Alles wat nieuw is met Siri en dicteren in iOS 16

Bij elke iteratie van iOS brengt Apple verbeteringen aan in de ingebouwde Siri-spraakassistent, en iOS 16 is daarop geen uitzondering. Offline ondersteuning is uitgebreid, ‌Siri‌ kan eindelijk ophangen, en er is verbeterde begeleiding over wanneer en waar je toegang hebt tot ‌Siri‌.


Deze gids beschrijft alles wat nieuw is met ‌Siri‌, plus details over de updates van Dictation.

Siri

Eenvoudigere snelkoppelingen

Snelkoppelingen geactiveerd door ‌Siri‌ vereisen niet langer een instellingsproces om ze te gebruiken. Wanneer u een app downloadt en installeert, kunnen snelkoppelingen meteen door ‌Siri‌ worden geactiveerd.

Emoji in tekst

Wanneer je een bericht verzendt met ‌Siri‌, kun je ‌Siri‌ vragen om een ​​emoji in je bericht in te voegen. Je moet specifiek zijn over het personage dat je aanvraagt, en het is ook handig om na elk verzoek “emoji” te zeggen, zodat ‌Siri‌ niet in de war raakt.

emoji siri-berichten ios 16

Gesprekken beëindigen

Als u een handsfree gesprek met iemand voert en het eindigt, kunt u ‌Siri‌ vragen het gesprek op te hangen.

Automatisch bericht verzenden

In de Instellingen-app heeft het gedeelte ‌Siri‌ en Zoeken een nieuwe optie voor het automatisch verzenden van een bericht met ‌Siri‌, waardoor de bevestigingsstap die u moet doorlopen bij het verzenden van tekst via ‌Siri‌ wordt verwijderd.

siri automatisch berichten verzenden ios 16


Elk bericht moeten goedkeuren kan frustrerend zijn als je een lang gesprek met iemand voert en je geen toegang hebt tot je telefoon om te typen, dus dit stroomlijnt het proces, en het werkt ook met CarPlay.

Het is een opt-in-functie en kan indien gewenst worden uitgeschakeld voor de auto en koptelefoon.

Siri-opdrachtbegeleiding

Als u meer wilt weten over hoe u kunt profiteren van ‌Siri‌, vraag het dan gewoon. Als je in een app bent of iets op je iPhone doet, zeg je “Hey ‌Siri‌, wat kan ik hier doen?” om details te krijgen over waar ‌Siri‌ toe in staat is.

siri ios 16-mogelijkheden


Je kunt ‌Siri‌ ook vragen naar een specifieke app met een commando als “Hey ‌Siri‌, wat kan ik doen met [insert app name]?”

Meer offline functionaliteit

‌Siri‌ kan meer doen op het apparaat in ‌iOS 16‌ zonder contact te hoeven maken met een Apple-server, wat betekent dat er een breder scala aan functies beschikbaar is als je geen internetverbinding hebt.

‌Siri‌ kan HomeKit-, Intercom- en Voicemail-verzoeken verwerken wanneer u offline bent.

Toegankelijkheidsfuncties

In het gedeelte Toegankelijkheid van de app Instellingen onder de kop “‌Siri‌” zijn er nieuwe opties om de pauzetijd van ‌Siri‌ te wijzigen, waardoor de stemassistent voor een langere periode wacht tot je klaar bent met spreken. ‌Siri‌ Pauzetijd kan worden ingesteld op Standaard, Langer en Langst.

ios 16 siri toegankelijkheid


Er is ook een optie om “Meldingen op luidspreker aan te kondigen” om ‌Siri‌ meldingen hardop te laten uitspreken, en een optie “Voorkeur voor gesproken reacties” kan worden ingeschakeld om ‌Siri‌ hardop te laten spreken in situaties zoals wanneer de telefoon het zwijgen wordt opgelegd.

Dictie

Apple heeft met ‌iOS 16‌ de dicteerervaring volledig herzien, waardoor het gemakkelijker is om te wisselen tussen spraak en aanraking. Wanneer u tekst dicteert op de ‌iPhone‌ of iPad, kunt u in het tekstveld tikken en typen met het toetsenbord om wijzigingen aan te brengen en QuickType-suggesties in te voegen zonder dat u het dicteerproces hoeft te stoppen.

Er is ook een nieuwe cursor-popover die beschikbaar is wanneer u tekst dicteert, en als u erop tikt, kunt u het dicteren sneller stoppen.

Automatische interpunctie

Terwijl u tekst dicteert, voegt uw apparaat op intelligente wijze interpunctie toe en plaatst waar nodig komma’s, punten en vraagtekens.

De ‌iPhone‌ of ‌iPad‌ luistert naar wat je zegt, wacht tot je klaar bent en voegt dan komma’s en punten toe op basis van de structuur van je woorden. Het is niet altijd perfect, maar het is beter dan interpunctie te moeten uitspreken zoals vereist in iOS 15 en eerder.

Emoji-ondersteuning

Net als bij ‌Siri‌ ondersteunt de ingebouwde dicteerfunctie ook het invoegen van emoji via spraakopdrachten.

Dictaat in Berichten

In de ‌iOS 16‌ Berichten-app bevindt het Dictation-pictogram zich direct in het tekstvak voor berichten, waardoor het veel gemakkelijker te bereiken is. Als dicteren is ingeschakeld, ziet u een tikbaar microfoonpictogram waarmee een dicteerinstelling wordt gestart.

Het dicteerpictogram vervangt het spraakberichtpictogram dat zich aan de rechterkant van het tekstinvoervak ​​Berichten in ‌iOS 15‌ bevond. Als dicteren niet is ingeschakeld, staat er geen pictogram in het tekstvak.

Gids Feedback

Heeft u vragen over dicteren en ‌Siri‌ in ‌iOS 16‌, kent u een functie die we hebben weggelaten of wilt u feedback geven over deze handleiding? Stuur ons hier een e-mail.

.

Leave a Comment