Deze 5 glorieuze iPhone-updates kunnen niet snel genoeg komen

Apple iOS 16 wordt in de herfst voor iedereen uitgebracht en is momenteel alleen in handen van ontwikkelaars. Maar Apple heeft gezegd dat openbare bètasoftware in juli beschikbaar zal zijn, dus laten we hopen dat het eerder vroeger dan later is, want het is heel cool.

Wat is er precies zo spannend? Lees verder.

MEER VAN FORBESPrecies wanneer Apple iPhone 14 en iPhone 14 Pro zal uitbrengen

1. Vergrendelingsmodus

Dit is iets dat is geïntroduceerd in de derde bèta voor ontwikkelaars (en als de openbare bèta binnenkort komt, zoals ik hoop, kan hij er ongeveer hetzelfde uitzien). Het is niet voor iedereen weggelegd – dat hopen we tenminste niet – maar het herinnert ons er voortdurend aan dat Apple beveiliging serieuzer neemt dan wie dan ook.

Lockdown-modus is wat wordt beschreven als een extreme beveiligingsfunctie die Apple zojuist heeft onthuld in een Newsroom-bericht. Het is ontworpen “om gebruikers te beschermen tegen zeer gerichte huurspy-spyware”. Apple onthulde deze baanbrekende verandering als “de eerste grote mogelijkheid in zijn soort … een extreme, optionele bescherming voor het zeer kleine aantal gebruikers dat geconfronteerd wordt met ernstige, gerichte bedreigingen voor hun digitale veiligheid.” Apple is specifiek dat het is ontworpen als reactie op bedrijven zoals NSO Group, de maker van “Pegasus” spyware, waar Apple vorig jaar een rechtszaak tegen aanspande.

Schakel de Lockdown-modus in en de functionaliteit van de iPhone wordt aanzienlijk verminderd, zodat de meeste berichtbijlagen worden geblokkeerd en bijvoorbeeld linkvoorbeelden worden uitgeschakeld. Inkomende FaceTime-oproepen komen niet door, tenzij u een oproep of verzoek hebt verzonden. Bekabelde verbindingen met een computer of accessoire worden geblokkeerd wanneer de iPhone is vergrendeld. Er is veel meer in de Lockdown-modus die de functionaliteit van de iPhone vermindert. Het zal ook beschikbaar zijn voor de iPad en Mac.

2. Clownvis: er is goed nieuws en slecht nieuws

Toen de iPhone in 2007 voor het eerst werd onthuld, was de achtergrond op het scherm van de telefoon een foto van twee anemoonvissen die tussen anemonen zwemmen. Het heeft het nooit als een voorraadbehang voor een iPhone gehaald. Tot nu.

De foto lijkt op degene die Steve Jobs ons liet zien, maar is subtiel anders, en omdat dit iOS 16 is, werkt het op verschillende manieren zodat de interactie met de klok of andere widgets kan plaatsvinden.

Maar er is slecht nieuws: niet alle gebruikers van iOS 16 beta 3 zien de mooie kleine vis. Er zijn verschillende technieken gebruikt, zoals het opnieuw opstarten van de iPhone, om ze te laten verschijnen, maar ze zijn nog niet universeel beschikbaar. Misschien zal tegen de tijd van de eerste openbare bèta de harmonie worden hersteld en zal het anemoonvisbehang overal zijn.

3. Vergrendelschermen

Het maken van meer gedetailleerde en rijkere vergrendelschermen is een van de nieuwe functies voor iOS 16. Met de nieuwste bèta voor ontwikkelaars kunnen gebruikers het vergrendelscherm en de achtergrond van het startscherm op een subliem eenvoudige manier wijzigen, wat de eerste bèta’s niet hadden.

Laat de telefoon op het vergrendelingsscherm herkennen dat jij het bent. Zodra het hangslot is ontgrendeld, houdt u het vergrendelscherm ingedrukt en kunt u naar links en rechts vegen om te kiezen tussen bestaande vergrendelschermen, of naar een groot pluspunt vegen en nog een toevoegen.

4. Ontsnappen aan CAPTCHA

Dit is een van de coolste toevoegingen aan elk apparaat. Het betekent dat die vervelende CAPTCHA’s die ons overal op internet achtervolgen tot het verleden behoren. In plaats van kleurrijke, schuine figuren in te typen of de bruggen in een raster van foto’s te tellen, gebruikt Apple Private Access Tokens om jou en je apparaat privé te verifiëren.

U kunt de volledige details van deze uiterst aantrekkelijke update hier lezen.

MEER VAN FORBESApple iOS 16: Apple heeft zojuist de coolste iPhone-upgrade tot nu toe onthuld

5. Cool Fitness+ Awards

Er komen nieuwe Fitness+-awards, naast de huidige die specifiek betrekking hebben op het sluiten van je ringen, speciale uitdagingen of het bereiken van een perfecte trainingsweek.

Nu zullen er prijzen worden uitgereikt voor Fitness+-uitdagingen, die in een opvallende nieuwe vorm zullen komen en bijvoorbeeld strepen bevatten voor het doen van Fitness+-workouts of uw eerste Core Workout.

Vanzelfsprekend moet je een Fitness+-abonnee zijn, wat betekent dat je een Apple Watch bezit en $ 9,99 per maand betaalt voor het lidmaatschap.

Er is veel meer aan iOS 16, zoals de manier waarop je berichten en e-mails kunt bewerken en verwijderen nadat je ze hebt verzonden. Er komt Stage Manager, een nieuwe multitasking-opstelling voor de iPad en Mac.

Er zal meer worden toegevoegd, maar het is de moeite waard om de eerste openbare bèta in de gaten te houden. Het staat gepland voor deze maand, dus het kan nu elk moment zijn.

.

Leave a Comment