8 Beste Linux-distributies voor .Net Core-ontwikkeling

Ontdek de beste Linux-distributies voor ontwikkelaars om te beginnen met ontwikkelen in het Microsoft .Net Core-ontwikkelplatform…

.NET wordt al jaren beschouwd als een van de meest populaire frameworks voor softwareontwikkeling. .NET Core is een open-sourceplatform ontwikkeld door Microsoft. Het vervangt het oude dot NET Framework en biedt tal van voordelen in vergelijking.

Het .NET Core-platform en het oude framework werden tot 2020 parallel ontwikkeld. Er was echter al vroeg een duidelijke verschuiving naar .NET Core. Last but not least, dit komt door de voordelen van de kernversie ten opzichte van het framework:

sneller dan de. NET Framework
werkt platformonafhankelijk
volledig open source
modulair ontwerp

Programmeurs kunnen .NET gebruiken om hun software voor Windows-computers te ontwikkelen en te testen. Om zoveel mogelijk programmeurs het programma te laten gebruiken, worden meerdere programmeertalen zoals C# of C++ ondersteund.

Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd op Windows-, macOS- en Linux-platforms. Als u echter een Windows- of macOS-gebruiker bent en naar Linux wilt overschakelen, wat zijn dan enkele populaire distro’s om met Dot Net core te beginnen, hier bespreken we dat.

Top Linux-distributies voor .Net Core-ontwikkelaars

1. Ubuntu

We zullen, Ubuntu is de prioriteit van ontwikkelaars vanwege zijn populariteit, talloze online tutorials en beschikbaarheid van honderden gratis software, inclusief betaalde. Bovendien is de installatie van software vrij eenvoudig met behulp van verschillende methoden zoals Snap, APT, Flatpak en AppImages. Afgezien daarvan verzekert de Long Term-versie van Ubuntu ontwikkelaars, stabiliteit en veiligheid voor een zeer lange tijd.

Als het gaat om het installeren van .Net Core, is het standaard niet beschikbaar om te installeren met behulp van de standaard repository van Ubuntu. Daarom moeten gebruikers, zoals de meeste Linux-systemen, dit ontwikkelplatform handmatig installeren. Als je niet weet hoe, dan is hier de tutorial voor hetzelfde: 3 manieren om .NET Core (Dotnet) te installeren op Ubuntu 20.04 of 22.04 LTS

2. RedHat/Oracle Linux/Rocky of AlmaLinux

Redha is de enterprise Linux, maar dankzij het “gratis RHEL voor ontwikkelaars-abonnement” kunnen gebruikers het gebruiken zonder kosten te betalen. De klantenondersteuning is er echter niet die alleen beschikbaar is voor betaalde gebruikers van RHEL. Hoewel er andere vergelijkbare Linux-distributies zijn zoals Oracle Linux, Rocky en Almalinux met ondersteuning op lange termijn en de beste alternatieven zijn voor diegenen die op RedHat gebaseerde Linux-distributies willen gebruiken om hun applicaties in Dot net core te ontwikkelen. Leren de stappen om Dot Net core te installeren op Oracle, RHEL, Rocky en AlmaLinux.

We raden aan om voor op RHEL gebaseerde distributies te gaan als je enigszins bekend bent met Linux en de werking ervan.

Oracle Linux vergelijkbaar met CentOS

3. Debian voor .Net Core-ontwikkeling

Debian is het ultieme Linux-besturingssysteem dat bekend staat om zijn stabiliteit en gebruiksgemak. Als u al een gebruiker van Ubuntu bent, hoeft u niet over te schakelen naar Debian, maar beginners kunnen ervoor kiezen. Debian GNU/Linux is meer dan alleen een besturingssysteem: het bevat enkele duizenden softwarepakketten, dwz voorgecompileerde software in de vorm van eenvoudig te installeren pakketten. In tegenstelling tot andere Linux-distributies, wordt Debian GNU, net als de eigenlijke Linux-kernel, samengesteld door een grote groep vrijwilligers over de hele wereld.

Het is goed gedocumenteerde Linux en staat ook officieel vermeld op de Microsoft-website in de categorie Linux-distributie om .Net Core te installeren. Leren – 3 manieren om .NET 6 (Dotnet) core te installeren op Debian 11

Debian voor .Net Core-ontwikkeling

4. Fedora

Voor ontwikkelaars die interessanter zijn in geavanceerde technologie in plaats van een langdurige ondersteuning te hebben Fedora is een van de beste om voor te gaan. Fedora wordt door zijn open source-gemeenschap gebruikt om nieuwe technologieën en software te ontwikkelen die uiteindelijk worden opgenomen in Red Hat Enterprise Linux.

Fedora is gebruiksvriendelijker in vergelijking met RHEL, CentOS en andere daarop gebaseerde Linux. Gebruikers kunnen het gebruiken als hun normale desktop-besturingssysteem of voor verschillende projecten zoals webservers, databaseservers, proxy’s, VM’s, enz.

