7 manieren om Google Agenda-meldingen te repareren die niet werken op Android of iPhone

Of het nu een belangrijke vergadering is of een leuk aankomend evenement, niemand vindt het leuk om agendameldingen te missen, vooral als het gaat om Google Agenda’s. Als u vertragingen en hiaten heeft ondervonden bij het ontvangen van hetzelfde op uw smartphone, helpt deze gids u dit op te lossen. Lees verder terwijl we zeven effectieve methoden demonstreren om Google Agenda-meldingen te repareren die niet werken op Android en iPhone. Ondertussen kunt u ook leren spraak- of geluidsherinneringen toe te voegen voor aanstaande Google Agenda-evenementen.

Hoe Google Agenda-meldingen op Android of iPhone te repareren

Als u onlangs geconfronteerd bent met het probleem Google-agendameldingen die niet werken op uw smartphone, kan dit te wijten zijn aan een onjuiste in-app-configuratie, een synchronisatiefout of verouderde app-cachebestanden op uw apparaat. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar zeven verschillende methoden om dit probleem op te lossen.

Zorg ervoor dat Agenda-app-meldingen zijn ingeschakeld

De eerste stap om het probleem ‘Google Agenda-meldingen werken niet’ op te lossen, is controleren of de app-specifieke meldingen van uw apparaat zijn ingeschakeld. Hier leest u hoe u hetzelfde kunt controleren:

Op Android

1. Open de Instellingen app en tik op Apps.

2. Zoek de Google Agenda-app in de lijst met geïnstalleerde applicaties en tik op Meldingen om de bijbehorende instellingen te configureren.

3. Zorg ervoor dat de schakelaar voor ‘Alle agendameldingen’‘ zijn ingeschakeld voor het apparaat.

Fix Google Agenda-meldingen werken niet

Op iPhone

1. Open de Instellingen-app en tik op Meldingen.

2. Blader vervolgens door de lijst om de Google Agenda-app te vinden en tik erop.

3. Zorg ervoor dat de ‘Meldingen toestaan’ wissel is ingeschakeld. Zorg er bovendien voor dat de schakelaar voor ‘tijdgevoelige’ meldingen is ingeschakeld om te voorkomen dat u realtime meldingen van de Google Agenda-app mist.

Fix Google Agenda-meldingen werken niet

In-app-meldingen van Google Agenda inschakelen

Naast het controleren van de instellingen voor systeemmeldingen, biedt Google Agenda in-app-instellingen om agendameldingen op uw smartphone in of uit te schakelen. Deze methode werkt op zowel Android- als iOS-apparaten. Hier leest u hoe u hetzelfde kunt vinden en controleren:

1. Open de Google Agenda-app en tik op de Hamburgermenu pictogram in de linkerbovenhoek.

2. Scrol vervolgens in de linkerzijbalk naar beneden en tik op Instellingen.

3. Ga verder naar Algemeen en zorg ervoor dat de schakelaar voor ‘Melden op dit apparaat‘ is ingeschakeld op de volgende pagina. Tik bovendien op Agenda-meldingen en controleer of de schakelaar voor meldingen op uw apparaat is ingeschakeld.

Schakel energiebesparende modus/batterijbesparingsmodus uit

Een bestaande modus voor laag energieverbruik/batterijbesparing die op uw smartphone is ingeschakeld, kan ook de reden zijn voor vertraagde of ontbrekende app-meldingen voor de agenda, aangezien de smartphone probeert meer batterij te sparen door realtime meldingen te onderdrukken. Volg deze eenvoudige stappen om het uit te schakelen:

Op Android

1. Open de app Instellingen en tik op Accu.

2. Tik vervolgens op de Batterij bespaarder optie en zorg ervoor dat de schakelaar voor de ‘Batterijbesparing gebruiken‘ optie is uitgeschakeld op de volgende pagina.

3. Als alternatief kunt u het meldingenpaneel op uw Android-telefoon naar beneden vegen om de batterijbesparingsmodus in of uit te schakelen door op de speciale schakelknop te tikken.

Batterijbesparing uitschakelen

Op iPhone

1. Open de app Instellingen en tik op Accu.

2. Tik vervolgens op de Energiezuinige modus schakelknop om het uit te schakelen.

3. U kunt ook op de tikken Wisselknop voor energiebesparende modus in het meldingscentrum om het op uw iPhone uit te schakelen.

Batterijbesparing op iPhone uitschakelen

Synchroniseer Google-accountservices op uw Android-apparaat

Een andere prominente reden achter het probleem ‘Google Agenda werkt niet’ op uw Android-apparaat is de synchronisatie met uw Google-account. Om dit probleem op te lossen, moet u uw Google-account handmatig synchroniseren om het ontvangen van realtime meldingen van de Google Agenda-app te herstellen. Hier is hoe:

1. Open de app Instellingen en tik op rekeningen.

2. Zoek uw Gmail-account en tik erop om het te configureren.

3. Tik vervolgens op de Accountsynchronisatie keuze.

4. Zorg ervoor dat de schakelaar voor Agendasynchronisatie is ingeschakeld.

Achtergrondgegevens inschakelen om probleem met Google Agenda-meldingen niet te verhelpen

Bepaalde apps die realtime meldingen aan gebruikers weergeven, zoals de Google Agenda-app, vereisen constante achtergrondgegevens en vernieuwingsrechten om goed te kunnen functioneren. Zonder deze machtigingen zal uw apparaat hoogstwaarschijnlijk het probleem ‘Google Agenda-meldingen werken niet’ tegenkomen. Ga als volgt te werk om deze instellingen te vinden en op te lossen:

Op Android

1. Open de app Instellingen en tik op Apps.

2. Zoek de Google Agenda-app in de lijst met geïnstalleerde applicaties en tik erop om de bijbehorende opties te bekijken.

