De nieuwste beleidsupdate van De Sims 4 veroorzaakt spanning en paniek onder mod-gebruikers

Op 21 juli publiceerde EA een update van het beleid van De Sims 4 met betrekking tot modding en het maken van content. Hoewel de post verklaarde dat EA begrijpt dat mods een “belangrijk onderdeel” zijn van de spelerservaring en schetste hoe spelers mods opnieuw kunnen inschakelen nadat ze automatisch zijn uitgeschakeld na de nieuwste update van De Sims 4, heeft het ook een nieuwe set regels vastgesteld voor makers van inhoud en modders – en niet iedereen is er blij mee.

Volgens de nieuwe richtlijnen van EA mogen makers van aangepaste inhoud van De Sims 4 niet langer mods promoten “op een manier die suggereert dat ze worden onderschreven door of gelieerd zijn aan De Sims, Maxis of Electronic Arts.” Als zodanig is het makers verboden om “gamelogo’s of handelsmerken, inclusief versies van de plumbob, of belangrijke kunstontwerpen” te gebruiken om hun creaties te promoten.

Hoewel dit een ongemak kan zijn voor modders, blijkt de tweede reeks voorwaarden veel controversiëler. Volgens de post moet alle inhoud die door modders is gemaakt, nu gratis onder het publiek worden verspreid. Mods kunnen niet langer worden ‘verkocht, in licentie gegeven of verhuurd tegen een vergoeding’, en ze kunnen ook geen functies bevatten die ‘monetaire transacties van welk type dan ook’ ondersteunen. EA voegde eraan toe dat makers vrij zijn om “hun ontwikkelingskosten terug te verdienen” door advertenties op hun websites weer te geven om inkomsten en donaties te genereren – zolang de in-game-inhoud die ze maken zich niet achter een betaalmuur bevindt.

Kort nadat de aankondiging was gedaan, begonnen makers van inhoud te speculeren over de vraag of dit van invloed zou zijn op het populaire betalingsmodel voor vroege toegang van de gemeenschap, waarin makers mods en aangepaste inhoud op sites zoals Patreon aanbieden aan abonnees voor een bepaalde betalende periode voordat ze ze openen op voor openbare toegang. Eerder vandaag deelde Twitter-gebruiker MarlynSims96 een gesprek dat ze hadden met een lid van het ondersteunend personeel van EA, wat aangeeft dat dit het geval was.

Hoewel EA geen clausules heeft toegevoegd waarin expliciet wordt vermeld dat het vroege toegangsmodel verboden is, betekent deze tweet – samen met de nieuwe “niet-commerciële” vereiste – dat dit waarschijnlijk het geval is. Terwijl sommige leden van de community de beslissing vieren, waardoor alle gemodificeerde inhoud in wezen gratis is voor alle spelers, maken anderen zich zorgen over het nieuwe beleid.

“Early Access-prijzen worden nu door EA getarget terwijl het voorheen geen probleem was”, vertelde de populaire De Sims 4-architect en EA-maker KawaiiFoxita aan GameSpot. “Het gebruik van Early Access als een manier om wat geld binnen te halen voor het werk dat deze makers doen, is voor mij een veel leukere benadering en ik sta volledig achter het betalen van makers voor het voordeel van vroege toegang tot hun creaties. Dit is iets wat ik denk niet dat EA moet verwijderen. Mensen verdienen een vorm van compensatie voor het werk en de tijd die ze erin steken, dus vroege toegang is een goede manier om dat te doen.”

Voor sommigen is die vergoeding essentieel gebleken voor hun dagelijks leven. In hun Patreon-bericht over de beleidswijzigingen schreef maker JellyPaws dat Patreon-financiering deel uitmaakt van wat hen in staat stelde om hun huur, medicijnen en andere benodigdheden te betalen.

“Patreon vroege toegang is een van de weinige redenen waarom ik mijn eigen medicijnen, eten, zorg voor huisdieren en appartement kan betalen, zodat ik boven mijn gehandicapte vader kan leven om voor hem te zorgen”, schreef JellyPaws. “Het is echt verontrustend om te zien dat vroege toegang wordt weggevaagd, maar ik hoop dat jullie allemaal mijn werk kunnen blijven steunen, zelfs zonder het voordeel van vroege toegang.”

JellyPaws is een veelvoud van De Sims 4-modders die Patreon en een model voor vroege toegang als inkomen gebruikten, maar nu het voordeel schrapt als gevolg van het nieuwe beleid van EA. Een andere modder, ChewyButterfly, bevindt zich in dezelfde situatie.

