Android versus iOS: wat is beter?

Daar! Je viel voor de clickbait. U hebt misschien op de link geklikt in de hoop te zien of uw keuze voor een mobiel besturingssysteem beter is dan het andere. Er is een frequente strijd onder fanboys op sociale media over de vraag of Android beter is dan iOS of dat de iPhone beter is dan Android. Sommige verstandige gebruikers proberen hun mening te delen op sociale media, maar worden vaak overmeesterd door mensen van de andere clan. Maar is Android beter dan iOS? Kan zijn. Of misschien niet. Volgens mij niet.

Jij bent het die beslist wat beter voor je is

Voor mijn werk moet ik Android-smartphones gebruiken, zodat ik consumenten kan helpen de beste smartphone voor hen te kiezen voordat ze hun aankopen doen. Als iemand die consumententechnologie behandelt voor zijn brood en boter, heb ik het voorrecht om regelmatig meerdere smartphones – zowel Android als iOS – in verschillende prijsklassen te gebruiken. Sommige van deze apparaten hebben een prijs van minder dan Rs 15.000, andere kunnen de prijs van Rs 50.000 overschrijden.

Bijna elke smartphone die er is, biedt iets dat voldoet aan de behoeften van elke klant. Sommigen willen misschien het beste scherm in hun klasse, anderen willen een batterij die de hele dag meegaat. Als je het mij vraagt, zou ik er een kiezen met een betrouwbare gebruikerservaring en een geweldige camera-instelling.

Voor mijn gebruik zou ik waarschijnlijk iets kiezen als een Samsung Galaxy S22 Plus (of misschien zelfs de Ultra als de prijs daalt) vanwege de algehele gebruikerservaring. Als alternatief zou ik ook naar de iQOO 9 Pro of de Vivo X80 Pro kijken, omdat deze smartphones een allround ervaring en een uitzonderlijke camera bieden om op foto’s te klikken. De aankomende Nothing Phone (1) heeft me geïntrigeerd door het ontwerp en op basis van de lekken vind ik dat de telefoon er goed uitziet voor minder dan Rs 35.000. Maar ik zou alleen een van deze smartphones kiezen als ik Android verkies boven iOS.

Het sleutelwoord hier is “voorkeur”. Ik koos iOS boven Android omdat het relatief eenvoudig en gebruiksvriendelijk is en ik niet veel hoef te rommelen als het gaat om het aanpassen van het thema, pictogrammen, animaties, enz. Als je iemand bent die dat wil doen, heb je genoeg opties aan de Android-kant van de dingen. Samsung staat bekend om zijn betrouwbare en veelzijdige OneUI-skin. OnePlus’ Oxygen OS biedt een combinatie van een schone software-ervaring die ook veel opties biedt voor maatwerk. Er zijn andere Android-skins, zoals ColorOS, Funtouch OS, MIUI en Realme UI, die veel functies bieden voor het aanpassen van uw apparaat, maar vaak worden geleverd met veel bloatware. Ja, je hebt de keuze om sommige van deze apps van derden te verwijderen, maar dat is een extra stap.

Ik gebruik ook liever een iPhone dan Android omdat ik ook andere Apple producten gebruik, zoals de MacBook Pro 13-inch en de Apple Watch. Deze apparaten bieden meerdere functies die geschikt zijn voor mijn gebruik, maar wat ze nog beter maakt, is het “Apple Ecosystem”. Ja, de woorden Apple en ecosysteem, wanneer ze samen worden gebruikt, kunnen bepaalde gebruikers aan de andere kant triggeren, maar het kan me niet veel schelen. Omdat functies zoals Continuïteit helpen om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen.

Er is ook de nieuw uitgebrachte Universal Control, de beste functie om de productiviteit te verhogen. Je kunt de muiscursor naar de rand van het scherm van je Mac verplaatsen en hem vervolgens rechts of links naar de iPad duwen, waar je hem ook hebt geplaatst. Hoe magisch het er ook uitziet of leest, u vindt dezelfde muiscursor op het scherm van de iPad. Verwar dit niet met SideCar, een andere functie die het Mac-scherm op uw iPad weerspiegelt of uitbreidt. U kunt ook één toetsenbord delen tussen meerdere apparaten tegelijk met Universal Control.

Afgezien hiervan biedt Apple ook de beste softwareondersteuning in de branche. iPhones die in 2015 werden gelanceerd, kregen iOS 15-ondersteuning. De lijst met iPhones die de nieuwe iOS 16-update krijgen, bevat ook de iPhone 8, die in 2017 werd gelanceerd. Dat is een goede reden om te overwegen een iPhone te kopen als je jaar na jaar nieuwe functies wilt en mogelijk de beste privacyfuncties krijgt. op uw smartphone.

Hoe zit het met Android?

Samsung is de leider onder de fabrikanten van Android-smartphones als het gaat om softwareondersteuning. Vivo (en zijn submerk iQOO) heeft ook uitstekend werk geleverd als het gaat om het uitrollen van software-updates voor zijn smartphones. Deze smartphonebedrijven, samen met Xiaomi, Oppo, Realme, OnePlus, enz., bieden hardware waar voor hun geld voor de prijs. Maar nogmaals, ik vind dat Apple-apparaten goed samenwerken terwijl ze geweldige zelfstandige apparaten zijn.

Dit betekent niet dat iOS perfect is en Android niet. Het heeft zijn gebreken, iets dat ook de overhand heeft in Android. Maar over het algemeen kies ik iOS boven Android omdat dat mijn voorkeur heeft. En net zoals ik voor iOS heb gekozen, kun je ook Android boven iOS kiezen. Het beste van het gebruik van een Android-smartphone is dat je de keuze hebt om het type Android-skin te kiezen dat je wilt gebruiken. Als dat niet het geval is, kunt u eenvoudig een aangepast ROM naar keuze sideloaden voor het geval u wilt experimenteren. Bovendien zijn Android-smartphones, met zoveel opties die beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen, nog toegankelijker voor de massa.

De Android-clan heeft ook verschillende vormfactoren om te verkennen. Ik heb het hier over opvouwbare smartphones. Hoewel ze een premium prijskaartje hebben, zijn er nogal wat opvouwbare smartphones voor degenen die de nieuwe, innovatieve categorie willen proberen. Wil je een compacte opvouwbare, dan is er de Galaxy Z Flip 3. Wil je een kleine telefoon die een tablet kan worden? Zo is er de Oppo Find N. Wil je een grote telefoon die ook een nog grotere tablet kan worden? Je hebt de Samsung Galaxy Z Fold 3. Het punt is dat er opties zijn.

Dus stop met beledigd te zijn als iemand zegt dat ze iOS beter vinden dan Android of omgekeerd. Wat volgens iemand het beste is, is misschien niet voor jou, en op dezelfde manier is wat je denkt dat het slechtst mogelijke platform is misschien wel de perfecte voor iemand die er is.

Ervaar beide platforms, analyseer uw gebruiksscenario, bepaal uw voorkeuren op basis van de aangeboden functies en kies wat het beste bij u past. Kies, en laat anderen zelf kiezen. Periode.

— LOOPT AF —

.

Leave a Comment