3. Tik vervolgens op de Mobiele data en wifi keuze.

4. Zet de schakelaar aan voor Achtergrondinformatie om de app in staat te stellen mobiele data op de achtergrond te gebruiken.

Op iPhone

1. Open de app Instellingen op uw iPhone en scrol omlaag naar beneden om de Google kalender app instellingen.

2. Zet de schakelaar aan voor appvernieuwing op de achtergrond om de Google Agenda-app updates te laten geven, zelfs als deze is gesloten. Dit zorgt ervoor dat u geen toekomstige meldingen en updates mist.

Tijdelijke app-cachebestanden wissen

Soms belemmert de overmatige accumulatie van verouderde tijdelijke cachebestanden die aan de app zijn gekoppeld, de basisfunctionaliteiten. Dit kan ervoor zorgen dat de Google Agenda-app niet goed werkt, zoals vertragingen of helemaal geen meldingen weergeven. Om een ​​dergelijk probleem op te lossen, moet u alle cachebestanden die aan de app zijn gekoppeld handmatig wissen. Volg onze gedetailleerde gids om cachebestanden op Android-apparaten te wissen.

Update de Google Agenda-app om het probleem met Google Agenda-meldingen die niet werken op te lossen

Als u onlangs geconfronteerd bent met het probleem ‘Google Agenda-meldingen werken niet’ op uw smartphone, kan dit te wijten zijn aan een bestaande bug of storing in de app. In een dergelijk scenario kunt u de Google Agenda-app bijwerken naar de nieuwste versie van Google Play Store of Apple App Store. Hier leest u hoe u hetzelfde kunt bereiken:

1. Open Google Play Store en zoek naar de Google Agenda-app. Tik op de Update-knop om de geïnstalleerde app bij te werken.

2. Op dezelfde manier kunt u naar de Apple App Store gaan om de app bij te werken naar de nieuwste versie.

Nucleaire optie: de Google Agenda-app uitschakelen en opnieuw installeren

Als het je nog steeds niet is gelukt om het probleem met Google Agenda-meldingen op je smartphone op te lossen nadat je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd, kun je de app als laatste redmiddel uitschakelen en opnieuw installeren. Volg deze stappen voor een eenvoudige oplossing:

Op Android

1. Zoek de Google Agenda-app in de lijst met geïnstalleerde applicaties en tik op de Uitzetten knop.

2. Schakel de app nu opnieuw in en werk deze bij met Google Play Store op uw Android-telefoon.

Op iPhone

1. Druk lang op de Google Agenda-app op het startscherm van je iPhone en tik op de App verwijderen optie om het te verwijderen.

2. Ga vervolgens naar de Apple App Store en zoek naar de Google Agenda-app om deze opnieuw te installeren.

Veelgestelde vragen

Q: Google Agenda-meldingen werken niet op mijn Android-telefoon. Hoe repareer ik het?

EEN: U kunt verschillende methoden voor probleemoplossing volgen, zoals het inschakelen van in-app-meldingen, het synchroniseren van Google-accountservices, het wissen van app-cachebestanden, enz. om dit probleem op te lossen. Raadpleeg de bovenstaande stappen om de exacte details te weten.

Q: Hoe Google Agenda-meldingen op iPhone te repareren?

EEN: als u Google Agenda-meldingen op uw iPhone mist, kunt u dit oplossen door de instellingen voor het vernieuwen van apps op de achtergrond en in-app-meldingen te controleren met de app Instellingen. Daarnaast kunt u ook andere effectieve methoden volgen die in deze uitleg worden gedemonstreerd om het probleem op te lossen.

Afsluiten

Dat is alles voor de zeven beste manieren om de Google Agenda-meldingen te repareren die niet werken op uw smartphone. Als deze uitleg je heeft geholpen om het probleem met succes op te lossen, klik dan op de Vind ik leuk-knop en deel deze handleiding met je collega’s, zodat ze in de toekomst nooit meer belangrijke agendameldingen missen. Blijf op de hoogte en abonneer je op GadgetsToUse voor meer interessante tips en trucs.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in:

Je kunt ons ook volgen voor direct technisch nieuws op Google Nieuws of voor tips en trucs, beoordelingen van smartphones en gadgets, doe mee Gadgets om Telegram Group te gebruikenof abonneer je voor de nieuwste recensievideo’s Gadgets om YouTube-kanaal te gebruiken.

Leave a Comment