9 beste oplossingen voor Netflix-app werkt niet op Windows 11

Het kan heel leuk zijn om je favoriete films en shows op Netflix te kijken. Je favoriete moment uit een film of serie deel je door een screenshot te maken op Netflix. En als je de Netflix-app op je Windows-pc gebruikt, kun je ook content downloaden en later bekijken.

Maar al je opwinding kan tot stilstand komen als de Netflix-app niet meer goed werkt. Hier zijn de beste oplossingen voor de Netflix-app die niet werkt op Windows 11.

1. Gebruik een snelle internetverbinding

Zelfs Netflix beveelt specifieke internetsnelheden aan. Om te genieten van je favoriete Netflix-films en -programma’s in de hoogste resolutie zonder problemen te ondervinden, moet je overschakelen naar een snelle internetverbinding. Als je een wifi-netwerk gebruikt en een dual-band router hebt, probeer dan over te schakelen van een 2,4 GHz-frequentieband naar een 5 GHz-frequentieband. Pc-gebruikers kunnen eenvoudig overschakelen naar een Ethernet-verbinding met behulp van een LAN-kabel om de internetsnelheden te verbeteren. Controleer voor uw gemoedsrust een keer uw internetsnelheid.

2. Controleer of Netflix niet beschikbaar is

Hoewel dit misschien onwaarschijnlijk is, kan Netflix enige downtime hebben met zijn servers in uw regio. U kunt naar Downdetector gaan en de speciale Netflix-pagina raadplegen voor eventuele servicestoringen. Als dat het geval is, moet je wachten tot Netflix het oplost.

3. Werk de beeldschermstuurprogramma’s bij

Als DownDetector geen probleem met Netflix laat zien, is de volgende oplossing die we aanbevelen het updaten van de beeldschermstuurprogramma’s van uw Windows 11-computer. Het is mogelijk dat de huidige beeldschermstuurprogramma’s op uw Windows 11-pc verouderd zijn om Netflix soepel te laten werken. Hier leest u hoe u het beeldschermstuurprogramma bijwerkt.

Stap 1: Open Apparaatbeheer op uw Windows-pc.

Stap 3: Klik op Beeldschermadapters in de lijst met opties.

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop op de naam van het beeldschermstuurprogramma.

Stap 5: Selecteer Stuurprogramma bijwerken in de lijst met opties.

Stap 6: Klik op Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s om het proces te starten.

Stap 7: Volg de instructies op het scherm en voltooi de installatie van de stuurprogramma’s.

Stap 8: Nadat de installatie is voltooid, opent u Netflix en controleert u of het probleem is opgelost.

4. Reset Netflix-app-instellingen

Je kunt ook alle app-instellingen voor Netflix resetten. Dat zal gegevens zoals uw login en andere gedownloade films van uw computer verwijderen. Als de laatste inhoud niet uw zorg is, moet u deze methode zeker gebruiken. Hier leest u hoe u verder moet gaan.

Stap 1: Klik op het Windows Search-pictogram op de taakbalk, typ Instellingen, en selecteer de app uit de resultaten. Of u kunt op de Windows-toets + I-snelkoppeling drukken om het te starten.

Stap 2: Klik op Apps in het linkermenu.

Stap 3: Klik aan de rechterkant op Apps en functies.

Stap 4: Zoek onder Apps en functies naar Netflix.

Stap 5: Klik op de drie stippen naast de Netflix-app.

Stap 6: Selecteer Geavanceerde opties in de lijst met opties.

Stap 7: Scroll naar beneden en klik op Reset.

Stap 8: Klik nogmaals op Reset om uw keuze te bevestigen.

Stap 9: Nadat de reset is voltooid, sluit u de app Instellingen en opent u Netflix om te controleren of het probleem is opgelost.

5. Voer de probleemoplosser voor Microsoft Store-apps uit

Als je niet zeker weet wat er aan de hand is, zoek dan hulp bij de ingebouwde probleemoplosser van Windows voor de apps die zijn gedownload van de Microsoft Store. Als de Netflix-app nog steeds niet werkt, zal de speciale probleemoplosser voor apps eventuele problemen detecteren en oplossen, indien mogelijk. Hier leest u hoe u de probleemoplosser uitvoert.

