Beste gratis beveiligingsdownloads voor uw Windows en Mac

Surfen op internet zonder bescherming is alsof je een moesson binnenstapt zonder paraplu, laarzen of regenjas. Je zult jezelf in een enorme puinhoop bevinden en misschien worden weggevaagd door de storm van hackers en oplichters. Jezelf beschermen is net zo eenvoudig als door deze lijst met de beste gratis beveiligingsdownloads scrollen.

We hebben een aantal van de beste manieren verzameld om uw computer te beschermen tegen virussen, cyberaanvallen en andere bedreigingen. We hebben u gedekt als u niet bekend bent met hoe cyberbeveiligingsbedreigingen werken. Tik of klik voor een snel overzicht van de vijf meest voorkomende digitale bedreigingen die u tegenkomt.

Er zijn tal van manieren om uw apparaten te beschermen tegen schade. U kunt preventieve maatregelen nemen zoals beveiligingssoftware of uw systeem scannen op malware. Blijf lezen voor de beste manieren om uw apparaten veilig te houden – zonder een cent uit te geven.

1. Spot ongewenste apparaten op uw netwerk met Angry IP Scanner

Wat het is: Angry IP-scanner houdt alles bij dat op uw netwerk is aangesloten. Het scant uw netwerk op IP-adressen en andere informatie over de apparaten die op uw netwerk zijn aangesloten.

Waarom wil je het: Het is handig voor het oplossen van technische problemen en het vangen van hackers omdat het onbekende of verdachte apparaten op uw netwerk lokaliseert. Heeft u problemen met het verbinden van een apparaat met uw netwerk? Angry IP Scanner kan het exacte IP-adres van specifieke apparaten weergeven, waarmee u het probleem kunt oplossen.

Wat je moet weten: Om Angry IP Scanner te laten werken, moet Java zijn geïnstalleerd.

2. GlassWire controleert uw netwerk

Wat het is: gratis firewallsoftware die malware detecteert van mensen die op afstand toegang tot uw computer proberen te krijgen.

Waarom wil je het: U kunt GlassWire gebruiken om door malware geteisterde apps uit te schakelen. Sterker nog, het kan je in de eerste plaats ervan weerhouden een virus te downloaden. Deze gratis firewalls maken uw computer veiliger, vooral wanneer u internet gebruikt.

Heb je in plaats daarvan een Mac? Dit is een van de beste gratis beveiligingsdownloads voor jou

Kijk maar eens naar Netdata, dat je kunt gebruiken op macOS en Linux.

Het is ons favoriete Glassware-alternatief voor Apple-gebruikers. Gebruik het om snel de infrastructuur van uw netwerk te bewaken. Over het algemeen is het een geweldige oplossing voor probleemoplossing die duizenden realtime statistieken biedt. Simpel gezegd, het stelt u in staat om uw netwerk te bewaken en te zien hoe gezond uw systeem is.

Er is slechts één waarschuwing: u moet een account aanmaken en inloggen voordat u NetData kunt downloaden.

3. Gebruik TeamViewer voor IT-hulp op afstand

Wat het is: Met deze software voor externe toegang kunt u verbinding maken met elke pc of server. U kunt computers van veraf bedienen – of aan de andere kant kan iemand uw computer op afstand besturen. Dit is ongelooflijk handig voor IT- en probleemoplossingsoplossingen.

Waarom wil je het: Misschien ben je niet technisch onderlegd, maar een vriend wel. Je kunt ze vragen om je computer te besturen en technische problemen op te lossen via Team Viewer. Of misschien ben je technisch onderlegd, maar worstel je om je vriend door hun technische problemen te praten. Beiden moeten dit programma downloaden, zodat u uw computers op afstand kunt bedienen en het probleem kunt oplossen.

Wat je moet weten: Gebruik dit alleen met iemand die je kent en vertrouwt. Cybercriminelen kunnen dit soort tools gebruiken. Oplichters lokken je vaak om dit soort programma’s te downloaden, zodat ze je computer kunnen overnemen. Gebruik deze tool verstandig: als je een vreemde het laat gebruiken, kunnen ze je apparaat infecteren met malware.

Mis niets meer van de beste gratis beveiligingsdownloads

U kunt ook Chrome Remote Desktop en Microsoft Remote Desktop gebruiken om uw computer op afstand te bedienen. Ze zijn niet bedoeld voor het oplossen van technische problemen, maar ze zijn nog steeds nuttig. Tik of klik hier om uw computer veilig te openen en te bedienen via uw telefoon.

