Beste browser voor het downloaden van grote bestanden op Windows 11/10

In dit bericht zullen we het hebben over de beste browsers voor het downloaden van grote bestanden Aan Windows 11/10. Hoewel er zoveel beste gratis webbrowsers zijn voor het streamen van video’s, het werken met e-mails en een heleboel andere dingen, als het gaat om het verwerken van grote bestanden terwijl ze naar het systeem worden gedownload, zijn niet alle browsers zo effectief als zou moeten. Dus als je je afvraagt ​​welke browser je moet gebruiken om grote bestanden met een goede snelheid en optimale prestaties te downloaden, dan kan de lijst die hier wordt beschreven nuttig zijn.

Afgezien van het selecteren van een goede browser, kan ondersteuning voor opties zoals parallel downloaden, waarbij een enkel bestand in afzonderlijke delen wordt gedownload door meerdere verbindingen tot stand te brengen, achtergrondprocessen sluiten, ongewenste extensies uitschakelen, enz., ook helpen om grote bestanden gemakkelijk in een browser te downloaden.

Beste browser voor het downloaden van grote bestanden op Windows 11/10

Hier is een lijst met de beste browsers voor het downloaden van grote bestanden op een Windows 11/10-computer:

  1. Microsoft Edge
  2. Opera
  3. Mozilla Firefox
  4. Google Chrome
  5. Dappere browser.

1]Microsoft Edge

Microsoft Edge

Microsoft Edge is veel verbeterd sinds het de op Chromium gebaseerde browser is geworden. Deze ingebouwde browser van Windows 11/10 OS heeft functies zoals SmartScreen (ter bescherming tegen kwaadaardige sites), Kids Mode, tracking-preventie, Immersive Reader, Dolby Vision en Dolby Audio-ondersteuning, verticale tabbladen, een ingebouwde afbeeldingseditor, en nog veel meer dat het een nuttige en interessante webbrowser maakt.

De browser is ook goed geoptimaliseerd voor betere prestaties en een snellere browse-ervaring. Het verwerken van grote bestanden om te downloaden is dus geen probleem voor u met de Edge-browser. Afgezien daarvan kunt u zelfs downloads in Microsoft Edge versnellen om grote bestanden sneller dan normaal te downloaden en het downloadproces zo goed te laten verlopen als verwacht.

U kunt verder een gratis downloadaccelerator of downloadmanager-add-on (indien nodig) gebruiken die beschikbaar is voor Microsoft Edge en die de downloadsnelheid kan verhogen.

2]Opera

Opera-browser

Opera-browser is een andere optie die u kunt overwegen voor het downloaden van grote bestanden. Het heeft miljoenen actieve gebruikers op desktop en mobiel. Ingebouwde VPN, tracker blocker, werkruimten, snapshot-tool, batterijbesparing, enz. Zijn enkele van de belangrijkste functies.

Het had vroeger een Turbo-modus functie die, eenmaal ingeschakeld, de browsesnelheid kan verhogen, maar die functie is lang geleden verwijderd. De browser is sindsdien veel verbeterd en het downloaden van grote bestanden zou geen probleem moeten zijn.

U kunt ook de Parallelle downloadfunctie van Opera en gebruik a Turbo Download Manager add-on met ondersteuning voor multithreading om de downloadsnelheid verder te verhogen.

3]Mozilla Firefox

Firefox

Firefox is een veiligere browser en sneller dan veel andere traditionele browsers die er zijn. De functies voor privacybescherming zijn ook redelijk goed. Het wordt geleverd met Enhanced Tracking Protection (ETP) om sociale trackers, advertentietrackers, cryptominers en andere trackingcookies van derden te blokkeren.

Autoplay-blokkering, ingebouwde screenshot-opname, vingerafdrukblokkering, geschonden website-waarschuwingen, werkbalkaanpassing, enz., Zijn enkele van de handige functies. Het downloaden van grote bestanden met afmetingen in GB’s met standaardinstellingen kan ook zonder problemen worden gedaan. Volgens mijn persoonlijke ervaring heb ik er nooit problemen mee gehad.

