Apple’s laatste controverse: uitgebreide App Store-advertenties

Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kan Apple manieren ontwikkelen waarop ontwikkelaars rechtstreeks contact kunnen opnemen met klanten via de App Store – of een eigen bedrijf opbouwen op kosten van anderen.

Wat Apple doet?

Apple heeft een eigen advertentiebedrijf gehad sinds de toenmalige CEO van Apple, Steve Jobs, ons in 2010 kennis liet maken met iAds. De omvang van dat aanbod was altijd beperkt tot het platform van Apple, maar de service faalde waarschijnlijk, met zijn technologie die voortleeft in de vorm van advertentieruimtes in Apple News en de App Store.

De App Store van Apple heeft momenteel slechts twee advertentieruimtes, één op het tabblad Zoeken en de andere in de zoekresultaten. U kunt zien wanneer u naar een advertentie kijkt aan de blauwe tint achter de afbeelding en een kleine blauwe badge met de tekst ‘advertentie’. Deze advertenties zijn moeilijk te verwarren met inhoud.

Apple is nu van plan meer advertentieruimtes aan de App Store toe te voegen:

  • Er verschijnt één nieuw slot op de tweede rij van het Vandaag-gedeelte van zijn winkel.
  • Een andere kan helemaal onderaan een App Store-app-vermelding verschijnen onder de banner ‘Misschien ook leuk’.

Wat Apple zegt over de advertenties

Apple zegt dat zoekadvertenties ontwikkelaars van elke omvang kansen bieden om hun bedrijf te laten groeien. “Net als onze andere advertentie-aanbiedingen, zijn deze nieuwe advertentieplaatsingen op dezelfde basis gebouwd: ze zullen alleen inhoud bevatten van de goedgekeurde App Store-productpagina’s van apps en zullen voldoen aan dezelfde strenge privacynormen”, zei het bedrijf in een verklaring aan 9to5Mac. .

Apple zegt dat ontwikkelaars deze slots waarschijnlijk zullen gebruiken om klanten te bereiken die zoeken in specifieke advertentiecategorieën, hoewel ze zich niet kunnen richten op specifieke concurrerende apps.

Tegelijkertijd worden advertenties weergegeven die relevant zijn voor de app die u bekijkt, wat inhoudt dat apps van concurrerende ontwikkelaars op sommige app-pagina’s te zien zijn.

Wat interessant is, is hoe effectief deze advertenties lijken te zijn. Het bedrijf zegt dat 70% van de App Store-bezoekers Google Zoeken gebruiken om hun volgende app te vinden; dat 65% van alle downloads plaatsvindt na het zoeken; en dat het een conversieratio van meer dan 50% ziet voor zoekadvertenties.

“Apple Search Ads was het meest efficiënte, schaalbare betaalde kanaal voor onze release. We hebben een breder publiek bereikt met een hogere intentie en tegelijkertijd de efficiëntie behouden”, zegt Brooke Tarabochia, directeur groeimarketing bij Peloton Digital, in een verklaring op de Apple-website.

Apple lijkt dit bedrijf te willen laten groeien

Apple maakte tijdens zijn laatste financiële telefoontje verschillende korte verwijzingen naar zijn digitale advertentieactiviteiten.

Het algemene gevoel dat het deelde, lijkt te zijn dat de advertentieactiviteiten van Apple niet echt aan de verwachtingen voldoen, wat volgens Apple-topman Tim Cook de macro-economische omgeving weerspiegelde. Cook wees er ook op: “We willen onze gebruikers machtigen en geven om hun privacy. We bieden wel zoekadvertenties aan.”

Apple CFO, Luca Maestri, zei iets meer.

“[Tim Cook] zei dat er een aantal zwakke punten zijn, voornamelijk in digitale advertenties, waar we doorheen moeten werken. Maar tegelijkertijd groeide onze dienstverlening een jaar geleden enorm….”