Opmerking: Windows 11 Insider Build 25169 of hoger toont de probleemoplosser voor Microsoft Store-apps als Microsoft Store-apps.

Stap 1: Open Instellingen op uw Windows 11-pc.

Stap 2: Scroll onder Systeeminstellingen naar beneden en klik op Problemen oplossen.

Stap 3: Klik op Andere probleemoplossers.

Stap 4: Scroll naar beneden en klik op Uitvoeren naast Windows Store Apps.

Stap 5: Volg de instructies op het scherm om het probleemoplossingsproces te voltooien.

Stap 6: Nadat het probleem is opgelost, opent u de Netflix-app om te controleren of het probleem is opgelost.

6. Spoel DNS-cache

DNS Cache bevat informatie over alle eerdere websites die u hebt bezocht. Als de Netflix-app nog steeds niet werkt op uw Windows-pc of u foutcode U7353 laat zien, kunt u proberen de DNS-cache leeg te maken en kijken of dit het probleem oplost. Hier is hoe het te doen.

Stap 1: Klik op het pictogram Zoeken op de taakbalk en typ Opdrachtprompt.

Stap 2: Klik op Ad Administrator uitvoeren in het rechtermenu onder het pictogram Opdrachtprompt.

Stap 3: Typ de volgende opdracht en druk op Enter.

ipconfig /flushdns

Nadat dat proces is voltooid, ziet u het bericht ‘De DNS Revolver-cache is succesvol gewist’.

Stap 4: Sluit de opdrachtprompt en open Netflix om te zien of het werkt zoals gewoonlijk.

7. Verwijder MSPR.HDS-bestanden op uw Windows-pc

Als de Netflix-app u de foutcode H7363-1260-80070057 laat zien, moet u proberen de MSPR.HDS-bestanden van uw Windows 11-pc te verwijderen. Microsoft heeft deze bestanden ontwikkeld voor apps zoals Netflix die ze gebruiken voor Digital Rights Management, dwz bescherming van inhoud tegen piraterij. Nadat u deze bestanden hebt verwijderd, genereert uw computer automatisch een nieuwe versie ervan. Volg deze stappen om deze bestanden te verwijderen.

Stap 1: Klik op het mappictogram op de taakbalk om Windows Verkenner te starten.

Stap 2: Klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek.

Stap 3: Type mspr.hds in het zoekvak en druk op Enter.

Stap 4: Nadat alle bestanden op uw scherm verschijnen, selecteert u alles en drukt u op Shift + Delete om ze permanent te wissen.

Stap 5: Start uw pc opnieuw op en open Netflix om te controleren of deze normaal werkt.

8. Update de Netflix-app

Als je de Netflix-app nog steeds niet op je pc kunt gebruiken, is het een goed idee om de Netflix-app bij te werken, vooral als je die updates hebt uitgesteld. Hier leest u hoe u het kunt doen.

Stap 1: Klik op Windos Search, typ Microsoft Store en selecteer de Microsoft Store-app uit de resultaten om deze te openen.

Stap 2: Klik op het bibliotheekpictogram in de linkerbenedenhoek.

Stap 3: Klik op Updates ophalen in de rechterbovenhoek.

Stap 4: Als er een update beschikbaar is voor de Netflix-app, download en installeer deze dan.

Stap 5: Open na het installeren van de update de Netflix-app en controleer of deze werkt.

9. Gebruik Netflix in een browser als niets werkt

Als geen van de bovengenoemde stappen voor u heeft gewerkt, is het laatste redmiddel om een ​​webbrowser op uw Windows-pc te openen, Netflix te openen en u aan te melden bij uw account.

Netflix en Chillen

Hoewel Netflix voor elke regio een enorme inhoudsbibliotheek biedt, zijn er enkele shows of films die niet in elk land beschikbaar worden gesteld. Het gebruik van een VPN-service is de beste manier om toegang te krijgen tot dergelijke inhoud. Maar als de VPN-service niet meer voor u werkt, zijn hier de beste manieren om te repareren dat VPN niet werkt met Netflix.

Leave a Comment