4. Wilt u persoonlijke documenten via e-mail verzenden? Gebruik 7Zip om veilig te blijven

Wat het is: Met deze software voor bestandscompressie kunt u grote bestanden verpakken voordat u ze verzendt.

Waarom wil je het: Soms moet u zeer gevoelige documenten via e-mail delen. Gebruik 7Zip om uw belangrijke bestanden te comprimeren in een gecodeerde map die u kunt beveiligen met een wachtwoord. Op deze manier kunnen hackers die in uw e-mail komen, de mappen niet openen en belangrijke documenten stelen.

Wat je moet weten: Download het alleen van de officiële website. U kunt een mimiek krijgen die is ingesloten met malware als u deze van een ongeautoriseerde bron downloadt. Klik op de gele knop hieronder om deze veilig te downloaden.

5. Maak sites snel veilig met HTTPS Everywhere

Wat het is: Deze browserextensie schakelt onbeveiligde HTTP-sites automatisch over naar HTTPS, wat veel veiliger is. (In feite staat de “S” voor veilig!) Het codeert de inhoud van een website.

Waarom wil je het: De codering maakt het moeilijker voor hackers en adverteerders om u te volgen. Dit betekent dat HTTPS Everywhere je zal beschermen tegen vele vormen van surveillance en accountkaping en sommige vormen van censuur.

Wat je moet weten: Soms zegt een website dat deze veilig is totdat u zich aanmeldt. Dan zakt de bescherming. Helaas kunt u er niet op vertrouwen dat websites uw belangen behartigen. Gelukkig staat HTTPS Everywhere voor je klaar zodra je het naar je browser downloadt. Het is beschikbaar voor mobiele apparaten en meerdere desktopbrowsers:

6. Voorkom dat griezels bijhouden wat u typt met GhostPress

Wat het is: Ghostpress is anti-keylogging-software die voorkomt dat schadelijke software uw toetsenbordaanslagen vastlegt. Het voorkomt ook dat hackers schermafbeeldingen van uw computer maken.

Waarom wil je het: Ghostpress voorkomt dat invasieve keylogging-programma’s in realtime controleren wat u typt. Het voorkomt ook dat keyloggers uw toetsaanslagen naar hackers sturen, en dat is hoe cybercriminelen wachtwoorden stelen.

Wat je moet weten: Dit programma is vrij licht van gewicht. Het draait op de achtergrond terwijl u typt en blokkeert iedereen die probeert uw toetsaanslagen op te nemen.

Vond je deze gids voor de beste gratis beveiligingsdownloads leuk? Bekijk deze gratis tools

Dus je hebt zojuist enkele van de handigste gratis downloads voor cyberbeveiliging van 2022 gevonden. Als je op zoek bent naar meer freebies, nemen we je dat niet kwalijk. Hier zijn een paar nuttige bronnen die het bekijken waard zijn.

Natuurlijk zijn het geen beveiligingsdownloads. Maar het kan gevaarlijk zijn om dingen te gaan zoeken zonder te weten wat veilig is om te gebruiken. Oplichters kopen vaak topposities in Google Zoeken om u te misleiden tot het downloaden van malware.

Hier zijn enkele goede hulpmiddelen om uit te checken. Het beste van alles is dat ze zo vrij zijn als de zon.

  • Audacity: dit gratis audiobewerkingsprogramma helpt je bij het maken van podcasts, liedjes en meer. Het is niet zo robuust als Adobe Audition, maar het klaart de klus.
  • Thunderbird: gebruik dit om een ​​gratis e-mailclient te krijgen.
  • Libre Office: we zijn dol op dit gratis Microsoft Office-alternatief. Het voldoet aan al uw productiviteitsbehoeften. Hier leest u hoe het uw werkleven radicaal kan veranderen.
  • Blender: Wil je je artistieke vaardigheden aanscherpen? Gebruik Blender voor gratis 3D-modellering. Dit is geweldig voor animators, ontwerpers en wetenschappers.
  • Calibre: deze e-bookmanager is een redder in nood voor mensen met te veel bestanden bij de hand. Het converteert verschillende bestanden, wat je helpt als je bestanden hebt die niet werken op je Kindle of andere tools.

Hier op het hoofdkantoor van Komando is het enige waar we meer van houden dan het delen van technische tips, het delen van freebies. Helaas kunnen er tijdslimieten zijn voor de beste freebies. Verspil geen tijd: pak deze 10 technische freebies nu het nog kan.

Leave a Comment