Apple iOS 15.6-release: moet je upgraden?

Apple iOS 15.6 en iPadOS 15.6 zijn uitgebracht voor miljoenen iPhones en iPads over de hele wereld. De update brengt nieuwe functionaliteit en kritieke beveiligingsoplossingen, maar moet je upgraden? Hier is alles wat u moet weten.

Tip: maak een bladwijzer voor deze pagina, want ik zal hem up-to-date houden als/wanneer er nieuwe problemen worden gevonden. Over een week zal ik mijn definitieve oordeel vellen.

07/30 Update: Eindoordeel hieronder.

Voor wie is het?

Apple iOS 15.6 en iPadOS 15.6 zijn beschikbaar voor alle iOS 15-compatibele apparaten, dit betekent de iPhone 6S (2015) en nieuwer en iPad Mini 4 (2015) en nieuwer. Nu Apple toegeeft vertragingen bij het automatisch updaten te hebben, is het het beste om de update handmatig te activeren door te navigeren naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Als je nieuwere bètasoftware gebruikt (zie het gedeelte ‘The Road Ahead’ aan het einde), moet je je apparaat uitschrijven voordat de update verschijnt.

Opmerking: deze handleiding is niet gericht op oudere iOS-updates of iPadOS, maar ik zal in deze handleidingen ingaan op relevante problemen.

De dealbrekers

Er is misschien goed nieuws voor Jailbreakers, met claims van hackergroep The Odyssey Team dat ze op het punt staan ​​de eerste jailbreak voor iOS 15 uit te brengen met behulp van een tool genaamd ‘Cheyote’. Totdat dit is geleverd, blijven jailbreak-fans in een vasthoudpatroon – voor beter of (meestal) slechter.

Voor alle anderen zien de eerste 24 uur er erg goed uit. Dit zet een recente reeks zeer solide iOS 15-releases voort. De enige zorg die ik heb gezien, zijn problemen bij het verkrijgen van de update, waarbij sommige gebruikers “buitensporig” lange downloadtijden en vertragingen melden. Afgezien hiervan zijn er geen noemenswaardige problemen gemeld, maar ik zal de feedback blijven volgen naarmate meer iPhone- en iPad-bezitters updaten.

Dus wat krijg je?

Apple’s officiële iOS 15.6 release-opmerkingen zijn verrassend kort voor een ‘belangrijkste’ update:

– TV-app voegt de optie toe om een ​​live sportgame die al aan de gang is opnieuw te starten en te pauzeren, terug te spoelen of vooruit te spoelen

– Lost een probleem op waarbij Instellingen mogelijk blijft weergeven dat de apparaatopslag vol is, zelfs als deze beschikbaar is

– Lost een probleem op dat ervoor kan zorgen dat braille-apparaten langzamer gaan of niet meer reageren bij het navigeren door tekst in Mail

– Lost een probleem op in Safari waarbij een tabblad kan terugkeren naar een vorige pagina

Nu Apple naar verluidt zijn voetafdruk in live sport wil vergroten, is de extra functionaliteit voor live sport goed getimed. Valse opslagwaarschuwingen zijn ook al een tijdje vervelend voor gebruikers en het is goed om te zien dat Apple deze uitroeit. Er zijn ook berichten dat iPadOS 15.6 stilletjes een oplaadfout oplost die is geïntroduceerd door iPadOS 15.5.

Maar het echte nieuws in iOS 15.6, en misschien wat de release zijn belangrijkste puntstatus oplevert (in tegenstelling tot een minder belangrijke titel van 15.5.1), zijn verschillende belangrijke beveiligingsoplossingen. Niet minder dan 39 beveiligingspatches zijn opgenomen in de release, wat het meeste is dat ik me kan herinneren buiten een generatie-upgrade.

Deze omvatten kwetsbaarheden die mogelijk de controle over uw apparaat kunnen overnemen (CVE-2022-32832) en op afstand kwaadaardige code kunnen uitvoeren (CVE-2022-32788). Apple onthulde ook gebreken in zijn Neural Engine, WiFi-audio, grafische stuurprogramma’s, iCloud-fotobibliotheek, Safari-browser en zelfs het iOS/iPadOS-software-updatesysteem.

Apple iOS 15.6 Oordeel: Upgrade

iOS 15 is al geruime tijd een stabiel besturingssysteem en de eerste tekenen zijn dat iOS 15.6 in zijn voetsporen zal treden. Bovendien, hoewel het misschien licht is op functies, zit de nieuwe update boordevol belangrijke beveiligingspatches, waardoor het een prioriteitsinstallatie is.

Opmerking: aarzelende upgraders zouden deze handleiding moeten bookmarken omdat deze zal worden bijgewerkt met alle relevante gebreken of functies die ik vind. Over een week zal ik hier ook mijn eindoordeel publiceren.

30-07-update: excuses voor het late eindoordeel; Ik merkte enkele geïsoleerde rapporten op over het leegraken van de batterij van de iOS 15.6-update (1,2,3,4 enz.) en wilde controleren of het zich niet verspreidde. Dat is niet gebeurd, dus iOS 15.6 krijgt van mij een duim omhoog.

De weg voor ons

Op het moment van publicatie heeft Apple nog geen iOS 15-bèta uitgebracht en – hoewel dat nog kan gebeuren – is het duidelijk dat de focus van het bedrijf nu op iOS 16 ligt. Als je deze update van de volgende generatie vroeg wilt proberen, kun je het tijdens het Apple Beta Software Program voorafgaand aan de verwachte release in september.

____

Volg Gordon op Facebook

Meer over Forbes

MEER VAN FORBESApple-analist onthult prijsstijgingen iPhone 14

.

Leave a Comment