7 Beste schermopname-apps voor Windows 11

Als u al heel lang Android- of iOS-gebruiker bent, weet u misschien hoe gemakkelijk het is om de schermopnamefunctie te gebruiken om vast te leggen wat er op uw smartphonescherm gebeurt. Op dezelfde manier kunt u een schermopname-app voor een computer gebruiken om vast te leggen wat er op uw computerscherm gebeurt. Dit kan een video zijn van een online game, een tutorial of een belangrijke vergadering.

Schermopname-apps voor pc zijn erg handig voor mensen die tutorials of demonstraties van hun vaardigheden willen maken. Ze kunnen ook worden gebruikt door docenten die hun colleges willen opnemen en delen met studenten. De app voor schermopname kan ook worden gebruikt door gamers die hun gamevaardigheden in video’s willen laten zien en deze willen delen op YouTube, Twitch of Facebook Live.

Microsoft erkende de bruikbaarheid van deze functie en bracht de Xbox Game Bar-app uit samen met Windows 10 (en bleef dit toestaan ​​met Windows 11), waarmee gebruikers gameplay-sessies kunnen opnemen die later kunnen worden geüpload naar streamingdiensten zoals YouTube of Twitch. De Xbox Game Bar werkt echter alleen wanneer u zich op een specifiek venster concentreert en komt niet in de buurt van de bruikbaarheid en bruikbaarheid van schermopname-apps van derden, die veel meer functies bieden en de mogelijkheid om professioneel ogende livestreams te creëren.

7 Beste Windows 11-schermrecorders

Dus als u op zoek bent naar de beste schermrecorder voor uw Windows 11-pc, bekijk dan deze lijst met gratis en betaalde apps voor schermopname die op de markt verkrijgbaar zijn en waarmee u in een mum van tijd professionele schermopnamen kunt maken.

1. OBS-studio

obs studio scherm opname app

OBS Of Open Broadcaster Software is een van de beste gratis open-source software voor het opnemen van gameplay, schermopname en live streaming, die compatibel is met Windows, macOS en Linux. OBS Studio biedt veel functies en instellingen voor ervaren gebruikers die professioneel ogende YouTube-video’s of livestreams op Twitch willen maken.

OBS Studio biedt krachtige realtime functies voor het vastleggen en mixen van video en audio. U kunt meerdere scènes maken uit verschillende bronnen, waaronder vensteropnamen, aangepaste tekst, afbeeldingsoverlays, video’s, webcams, de camera van uw smartphone, een DSLR en meer.

Aan de audiokant kun je meerdere audio-ingangen/bronnen toevoegen met speciale filters zoals ruisonderdrukking, versterking, egalisatie, enz., die je een fijnere controle over je geluid geven. Dit maakt OBS een van de meest veelzijdige software voor schermopname onder het stel.

Hoewel OBS vanuit het oogpunt van een livestreamer gratis en veelzijdig is, kunnen beginners het misschien ingewikkeld en vervelend vinden als ze gewoon op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing voor schermopname. Dit vraagt ​​​​ons om aan te geven dat als u niet bereid bent om de leercurve van de ingewikkelde gebruikersinterface te doorbreken, u misschien een van de onderstaande OBS-alternatieven wilt overwegen.

OBS Studio downloaden (gratis)

2. Streamlabs-OBS

streamlabs obs

Streamlabs OBS, niet te verwarren met OBS Studio, is ook een softwaretool waarmee je je scherm kunt opnemen en realtime livestreams kunt maken. In tegenstelling tot de eerste biedt Streamlabs OBS echter een zeer gebruiksvriendelijke interface die eenvoudig is in te stellen met behoud van alle functies van OBS Studio.

Met Streamlabs OBS kunt u beslissen hoe u wilt dat uw dashboard eruitziet. U kunt elementen slepen en neerzetten om een ​​unieke gebruikersinterface te creëren die past bij uw behoeften op het gebied van schermopname/livestreaming. Je hebt volledige controle over je opname door te kunnen kiezen welke bronnen in je opname verschijnen.