“Patreon heeft me de afgelopen maanden geholpen met het kopen van de kleinste hoeveelheid boodschappen, toen mijn banen bleven wegvallen”, schreef ChewyButterfly op Patreon. “Ik hoop echt dat EA nog een verklaring vrijgeeft waarin vroege toegang wordt verduidelijkt, omdat ze dat niet vermeldden” specifiek dat het niet mocht. Maar tot die tijd geen vroege toegang meer.”

De Sims 4-community op Reddit heeft makers zoals JellyPaws en ChewyButterfly grotendeels geprezen, die hebben besloten om te draaien met de nieuwe regelgeving van EA – zelfs als er frustratie is bij degenen die het paywall-protocol hebben “misbruikt”, dus de makers in deze situatie.

Er zijn echter nogal wat makers die ervoor kiezen om de huidige zakelijke praktijken te behouden. Felixandre, een van de meest populaire makers van De Sims 4 content, heeft geen melding gemaakt van de beleidswijzigingen op hun Twitter of Patreon. Op dit moment heeft Felixandre maar liefst 4.433 klanten, die elk ten minste $ 5 per maand bijdragen aan de maker. Evenzo hebben AggressiveKitty (met 649 klanten die minstens $ 6 per maand betalen), HeyHarrie (4.293 klanten die minstens $ 2 per maand betalen) en Sixam CC geen melding gemaakt van de intentie om te stoppen. MaxisMatchCCWorld en ADeepIndigo deelden allebei hun mening over het nieuwe beleid van EA op hun Patreon, maar hebben verklaard dat ze gewoon door zullen gaan totdat duidelijk is gemaakt dat het vroege toegangsmodel verboden is. Ten slotte zijn zowel CowPlant als PixelVibeSims onder vuur komen te liggen op Reddit voor het vinden van “mazen” in de termen van EA. Beide makers hebben verklaard dat ze elke connectie met De Sims 4-franchise verbreken en dat de 3D-modellen die ze bouwen hun eigen eigendom zijn.

Uiteindelijk is deze kwestie verdeeldheid zaaiend, waarbij leden van de De Sims 4-gemeenschap zich op verschillende plaatsen bevinden met een breed spectrum van gedachten over de kwestie.

“Als iemand die voornamelijk met aangepaste inhoud bouwt, begrijp ik waarom mensen niet tevreden zijn met de betaalmuren.” zei Kawaii Foxita. “Aanvankelijk stoorde dit me niet echt, omdat ik van mening was dat deze mensen die deze prachtige meshes en activa maakten, verdienden te worden betaald voor de tijd en de moeite die ze erin staken. Het zijn uiteindelijk artiesten en ik steun kunstenaars werken waar ik kan. Dat gezegd hebbende, ik begrijp ook hoe dat kan zijn voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven en ook voor degenen die denken dat deze mensen de servicevoorwaarden schenden.”

KawaiiFoxita bracht echter ook een ander goed punt naar voren. De Sims 4-community heeft modders grotendeels gecrediteerd als een van de eerste hulpverleners als er bugs in het spel zijn, en heeft ook een groter aantal spelers naar de franchise gebracht door hun grotendeels gratis toevoegingen.

“Veel mensen die mods en CC gebruiken, zijn van mening dat de game zonder deze in de huidige staat onspeelbaar zou zijn. Dus, met het wegnemen van een inkomen voor veel modders, kan dit betekenen dat ze niet langer creëren – en als ze geen langer creëren, loop je het risico een groot deel van je spelersbestand te verliezen”, aldus KawaiiFoxita. “EA zou echt kennis moeten nemen van wat er gebeurt binnen de modding- en aangepaste inhoudgemeenschappen en overwegen deze makers in te huren om deze functies/assets in de game zelf te implementeren, zodat ze kunnen worden uitgerold naar meer dan pc-spelers en deze mensen kunnen worden beloond voor alles wat ze doen.”

UPDATE: In een e-mail aan GameSpot heeft EA bevestigd dat De Sims 4-modders de periodes voor vroege toegang mogen blijven gebruiken.

“Het Sims-team heeft zojuist de veelgestelde vragen over Sims 4 Mods bijgewerkt om te verduidelijken dat alle gebruikers gratis toegang moeten hebben tot Mods”, vertelde een EA-vertegenwoordiger aan GameSpot. “Creators kunnen echter nog steeds een redelijke vroege toegangsperiode voor hun inhoud hanteren.

GameSpot kan een commissie krijgen van winkelaanbiedingen.

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot kan een deel van de opbrengst krijgen als je iets koopt dat op onze site staat.

Leave a Comment