5 moeiteloze Windows 11-trucs die de manier waarop ik werk hebben veranderd

Windows 11 Heeft tal van verborgen trucs in zijn digitale mouw, van het gebruik van geavanceerde gebarenbedieningen om spraakgestuurd typen in te schakelen, zodat u handsfree kunt typen. Sommige functies zijn geweldig om simpelweg de prestaties van uw pc te verbeteren, maar andere zijn nog beter om u de werkdag door te helpen.

Of je nu werkt of studeert, het navigeren door Windows 11 kan soms een hele klus zijn. Van eindeloze vensters die je scherm smeken tot rond die stapel rotzooi moeten springen, het maakt je gemiddelde werkdag een eindeloze nachtmerrie van apps en vensters. Het goede nieuws is dat het niet zo hoeft te zijn.

Terwijl we een lijst hebben samengesteld met handige Windows 11-trucs om mijn leven gemakkelijker te maken, hebben de onderstaande tips de manier waarop ik werk ten goede veranderd – en veel ervan zijn moeiteloos te gebruiken. Bekijk de onderstaande tips en trucs om te zien of ze het navigeren door Windows 11 zo veel gemakkelijker maken.

1. Weet wanneer je een pauze moet nemen met Focus Sessions

Dit is het scenario: het is een lange dag geweest, maar je moet je neerleggen en een paar duizend woorden uitspreken voordat je officieel kunt stoppen. Maar er is net een nieuwe show uitgekomen, mensen zijn constant op zoek naar een praatje en er staat een koude in je koelkast die je naam roept. Uitstelgedrag klopt aan de deur, maar de Focus Sessions van Windows 11 houdt het op afstand.

gelijk aan Focus Assist geïntroduceerd in Windows 10, Focus Sessions houdt je een bepaalde tijd op het goede spoor en vertelt je wanneer het tijd is voor een korte pauze voordat je weer aan de slag gaat. Bovendien kun je via je Microsoft-account zelfs een takenlijst toevoegen om alles af te vinken en zelfs je Spotify-account koppelen om naar de juiste deuntjes of podcasts te luisteren.

Nog beter, het is eenvoudig aan te zetten.

1. In het menu Start (u kunt ook op drukken Windows-toets + S), typ “klok” en open de Klok instelling.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Klik in de linkerzijbalk op Focussessies.
3. Stel je dagelijkse doelen in door het aantal minuten dat je wilt werken of studeren aan te passen.
4. Druk op Focussessie starten en aan het werk gaan.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Windows geeft je elke 30 minuten een pauze van 5 minuten, maar je hebt ook de mogelijkheid om pauzes helemaal over te slaan. Maar doe dat jezelf niet aan, gun jezelf wat broodnodige downtime.

2. Maak nieuwe virtuele desktops om uw werklast te beheren

Met de talloze taken die mensen op een gemiddelde werkdag moeten uitvoeren, kan uw bureaublad snel veranderen in een puinhoop van geopende apps en vensters. Ondanks de rommel, zou je ze niet allemaal willen sluiten voor het geval je iets verwijdert waar je uren aan hebt gewerkt. Was er maar een manier om opnieuw te beginnen zonder alles te verliezen wat je hebt gedaan…

Met Windows 11 is dat natuurlijk wel zo. Beter nog, het heeft je recht in het gezicht gestaard in de taakbalk. Met de knop Taakweergave kunt u snel alle apps zien die momenteel actief zijn, maar u kunt ook een nieuwe virtuele desktop maken, zodat u helemaal opnieuw kunt beginnen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

1. Klik op de taakbalk op de Pictogram Taakweergave.
2. Klik op Nieuw bureaublad.
3. Klik op het nieuw aangemaakte bureaublad.

Daar heb je het. U heeft nu een fris virtueel bureaublad zonder venster in zicht, terwijl u het origineel behoudt zoals het is. Bovendien kunt u snel schakelen tussen de bureaubladen die u maakt door op . te drukken Ctrl + Windows-toets + links/rechts richtingstoets. Dit kan handig zijn als u aan een groot aantal taken werkt die aparte aandacht nodig hebben. Of, nog beter, wanneer je wilt switchen van werk naar spel.

Voor degenen die constant vergeten waar de taakbeheerder is of nooit kunnen vinden waar ze toegang kunnen krijgen tot de opdracht Uitvoeren zonder het eerst op Google op te zoeken, vrees niet.

Hoewel het Start-menu van Windows 11 een gemakkelijke manier is om toegang te krijgen tot vastgezette apps en meer, krijgt u niet gemakkelijk toegang tot de hoeken en gaten van uw pc. Gelukkig is er een ietwat geheim Start-menu verborgen in het pictogram dat je een reeks opties geeft, zoals toegang tot de specificaties van je systeem, het openen van taakbeheer en de opdracht Uitvoeren, het controleren van apparaat- en computerbeheer en nog veel meer.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Het enige dat nodig is, is een simpele klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het menu Start en het eens verborgen menu zal verschijnen. Een nog eenvoudigere manier is echter om te raken Windows-toets + X en het menu verschijnt. Bovendien kun je er doorheen navigeren met de richtingstoetsen en op enter drukken – allemaal zonder je muis of touchpad aan te raken.

4. Wie heeft een muis nodig als je vastgezette apps kunt openen met sneltoetsen?

Leave a Comment