Streamlabs OBS is een geweldige optie voor gamers omdat het hen in staat stelt om direct live replay-clips voor hun livestream te maken. Daarnaast kunnen gamers ook dynamische in-game overlays configureren die zijn geoptimaliseerd om op één monitor te werken. Hiermee kun je aangepaste meldingsvakken, evenementenlijsten of chatboxen in je livestream opnemen om meer betrokkenheid te genereren en kijkers betrokken te houden.

Download Streamlabs OBS (gratis)

3. TweakShot-schermrecorder

tweakshot schermrecorder

Na OBS Studio is TweakShot Screen Recorder misschien wel de beste Windows-schermrecorder. TweakShot Screen Recorder heeft alles wat je nodig hebt van een geweldige schermrecorder voor je Windows-pc.

Het heeft krachtige en effectieve functies waarmee u eenvoudig uw scherm kunt opnemen met een resolutie tot 4K. Tegelijkertijd kunt u meerdere soorten schermafbeeldingen maken, een persoonlijk watermerk toevoegen, een geselecteerd gebied op het scherm opnemen, enzovoort.

Bovendien kun je jezelf opnemen terwijl je het scherm opneemt, zodat je webcamvideo’s kunt vastleggen.

Download TweakShot Schermrecorder (Freemium)

4. Bandicam

bandicam

Bandicam Screen Recorder is een gebruiksvriendelijke, eenvoudige en efficiënte tool voor schermopname voor Windows, ideaal voor gamers en docenten om presentaties te maken en gameplay-scènes op te nemen. Met Bandicam kunt u video’s en afbeeldingen vastleggen voor schermopname in de best mogelijke kwaliteit terwijl u de belasting van uw systeem vermindert. Het biedt ondersteuning voor hardware-versnelde h.264-codering, zodat u snel video kunt vastleggen met een hoge compressieverhouding en uitstekende videokwaliteit met resoluties tot 4K UHD (3840 x 2160).

Afgezien van de technische details, toont Bandicam het FPS-nummer in de hoek van het scherm wanneer je de “Game Recording” -modus inschakelt, waarmee je je webcamstream kunt samenvoegen met de schermopname. Bovendien kan Bandicam, de meeste schermrecorders, de achtergrond van een webcamstream verwijderen en biedt het in tegenstelling tot ondersteuning voor muisklikanimaties, evenals een realtime annotatiefunctie waarmee gebruikers lijnen, kaders of hoogtepunten kunnen tekenen tijdens het opnemen.

Hoewel je een onbeperkt aantal schermopnamen kunt maken, wordt de freemium-versie van deze app geleverd met een groot watermerk en kun je alleen video’s van maximaal 10 minuten per keer opnemen. Om deze nadelen te verhelpen, moet je de volledige versie van Bandicam kopen, die beschikbaar is voor een eenmalige aankoop van $ 39,95 (ongeveer Rs. 3.816).

Bandicam downloaden (Freemium)

5. Weefgetouw

weefgetouw

Loom is beschikbaar voor Windows, macOS, Android en iOS en is misschien wel een van de gemakkelijkste apps voor schermopname. Met Loom kun je schermopnamen maken van wat er te zien is en jezelf opnemen met de webcam.

Bovendien maakt de mogelijkheid om video’s rechtstreeks met uw gebruikersnaam te synchroniseren, de schermopnamen gemakkelijk te delen en samen te werken met andere gebruikers die aan hetzelfde account kunnen worden toegevoegd, waardoor het ideaal is voor werkplekken.

In tegenstelling tot alle andere alternatieven die hier worden vermeld, vereist Loom echter een actieve internetverbinding om te werken. Met de gratis versie kun je maximaal 25 schermopnames van vijf minuten maken. Aan de andere kant, als u langere of meer schermopnamen wilt maken, moet u zich abonneren op het bedrijfsplan vanaf $ 10 per maand.

Weefgetouw downloaden (gratis proefversie)

6. Schermopname

schermopname

Screenrec zou het perfecte gratis alternatief voor Loom kunnen zijn, met een verbazingwekkend aantal functies die normaal gesproken niet worden aangeboden door gratis producten.

