5 beste oplossingen voor Instagram-app werkt niet op Windows 11

Je kunt de Instagram-app downloaden op je Windows 11-pc om over te schakelen naar een ervaring op een groot scherm. Naast het controleren van je Instagram-feed, het leuk vinden van berichten en het beantwoorden van berichten, kun je ook vanaf je pc op Instagram posten.

Als de Instagram-app echter niet goed werkt op de pc, moet u deze mogelijk in de browser openen. Maar dat belooft geen vergelijkbare ervaring. Hier zijn de beste oplossingen die u kunt aanbrengen wanneer de Instagram-app niet werkt op Windows 11.

1. Gebruik een snelle internetverbinding

Een van de redenen waarom de Instagram-app werkt, is te wijten aan intermitterende connectiviteit. Schakel indien mogelijk over naar een snelle internetverbinding om de app afbeeldingen en video’s correct te laten laden. Voor degenen die wifi-netwerken gebruiken en een dual-band router hebben, overweeg dan om over te schakelen van een 2,4 GHz-frequentieband naar een 5 GHz-frequentieband. Dat zorgt voor een betere bandbreedte en snellere downloads.

Bovendien kunt u altijd een beroep doen op de ouderwetse LAN-kabel voor snellere en betrouwbare internetsnelheden.

Als u meer wilt weten over het verkrijgen van betere internetsnelheden op Windows 11, kunt u onze post bekijken over de beste manieren om trage internetsnelheid op Windows 11 op te lossen.

2. Voer de probleemoplosser voor Microsoft Store-apps uit

Nadat u verbinding hebt gemaakt met een snel internetnetwerk, kunt u de probleemoplosser voor Microsoft Store-apps uitvoeren als de Instagram-app nog steeds niet werkt. Dit is een ingebouwde probleemoplosser om problemen op te sporen en op te lossen in apps die zijn gedownload van de Microsoft Store. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

Opmerking: De Windows 11 Insider Build 25169 of hoger toont de probleemoplosser voor Windows Store-apps als Microsoft Store-apps.

Stap 1: Open Instellingen op uw Windows 11-pc.

Stap 2: Scroll onder Systeeminstellingen naar beneden en klik op Problemen oplossen.

Stap 3: Klik op Andere probleemoplossers.

Stap 4: Scroll naar beneden en zoek naar Windows Store-apps.

Stap 5: Klik op Uitvoeren naast Windows Store-apps.

Stap 6: Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

Stap 7: Zodra het proces is voltooid, opent u de Instagram-app en kijkt u of deze werkt of niet.

Als andere Windows 11-apps verbinding maken met internet op uw pc, kunt u de beste manieren bekijken om Windows 11-apps te repareren die geen verbinding met internet kunnen maken.

3. Reset Instagram-app

Soms levert het gebruik van de app zo goed als nieuw verschillende problemen op en dat is waar het opnieuw instellen helpt. Dat betekent dat u de cache opruimt en instelt in de staat waarin u deze de eerste keer hebt gedownload. Je moet opnieuw inloggen op je Instagram-account. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

Stap 1: Open Instellingen op uw Windows 11-pc.

Stap 2: Klik op Apps in het linkermenu.

Stap 3: Selecteer onder Apps Apps en functies.

Stap 4: Scroll onder Apps en functies naar beneden en zoek naar Instagram.

Stap 5: Klik op de drie stippen naast het pictogram van de Instagram-app.

Stap 6: Selecteer Geavanceerde opties.

Stap 7: Scroll onder Geavanceerde opties naar beneden en klik op Reset.

Stap 8: Klik nogmaals op Reset om uw keuze te bevestigen.

Stap 9: Nadat de reset is voltooid, logt u opnieuw in op de Instagram-app en controleert u of deze werkt.

4. Update de Instagram-app

Als je de Instagram-app al een tijdje niet hebt bijgewerkt, kan de oudere app-versie dergelijke problemen veroorzaken op je Windows 11-pc. We raden je dus aan om te controleren op een update voor de Instagram-app door deze stappen te volgen.

Stap 1: Klik op het pictogram Zoeken op de taakbalk, typ Microsoft-winkel, en druk op Enter.

Stap 2: Nadat de Microsoft Store op uw scherm is geopend, klikt u op Bibliotheek in de linkerbenedenhoek.

Stap 3: Klik op Updates ophalen in de rechterbovenhoek.

Stap 4: Als er een update beschikbaar is voor Instagram, download en installeer deze dan.

Stap 5: Sluit de Microsoft Store, open de Instagram-app en controleer of het probleem is opgelost.

5. Controleer of Instagram niet werkt

Als geen van de hierboven genoemde stappen je heeft geholpen, is het mogelijk dat Instagram momenteel enige downtime heeft. Je kunt naar DownDetector gaan en naar Instagram zoeken. Als er een voortdurend probleem is met de Instagram-app voor Windows 11, zie je dit op de speciale pagina. In dit geval moet je enige tijd wachten totdat Instagram het probleem heeft opgelost.

Instagram-app gebruiken op Windows-pc

Je kunt overschakelen naar het gebruik van de Instagram-app op je Windows 11-pc wanneer je je telefoon niet bij je hebt. Als u uw telefoon enige tijd niet wilt gebruiken, kunt u zich ook aanmelden bij uw Instagram-profiel op uw pc. Terwijl Instagram en andere sociale platforms speciale apps voor Windows 11 hebben, kun je nu ook Android-apps op je Windows-pc gebruiken. Als je een Android hebt en daar meer over wilt weten, bekijk dan ons bericht over het gebruik van Android-apps op Windows 11.

Leave a Comment