Crunchyroll iOS-app voegt widgets op het startscherm toe voor eenvoudig bekijken en aanpassen

Dit is een ontwikkelaarsdagboek geschreven door Patrick Perez, Senior Product Manager bij Crunchyroll.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de nieuwste versie van de Crunchyroll-app op iOS nu widgets ondersteunt! Als je weet wat een widget is, ben je goed op weg naar een geheel nieuwe kijkervaring. Als je niet weet wat een widget is, lees dan verder en je zult ontdekken dat je nu een krachtige, nieuwe tool binnen handbereik hebt!

Na veel gesprekken met ons gewaardeerde gebruikersonderzoeksteam, hebben we je luid en duidelijk gehoord: de widget die je het leukst vindt, is een interactieve “Continue Watching”, waar je gemakkelijk terug kunt springen in de shows die je hebt bekeken . Dus met de nieuwste iOS-release brengen we je precies dat.

Maar wacht even, wat precies? is een widget?


Wat is een widget?

Met iOS 14 en hoger heeft Apple geheel nieuwe widgets toegevoegd. Widgets zijn kleine snelkoppelingen die u aan uw startscherm kunt toevoegen voor snelle, overzichtelijke informatie. Naast dat ze op uw startscherm staan, kunnen widgets ook worden bekeken vanuit de “Vandaag” -weergave door naar rechts te vegen vanaf het startscherm of het vergrendelscherm.

Als je een superfan bent en veel afleveringen in je wachtrij “Doorgaan met kijken” hebt, zul je zien dat widgets het bekijken van afleveringen op je iOS-apparaat exponentieel gemakkelijker maken. Als je een casual fan bent die net bezig is met anime, zullen widgets op je startscherm je wachtrij “Doorgaan met kijken” top-of-mind houden, zodat je meteen terug kunt gaan naar het hervatten van je aflevering.

We hebben widgets gelanceerd in drie formaten: klein, middelgroot en groot. Je krijgt ook een extra grote widget voor apparaten met grotere schermen (we kijken naar jou, iPad-gebruikers). Widgets bestaan ​​uit een miniatuur (voor snelle visuele referentie), de serienaam, het afleveringsnummer en de titel, een voortgangsbalk en het aantal resterende minuten om je aflevering te voltooien.

Iedereen die een iPhone pre-iOS 14 heeft gebruikt, realiseert zich dat het aanpassen van je iPhone tot nu toe onmogelijk was. Met widgets kun je je startscherm (of andere schermen op je apparaat) naar hartenlust aankleden.


Hoe kan ik een widget aan mijn startscherm toevoegen?

Het installeren van een widget is supereenvoudig. Zorg er eerst voor dat je iOS 14 of hoger gebruikt. Zorg er vervolgens voor dat je de nieuwste versie van de Crunchyroll-app (4.22.0) hebt gedownload. Na de installatie kunt u widgets toevoegen vanaf uw startscherm door een leeg gebied aan te raken en vast te houden totdat de apps schudden. Tik op de knop “Toevoegen” (de plusknop in de rechter- of linkerbovenhoek). Wanneer de zoekbalk verschijnt, zoek je de Crunchyroll-widgetstapel. Scroll naar de gewenste widgetgrootte. Selecteer ‘Widget toevoegen’. Plaats de widget op het scherm. Als u klaar bent, tikt u op een leeg startschermgedeelte om uw widget op zijn plaats te vergrendelen.

Maar hier wordt het spannend: Smart Stacks. Als u schermruimte wilt besparen of minimalisme wilt beoefenen, kunt u widgets toevoegen aan een Smart Stack. Beschouw een stapel als een verzameling widgets allemaal in één container. Wat super cool is aan Smart Stacks, is dat ze precies dat zijn: slim!

Op basis van factoren zoals uw locatie, activiteit of zelfs het tijdstip van de dag, wordt een andere widget weergegeven in de Smart Stack. Als u bijvoorbeeld liever naar Crunchyroll kijkt tijdens de lunch, zal uw apparaat dat leren en binnenkort beginnen met het serveren van de Crunchyroll-widget die klaar is voor dagelijks gebruik. (Zie je wat we daar deden?)

Om de widget aan een slimme stapel toe te voegen, drukt u lang op een widget en plaatst u deze op de gewenste widget in de slimme stapel. Tik vervolgens op een leeg gebied om de widget op zijn plaats te vergrendelen. U kunt handmatig door uw Smart Stack scrollen of AI de magie laten doen! Om je stapel te bewerken, druk je gewoon lang op. Hier kunt u elke widget in de stapel opnieuw ordenen of verwijderen.


Heeft Crunchyroll plannen om meer widgets toe te voegen?

We zijn altijd op zoek om nieuwe functionaliteit aan onze apps toe te voegen, en afhankelijk van de acceptatiegraad van deze specifieke widget, kunnen we er meer toevoegen. Laat het ons weten als u een widget heeft die u door ons wilt laten implementeren. Momenteel is iOS het enige platform dat widgets ondersteunt, maar ons Android-team wil ze ook toevoegen. Blijf kijken.

Nog meer vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen. En als je ideeën hebt voor toekomstige widgets, neem dan op de gebruikelijke manier contact met ons op. En als je het leuk vindt wat je ziet, stuur ons dan een recensie in de App Store.

We zijn trots op onze widgets en hopen dat je er net zoveel van geniet als wij.

Leave a Comment