Apple heeft zojuist de coolste iPhone-upgrade tot nu toe onthuld

De volgende iPhone-software, iOS 16, krijgt een verbazingwekkend coole functie. Het zal in de herfst worden uitgebracht, hoewel de openbare bèta’s volgende maand zullen landen. Oh, en de nieuwe toevoeging komt ook naar de iPad in iPadOS.

Update van 23 juni hieronder. Dit bericht is voor het eerst gepubliceerd op 20 juni 2022.

MEER VAN FORBESApple AirPods Pro Surprise Release onthult ongebruikelijke upgrade onderweg

Zoals opgemerkt door Joe Rossignol bij MacRumors, laat de software gebruikers CAPTCHA’s vermijden. Weet je, het is wanneer je naar een raster van afbeeldingen moet kijken en degene moet kiezen die tractoren zijn, of bruggen, of iets dergelijks. Vaak zijn dit obscure foto’s, ontworpen om bots voor de gek te houden, maar die het ons mensen ook vaak moeilijk maken. Of het zijn die kleurrijke, kunstig gerangschikte letters en cijfers die je moet ontcijferen.

Hoe dan ook, ze zijn letterlijk nooit leuk om te doen, en ik zou dankbaar zijn om de tijd terug te krijgen die ik aan de dingen heb verspild. Die seconden tellen op, weet je.


Update van 23 juni. Apple heeft zojuist de tweede ontwikkelaarsbèta van iOS 16 uitgebracht en er zijn nog veel meer functies in de winkel. Misschien is er nog geen enkele zo boeiend als de CAPTCHAs-gerelateerde update hieronder, maar er is genoeg om naar uit te kijken.

Om te beginnen heeft bèta 2 updates voor berichten, waardoor gebruikers met twee telefoonnummers op één telefoon (bijvoorbeeld een werk, een persoonlijk) afzonderlijk kunnen worden afgehandeld. Berichten kunnen dus worden gefilterd op de betreffende simkaart, en dit geldt zowel voor iMessages als voor niet-iPhone SMS en MMS. Deze mogelijkheid geldt voor iPhones vanaf iPhone XS. Voor handsets uit de iPhone 13-serie werkt het met twee eSIM’s in plaats van één fysieke en één eSIM.

Sms-filtering is iets dat Apple noemde tijdens zijn recente keynote, waarin ontwikkelaars 12 subcategorieën beloofden om te gebruiken, zodat berichten bijvoorbeeld kunnen worden gecategoriseerd als Transactie of Promotie.

Deze bèta maakt het ook gemakkelijker om ongewenste berichten van onbekende afzenders aan vervoerders te melden. Dit is in eerste instantie alleen voor geselecteerde Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Er zijn andere nieuwe functies in iOS 16 die plotseling beschikbaar zijn in de bètaversie van de ontwikkelaars en te zijner tijd naar de openbare bèta en algemene release zullen komen.

Een andere aan Berichten gerelateerde update die doorkomt in de nieuwe bèta is een aanpassing aan de nieuwe mogelijkheden voor bewerken en ongedaan maken. Zoals je weet, kunnen gebruikers met iOS 16 een bericht na het verzenden voor een korte periode (15 minuten) bewerken. Maar stel dat de ontvanger een ouder apparaat met eerdere software gebruikt. Met deze update zullen oudere iPhones bijvoorbeeld het originele bericht zien, maar zien dan een tweede bericht dat het bewerkte is. Voor de duidelijkheid begint dit nieuwe bericht met de woorden “Bewerkt naar”. Op iOS 16 tot iOS 16-apparaten wordt het eerdere bericht natuurlijk gewoon vervangen door het latere, hoewel dit is gemarkeerd als een bewerking.

Ook nieuw is de mogelijkheid om een ​​back-up van uw apparaat te maken in een breder scala van omstandigheden. Voorheen kon je bijvoorbeeld alleen een back-up van je iPhone maken naar iCloud via wifi- en 5G-netwerken, als je provider dit ondersteunde. Nu kan die back-up plaatsvinden via LTE-verbindingen (of 4G, zoals de meesten van ons het noemen) en 5G, evenals wifi.

Nieuwe vergrendelschermen maken deel uit van iOS 16 en bèta 2 heeft de manier van bewerken en maken ervan verfijnd. Het is ook gemakkelijker om ongewenste vergrendelingsschermen te verwijderen. Daarnaast zijn er wijzigingen in filters voor achtergronden, waaronder duotone en color wash. Eén achtergrond, Astronomie, voegt nu een groene stip toe aan de kaart die laat zien waar je op dat moment bent in de wereld. Note to self: boek een vliegticket om dit uit te testen.

Er is ook een nieuw menu voor HomePod-bètasoftware, wat ontwikkelaars handig zullen vinden. En er komt nog veel meer. Maar laten we voor nu teruggaan naar die supercoole CAPTCHA-functie.


Nu, met iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura, lijkt dit een mogelijkheid dankzij Private Access Tokens. In plaats van op de vereiste vakjes te tikken, zal Apple privé verifiëren dat het apparaat en de Apple ID te vertrouwen zijn, en je onmiddellijk doorverwijzen naar de site die je probeert te bereiken. In de demo van Apple was de verandering onmiddellijk.

Maar het is niet dat de bespaarde tijd het belangrijkste is, het is de frustratie die wordt vermeden die het meest helpt.

MEER VAN FORBESAirPods Pro 2-lek plaagt verbluffende innovatie … met een steek in de staart

Gebruikers met een handicap klagen al lang dat CAPTCHA’s nutteloos en moeilijk te overwinnen zijn, dus dit zal hen nog meer helpen.

Het is te vinden in iOS 16 in Instellingen, onder Apple ID en Wachtwoord en beveiliging. Hier heet het Automatische verificatie en u kunt ervoor kiezen om het in of uit te schakelen. Het staat standaard aan, hoera.

Het item in Instellingen zegt: “Omzeil CAPTCHA’s in apps en op internet door iCloud toe te staan ​​automatisch en privé uw apparaat en account te verifiëren.”

Zoals de Apple-demo uitlegt, heb je, wanneer je je iPhone, iPad of Mac gebruikt, al een heleboel dingen gedaan die bots niet kunnen, zelfs als je voor het eerst met een bepaalde website communiceert. Deze dingen, die bots niet zo goed kunnen imiteren, zijn onder meer het ontgrendelen van je apparaat met een wachtwoord of Face ID of Touch ID en ze zijn waarschijnlijk ingelogd met hun Apple ID.

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot deze komt.

.

Leave a Comment