De downloadervaring kan ook worden verbeterd met enkele eenvoudige trucs. Het wordt niet geleverd met een instelling voor parallel downloaden, maar u kunt enkele netwerkgerelateerde instellingen inschakelen op de Geavanceerde voorkeuren pagina van Firefox, gebruik een gratis downloadmanager-add-on, verwijder onnodige add-ons, enz., om de downloadsnelheid in Firefox te verhogen.

4]Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome is absoluut een goede browser voor het downloaden van grote bestanden. Het is de favoriete browser aller tijden met een marktaandeel van meer dan 60% en eindeloze functies. Werken met meerdere tabbladen voor sociale media, videostreaming en het vervullen van andere browse-behoeften kan worden gedaan met een soepele ervaring.

Het is echter een geheugenzwijn, wat de gebruikers zorgen baart als dat een goede optie zou zijn voor het verwerken van grote bestanden, er zijn enkele eenvoudige opties (zoals hardwareversnelling, het uitschakelen van site-isolatie, enz.) Die zeer nuttig kunnen zijn om Chrome-geheugen te verminderen gebruiken en ervoor zorgen dat het minder geheugen verbruikt. Dit kan dus ook uw probleem oplossen om deze browser niet te kiezen voor het downloaden van grote bestanden.

Afgezien daarvan kunt u de downloadsnelheid in Chrome verhogen door in te schakelen parallel downloadeng, onnodige tabbladen sluiten, enz., om de downloadervaring verder te verbeteren.

Verwant: Hoe u bestandsdownloadfouten in de Google Chrome-browser kunt oplossen.

5]Dappere browser

Dappere browser

Brave browser is open-source en gebaseerd op Chromium. Het is een privacygerichte browser en een van de beste gratis privacybrowsers voor Windows met meer dan 50 miljoen actieve gebruikers. Je kunt het ook gebruiken in de privévenster met Tor-connectiviteit dat uw IP-adres verbergt voor ISP en websites, wat een redelijk goede en unieke functie is.

De gebruikersinterface is ook goed (vrijwel vergelijkbaar met andere Chromium-gebaseerde browsers) en andere functies omvatten het blokkeren van advertenties en trackers, Dappere beloningen, sneller laden van pagina’s, enz. Op basis van hun tests is het: 3 keer sneller dan Google Chrome. En het downloaden van grote bestanden op Brave kan ook een goede ervaring zijn. Met de standaardinstellingen voel je misschien niet veel verschil, maar als je zijn parallelle downloadfunctiedan kunt u de downloadsnelheid verhogen.

Daarnaast kunt u ook enkele downloadmanager-extensies installeren om het downloadproces te versnellen. Hoewel het geen eigen winkel heeft om de extensies te krijgen, kun je extensies installeren vanaf Chrome webshop en elke andere extensie die compatibel is met een Chromium-browser.

Ik hoop dat dit helpt.

Wat is de snelste browser voor het downloaden van bestanden?

Het kiezen van een individuele browser als de snelste browser voor het downloaden van bestanden is veel moeilijker omdat een browser alleen niet de enige factor is die u kan helpen bestanden sneller te downloaden. Uiteindelijk hangt het ook sterk af van uw netwerksnelheid en andere factoren die de downloadsnelheid en browserprestaties kunnen beïnvloeden. Toch spelen browsers ook een goede rol bij het downloaden van bestanden, vooral als het gaat om het downloaden van grote bestanden. Met dat in gedachten hebben we in dit bericht een lijst gemaakt die dergelijke browsers bevat. Bekijk deze lijst en kijk welke het beste bij je past.

Hoe kan ik grote bestanden sneller downloaden op mijn computer?

Als u grote bestanden sneller op uw Windows 11/10-computer wilt downloaden, moet u een aantal goede gratis downloadbeheersoftware gebruiken die u kan helpen bij het downloaden en beheren van grote bestanden, het downloadproces onderbreken en hervatten, het downloaden stimuleren, enz. Daarnaast moet u een browser gebruiken die grote bestanden aankan zonder vast te lopen of problemen te veroorzaken terwijl u op andere tabbladen en desktop-applicaties werkt.

Lees volgende: Kunt u een bestand niet van internet downloaden? Doe dit!

beste browser voor het downloaden van grote bestanden op Windows

Leave a Comment