Apple bekritiseerd voor uitbreiding van de advertentievoorziening

Apple wordt geconfronteerd met enige tegenwerking voor de beslissing om een ​​aantal extra advertentieplaatsingen aan zijn service toe te voegen. Sommigen beweren dat deze advertenties betekenen dat Apple advertenties boven de eigen resultaten van gebruikers plaatst en advertenties toevoegt aan een vermeldingspagina zodra een ontwikkelaar een gebruiker naar de pagina trekt.

Sommige ontwikkelaars zijn woedend over de advertenties die onderaan hun app-vermelding verschijnen. Ze zijn van mening dat, nadat ze het werk hebben gedaan dat nodig is om een ​​potentiële gebruiker naar hun pagina te halen, het bestaan ​​van advertenties van concurrenten de conversieratio’s zou kunnen schaden. (De Today-lijst bevat een samengestelde selectie van apps, wat betekent dat de advertenties de waarde van die pagina’s een beetje kunnen verwateren.)

Het andere probleem betreft consistentie.

Ondanks zijn standpunt over privacy, legt de eigen website van het bedrijf uit dat adverteerders advertenties kunnen targeten op specifieke klantsegmenten, zolang elk segment ten minste 5.000 mensen bevat om persoonlijke targeting te voorkomen.

Het advertentiesysteem maakt ook gebruik van accountinformatie, App Store-gegevens, transactiegegevens en een verscheidenheid aan contextuele aanwijzingen, zoals apparaattype, iOS-versie en meer. Het systeem kan blijkbaar persoonlijke gegevens gebruiken die individuele ontwikkelaars hebben verzameld via klantrelaties.

Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen advertenties van derden en die van Apple, niet in de laatste plaats dat deze advertenties niet voor producten of diensten kunnen zijn die buiten de winkel verkrijgbaar zijn, en dat advertenties zeer duidelijk zijn gemarkeerd, althans tot nu toe.

Desalniettemin is Apple’s beslissing om de plaatsing van advertenties in de App Store uit te breiden een zeer gemakkelijk doelwit voor sommige critici, die zullen beweren dat zijn recente maatregelen om zaken als App Tracking te voorkomen aantonen dat het bedrijf privacy als wapen tegen concurrenten gebruikt. Apple zal beweren dat zijn systeem inherent privé is, terwijl de systemen die door anderen worden gebruikt al zijn misbruikt ten nadele van iedereen.

Hoe Apple-advertenties de-personaliseren

Het is mogelijk om persoonlijke advertenties volledig uit te schakelen op de platforms van Apple in Accountinstellingen in de App Store-app. U moet Gepersonaliseerde aanbevelingen uitschakelen, dat is het deel van de app dat uw app-gebruik, downloads, aankopen “en andere activiteiten” gebruikt om de aanbevelingen die u ontvangt in de App Store en in andere Apple-services te verbeteren.

Eerder dit jaar legde Apple uit dat ongeveer 78% van de iOS-gebruikers zich afmelden voor deze advertenties, en merkte op dat dit weinig invloed had op de effectiviteit van de conversieratio’s.

Het beweert dat adverteerders 62,1% conversies zagen van klanten die zich aanmelden voor gepersonaliseerde advertenties in vergelijking met 62,5% van degenen die zich afmelden.

Waar vindt u meer informatie over Apple Search Ads

Apple biedt een volledige certificeringscursus voor het gebruik van Apple Search Ads, die geregistreerde ontwikkelaars hier kunnen bekijken.

In een tijd waarin er al controverse bestaat over de pogingen van Apple om concurrerende advertentiediensten de kop in te drukken door regels over privacy in te roepen, twijfel ik er niet aan dat ontwikkelaars en regelgevers daar nauwlettend op zullen letten.

Volg me alsjeblieft op Twitterof sluit je aan bij de AppleHolic’s bar & grill en Apple Discussions-groepen op MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Leave a Comment