Allereerst is Screenrec een lichtgewicht recorder die uw systeembronnen niet in beslag neemt. Je kunt het gebruiken om schermopnames te maken op 1080 pixels met voice-overs en deze video’s zonder watermerken te publiceren. Bovendien is er geen tijdslimiet voor het opnemen!

Na de opname zal Screenrec ook meteen een deelbare link voor de opgenomen video’s bieden. Ondertussen worden alle opgenomen video’s gesynchroniseerd met uw persoonlijke Screenrec-cloudopslagruimte. Het platform ondersteunt ook offline schermopname, waarbij de bestanden lokaal op uw pc worden opgeslagen en met de cloud worden gesynchroniseerd zodra u verbinding hebt met internet.

Screenrec downloaden (gratis)

7. Wondershare DemoCreator

wondershare demo maker

Wondershare DemoCreator is een gebruiksvriendelijke tool voor het vastleggen van schermen, oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van de Wondershare Productivity en Media Creation-apps. Wondershare DemoCreator is geweldig voor het opnemen van tutorials, PowerPoint-presentaties, gameplay-sessies en meer.

Het biedt krachtige schermopnamemogelijkheden en een zeer handige videobewerkingsfunctie waarmee u clips kunt bijsnijden, roteren en bijsnijden. Bovendien kun je met Wondweshare DemoCreator verschillende audio-/video-effecten toepassen, annoteren/tekenen over video’s en voice-overs opnemen, of je nu een abonnement hebt of niet.

Houd er echter rekening mee dat u tijdens de gratis proefperiode slechts video’s van maximaal 10 minuten per keer kunt opnemen. Het betaalde abonnement, dat onbeperkte opname en volledige toegang tot de videobewerkingstoolkit, geanimeerde tekst en de DemoCreator Chrome-extensie biedt, is beschikbaar voor $ 10 voor het maandabonnement, $ 40 voor het jaarabonnement of een eenmalige betaling van $ 60.

Download Wondershare DemoCreator (gratis)

Veelgestelde vragen over de beste apps voor schermopname voor Windows 11

afbeelding lader

OBS Studio is misschien wel de meest veelzijdige en veelzijdige schermopname-app van het stel. OBS Studio biedt krachtige realtime video-/audio-opname- en mixmogelijkheden. U kunt meerdere scènes maken van meerdere bronnen, zoals vensteropnamen, aangepaste tekst, afbeeldingsoverlays, video’s, webcams, de camera van uw smartphone, een DSLR en meer.

Ondertussen kun je aan de audiokant meerdere audio-ingangen/bronnen toevoegen met speciale filters zoals ruisonderdrukking, versterking, egalisatie, enzovoort, die je een fijnere controle over je geluid geven.

Streamlabs OBS is misschien wel de beste schermrecorder voor games, omdat het gamers de mogelijkheid biedt om direct live replay-clips voor hun livestream te maken.

Bovendien kunnen OBS-gamers met Streamlabs ook dynamische in-game overlays configureren die zijn geoptimaliseerd om op één monitor te werken, zodat u aangepaste waarschuwingsvensters, gebeurtenislijsten of chatvensters in uw Livestream kunt laten verschijnen om meer betrokkenheid te creëren en kijkers te behouden .

Screenrec is misschien wel de gemakkelijkste app voor schermopname op de markt.

Screenrec kan zeer snel worden ingesteld en biedt ook de mogelijkheid om een ​​webcam-overlay over een schermopname toe te voegen, te synchroniseren op meerdere apparaten en nog veel meer terwijl het volledig gratis is.

Bijna alle apps voor schermopname ondersteunen een resolutie van ten minste 720p tot 4k bij het opnemen, afhankelijk van of ze gratis of betaald zijn.

Als u echter nog hoger dan 4K wilt gaan en uw pc dit ondersteunt, dan is OBS Studio misschien de beste keuze. Het biedt u de mogelijkheid om aangepaste schermopnameresoluties in te voeren terwijl u volledig gratis bent.

Leave a Comment