Deze 17 kwaadaardige Android-apps sluipen banktrojaanse paarden op je telefoon

Alleen al in juli hebben we gemeld dat meer dan 100 kwaadaardige apps uit de Google Play Store zijn verwijderd.

Malware komt in vele vormen voor, en sommige stellen hackers in staat om de controle over uw telefoon over te nemen, terwijl andere persoonlijke informatie stelen of u aanmelden voor abonnementsservices waar u moeilijk uit kunt komen. Tik of klik voor 36 kwaadaardige apps om nu van je telefoon te verwijderen.

We zijn nu in augustus, maar het ziet er niet naar uit dat het beter zal worden. We hebben een nieuwe lijst van 17 apps die banktrojaanse paarden bevatten. We laten u zien hoe deze gevaarlijke apps werken en hoe u ze kunt vermijden.

Hier is het achtergrondverhaal

Zelfs met al zijn geld en middelen kan Google het enorme aantal kwaadaardige apps dat naar de officiële Play Store is geüpload niet bijhouden. Gelukkig zijn er altijd cybersecurity-experts om Big Tech een helpende hand te bieden.

Trend Micro ontdekte 17 kwaadaardige apps die diensten aanbieden zoals gespreksopname, VPN’s, software opschonen, scanners, fotobewerking en meer. Ze lokken echt programma’s uit die zijn ontworpen om gevoelige informatie te stelen, zoals inloggegevens, rekeningnummers en financiële informatie.

VERWANT: Controleer je telefoon! 8 gevaarlijke malware-apps gespot

Controleer uw telefoon op deze schadelijke apps

Hoewel de apps zijn verwijderd uit de Google Play Store, betekent dit niet dat ze van uw apparaten zijn verwijderd. Controleer uw telefoon aan de hand van de volgende lijst. Als u overeenkomende apps vindt, verwijdert u deze onmiddellijk:

 1. Call Recorder APK — com.caduta.aisevsk
 2. Haan VPN — com.vpntool.androidweb
 3. Super schoner – hyper & slim — com.j2ca.callrecorder
 4. Documentscanner – PDF Creator — com.codeword.docscann
 5. Universele Saver Pro — com.virtualapps.universalsaver
 6. Adelaar foto-editor — com.techmediapro.photoediting
 7. Oproeprecorder pro+ — com.chestudio.callrecorder
 8. Extra reiniger — com.casualplay.leadbro
 9. Crypto-hulpprogramma’s — com.utilsmycrypto.mainer
 10. FixCleaner — com.cleaner.fixgate
 11. Universele Saver Pro — com.qaz.universalsaver
 12. Lucky Cleaner — com.luckyg.cleaner
 13. Net binnen: videobeweging — com.olivia.openpuremind
 14. Document Scanner Pro — com.myunique.sequencestore
 15. Verover de duisternis — com.flowmysequto.yamer
 16. Gewoon schoner — com.scando.qukscanner
 17. Unicc QR-scanner — com.qrdscannerratedx

Ga als volgt te werk om een ​​app van je Android-telefoon te verwijderen:

 • Open de Google Play Store app.
 • Tik rechtsboven op de Profielpictogram.
 • Tik Apps en apparaten beheren > Beheren.
 • Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen.
 • Tik Verwijderen.

Verbluffende gevaarlijke apps

Om aan detectie te ontsnappen, vermomt een Trojaans paard zichzelf als een legitiem programma. Dit is nuttig genoeg gebleken dat de Google Play Store ermee wordt overspoeld. Trojaanse paarden kunnen worden geleverd door apps die droppers worden genoemd.

Trend Micro heeft een nieuwe dropper-variant geïdentificeerd die het DawDropper noemt en die beveiligingscontroles ontwijkt om de volgende malware op apparaten te leveren:

 • Octo (Cooper) is een banktrojan die in staat is om sms-berichten te verzenden en te ontvangen, bankgegevens te stelen en aanvallers in staat te stellen op afstand de controle over uw apparaat over te nemen.
 • Hydra is een type Trojaans paard dat u vraagt ​​om machtigingen in te schakelen waarmee het een legitieme inlogpagina voor de bank-app kan overschrijven met een kwaadwillende.
 • Ermac stuurt gestolen financiële inloggegevens naar bedreigingsactoren, die de informatie kunnen gebruiken om geld te stelen of fraude te plegen.
 • TeaBot gebruikt apps om gebruikers om te leiden naar het klikken op een link, waardoor hun apparaten worden geïnfecteerd.

Houd je apparaten (en financiën) veilig met deze stappen

De klus is niet voorbij, alleen maar omdat je de beledigende apps hebt verwijderd. U moet te allen tijde waakzaam en voorzichtig zijn. Hier is hoe:

 • Schakel Google Play Protect in door naar . te gaan Google Play Store > Profiel > Play Protect > Instellingen en zet aan Apps scannen met Play Protect.
 • Controleer uw telefoon op beveiligingsupdates door naar . te gaan Instellingen > Systeem > Systeem update.
 • Open een webbrowser op uw telefoon en doe een Google-beveiligingscheck op myaccount.google.com/security-checkup. Volg de stappen om uw apparaat robuustere beveiligingsinstellingen te geven.
 • Download alleen apps van officiële app stores. Ga altijd naar de officiële bron en controleer nogmaals of u de juiste app installeert.
 • Pas op voor apps die een soortgelijk logo gebruiken als andere populaire apps of vergelijkbare functies hebben. Controleer ook beoordelingen om te zien of anderen waarschuwen voor verdachte activiteiten.
 • Let op permissies. Blijf weg als een app volledige toegang wil tot je sms-berichten of meldingen.
 • Zorg voor betrouwbare antivirussoftware op al uw apparaten. We raden onze sponsor TotalAV aan. Krijg nu een jaarabonnement van TotalAV Internet Security voor slechts $ 19 bij ProtectWithKim.com. Dat is meer dan 85% korting op de normale prijs!

Blijf lezen

Malware is nog steeds een groot probleem voor Android – hier moet je op letten

App-waarschuwing! 52 gevaarlijke downloads gespot – Check je telefoon

Leave a Comment