Als je ons vraagt ​​welke meer geschikt is voor Ubuntu of Fedora? Welnu, zowel Ubuntu als Fedora delen dezelfde kernwaarden, maar hun methodologieën zijn een beetje anders. Nee, Ubuntu is ongetwijfeld gebruiksvriendelijker en populairder in vergelijking met Fedora, maar Ubuntu-software is volgens Fedora een beetje verouderd. Bovendien wordt Ubuntu beheerd door een bedrijf genaamd Canonical dat voornamelijk wordt beheerd voor zakelijke doeleinden. Daarom kunnen gebruikers die de nieuwste technologieën en software willen ervaren tijdens het ontwikkelen in .Net Core voor Fedora gaan, terwijl voor degenen die stabiele, populaire en gemakkelijk te beheren Linux willen – Ubuntu er is.

Fedora KDE Linux distro beste

5. MX Linux

MX Linux is een van onze favoriete Linux-distributies vanwege zijn lichtgewicht en pittige prestaties. Ontwikkelaars die een strakke hand hebben op computerbronnen, moeten kiezen voor MX Linux. Het is gebaseerd op Debian en Antrix met meerdere repositories om probleemloos een breed scala aan pakketten te installeren. De standaard Xfce-interface verbruikt minder systeembronnen, wat betekent dat ontwikkelaars hun oude machine kunnen veranderen in een Dot-net-ontwikkelplatform.

MX Linux voor dagelijks gebruik

6. Linux Mint (gebaseerd op Ubuntu of Debian)

Linux Mint Het wordt vooral aanbevolen aan gebruikers die overstappen van Windows vanwege de vergelijkbare indeling van bureaubladelementen. Gebruikers zouden niet het gevoel hebben dat ze zich in een vreemd gebied bevinden bij hun eerste interactie met Linux Mint. Mint is beschikbaar in twee edities, de ene is gebaseerd op Ubuntu en de andere op Debian, hoewel de werking en interface hetzelfde zouden zijn, behalve de kernbron van pakketten.

De link die we in dit artikel hebben gegeven om de Dot Net Core-installatie voor Debian en Ubuntu te leren, kan ook op Linux Mint worden gebruikt als u het als uw systeembesturingssysteem kiest.

Linux Mint voor distributie van virtuele machines

7. openSUSE

“OpenSUSE” is een Linux-distributie die bijzonder geschikt is voor gebruik op werkstations en servers. Het besturingssysteem heeft al voorgeïnstalleerde programma’s zoals de officiële applicatie “LibreOffice”, de “Firefox”-browser en de beeldbewerkingssoftware “GIMP”. Met de pakketbeheerder “Ontdekken” kunt u op aanvraag nieuwe programma’s downloaden en de bestaande software up-to-date houden. Hoewel het niet erg populair is onder de gebruikers, is het het proberen waard vanwege het aanbod.

Het is verkrijgbaar in twee edities: een is Tumbleweed, een rollend geteste release, en Leap, een distributie met langdurige ondersteuning. Daarom hebben de ontwikkelaars twee keuzes om mee te gaan, afhankelijk van hun behoeften. Als je een LTS Style Linux wilt, is Leap er die zijn codebasis deelt met SUSE Linux Enterprise (SLE), degenen die de voorkeur geven aan meer up-to-date gratis software kunnen de rollende release-distributie Tumbleweed gebruiken.

Het project wordt gecontroleerd door de gemeenschap en omvat een breed scala aan technologie. De installatie van Dot NET is ook vrij eenvoudig.

openSUSE voor ASPNET-ontwikkeling

8. Manjaro Linux

We zullen, Manjaro Linux is een ultieme Linux-distro die talloze mogelijkheden biedt om nieuwe ideeën te verkennen en te innoveren. Deze is gebaseerd op een zeer aanpasbare Linux genaamd Arch. Door minder online ondersteunend materiaal voelen gebruikers zich echter vaak hulpeloos als ze vastzitten in een probleem.

De ingebouwde softwaremanager maakt de installatie van verschillende pakketten mogelijk met behulp van de AUR, SNAP en Flatpak. Daarom kan de installatie van .Net Core worden gedaan met behulp van de GUI-softwaremanager.

Het is ook een rollende distributie met alle benodigde software voor dagelijks gebruik die een persoon nodig heeft.

Manjaro Linux Net Core

Andere artikelen:

Hoe installeer ik Tiny Core Linux op VMware Player?
Houd je niet van Windows 11? Vier Linux-alternatieven op basis van Ubuntu
6 Topbrowser die u op Linux kunt installeren
9 Beste Linux-distrosystemen voor speciale taken
6 Linux-distributies om een ​​oude laptop nieuw leven in te blazen…

Leave a Comment