, is er weinig reden om te upgraden. Ik heb zelfs nieuwe functies gezien die zijn toegevoegd aan versie 10 sinds de lancering van 11. Dat gezegd hebbende, sommige mensen houden ervan om altijd de nieuwste dingen en nieuwste ontwerpen te hebben. Ik heb geen probleem gehad met het gebruik van Windows 11 – ik heb het een maand exclusief gebruikt terwijl ik op afstand werkte – en er zijn zeker aantrekkelijke dingen aan, zoals het bijgewerkte ontwerp en de meer rustgevende systeemgeluiden. Maar u kunt Windows 10 voorlopig behouden als u dat wilt, en velen van ons zullen dat ook doen.


Nog steeds op het hek?

Misschien bent u niet overtuigd door de bovenstaande redenen en wilt u meer informatie over Windows 11. Wij helpen u graag verder. Lees voor het contrasterende argument Redenen om te upgraden naar Windows 11. En blijf op de hoogte van al het laatste nieuws en tips op onze Windows 11-startpagina.

Ontvang onze beste verhalen!

Meld je aan voor Wat is er nu nieuw? om onze topverhalen elke ochtend in je inbox te krijgen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Als u zich abonneert op een nieuwsbrief, geeft u aan dat u akkoord gaat met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven.

Leave a Comment