Deze tool redde een NJ-vrouw in een zinkende auto. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken – en waarom het niet altijd werkt.

Er is misschien niets zo angstaanjagend voor een bestuurder of passagier dan de gedachte vast te zitten in een voertuig terwijl het langzaam in het water zakt.

Dat nachtmerrieachtige scenario speelde zich vorige week af in het Delaware and Raritan Canal in Somerset County, maar gelukkig was er een happy end.

Een 23-jarige vrouw die donderdag rond 23.00 uur per ongeluk met haar auto het kanaal in reed, gebruikte een “raambreekgereedschap” om een ​​van haar autoruiten te verbrijzelen en zichzelf te bevrijden nadat ze 9-1-1 had gebeld en begeleiding had gekregen van een Franklin Township meldkamer politie.

Ze klom vervolgens uit de auto en zwom naar de oostelijke oever van het kanaal, ontsnapte met lichte verwondingen terwijl haar zinkende auto naar het noorden dreef, zei Franklin Township Police Sgt. Vincent Wilson.

Het incident zette een schijnwerper op gereedschap voor het breken van ramen – meestal kleine plastic en metalen hamers die doorgaans $ 15 of minder kosten – en de politiedirecteur van Franklin Township stelde voor dat alle chauffeurs er een in hun auto opbergen.

De gereedschappen zijn ontworpen om gemakkelijk de ruiten van een voertuig te breken als er iemand in vastzit. Maar ruitenbreekgereedschappen werken niet altijd in elk voertuig, waarschuwen experts.

In een studie die drie jaar geleden werd gepubliceerd over gereedschap voor het breken van ramen, schatte AAA – de belangenbehartigingsgroep voor automobilisten – dat er in 2017 7.900 ongevallen waren in de VS waarbij een voertuig gedeeltelijk of volledig onder water kwam te staan. Wanneer een voertuig in het water zinkt, werken deuren en ramen soms niet goed of gaan ze niet open en moeten automobilisten door een zijraam breken.

Uit het onderzoek van AAA uit 2019 bleek dat slechts 4 van de 6 geteste gereedschappen – drie hamerachtige gereedschappen en drie met veerbelaste mechanismen – zijruiten van gehard glas konden breken. Maar geen enkele brak door de zijruiten van gelaagd glas, die intact bleven, zelfs nadat ze door het gereedschap waren gekraakt, zo bleek uit de studie.

Ongeveer een op de drie voertuigen die in 2018 werden geproduceerd, had zijruiten van gelaagd glas, die sterker zijn en veel moeilijker te breken, aldus AAA. Gehard glas daarentegen breekt meestal in kleine stukjes wanneer het wordt gebroken.

“Om de veiligheid te verbeteren, worden meer voertuigen uitgerust met gelaagde zijruiten, maar de meeste hebben ook minstens één raam van gehard glas”, zei John Nielsen, algemeen directeur van Automotive Engineering and Repair voor AAA, na het verhaal van 2019.

“Ons onderzoek wees uit dat ontsnappingshulpmiddelen voor voertuigen over het algemeen effectief kunnen zijn in een noodgeval, maar alleen als bestuurders weten welk type zijruiten ze hebben, anders zouden ze kostbare seconden kunnen verspillen aan het breken van glas dat niet zal breken,” zei Nielson.

Automobilisten moeten de specificaties van hun auto controleren om te bepalen welke ruiten eventueel van gelaagd glas zijn. AAA raadt aan om de handleiding van uw voertuig of de website van de fabrikant te raadplegen.

De politie van Franklin zei dat ze geen informatie hadden over het type raam dat door de automobilist was gebroken tijdens haar ontsnapping, noch wisten ze het specifieke merk gereedschap dat ze gebruikte.

De National Highway Traffic Safety Administration onderschrijft of vereist geen vensterbrekende tools.

Robert Sinclair, een woordvoerder van AAA Northeast, zei dat de Lifehammer Brand Safety Hammer “waarschijnlijk het meest populaire” gereedschap is onder automobilisten.

Het kost op Amazon $ 14,95 en is, volgens de productbeschrijving, een dubbelzijdige, geharde stalen hamerkop “voor het gemakkelijk breken van niet-gelamineerde zijruiten van auto’s.” Het bevat een scherp mes voor het doorknippen van veiligheidsgordels en een montagebeugel voor het gemakkelijk terughalen tijdens een noodgeval.

Er zijn echter ook meerdere vergelijkbare tools voor het breken van vensters op de markt.

Sinclair benadrukte hoe belangrijk het is om te weten waar een ruitenbreekgereedschap zich bevindt en waar het in het voertuig moet worden vastgezet, zodat het niet op de vlucht slaat en dodelijk wordt bij een crash.

AAA deed aanvullende aanbevelingen in haar studie van 2019, waaronder het vermijden van tools met extra functies zoals lampen of opladers. De studie merkte ook op dat als een voertuig wordt ondergedompeld, een ontsnappingsgereedschap in hamerstijl aanzienlijk moeilijker kan zijn om onder water te slingeren en mogelijk niet effectief is.

Bestuurders moeten het type glas weten – gehard of gelaagd – op alle ramen in hun voertuigen. Als de auto ten minste één getemperde ruit heeft, is dit het beste vertrekpunt in geval van nood, stelt AAA.

AAA herhaalde dat “standaard ontsnappingsgereedschap gelaagd glas niet zal breken.”

Sinclair merkte ook op dat de voorruit van een voertuig vaak “gelamineerd is voor de veiligheid” en dat het ruitenbreekgereedschap niet zal werken. Hoewel veel achterruiten geen gelaagd glas zijn, zou het voor automobilisten gemakkelijker zijn om niet-gelamineerde zijruiten te breken als ze moeten ontsnappen.

‘Je kunt beter voor degene gaan die het dichtst in de buurt is,’ zei Sinclair.

Hier zijn enkele andere tips, via de studie van 2019:

  • AAA raadt bestuurders aan een raamopener te kiezen die ze “comfortabel in het gebruik” hebben, hebben getest en gemakkelijk toegankelijk zijn in geval van nood. Test het gereedschap op een zachter oppervlak, zoals een stuk zacht hout, om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Het gereedschap werkt als de punt het oppervlak raakt, waardoor er een kleine inkeping in het materiaal achterblijft.
  • Plan een exit-strategie als je uit de auto moet ontsnappen en deel deze met iedereen in het voertuig. AAA raadt ook aan om een ​​back-upplan te hebben als de tool voor het breken van vensters niet kan worden gebruikt of niet werkt.
  • Als de auto in het water zinkt, zal het water, zodra een raam wordt geopend of verbrijzeld, sneller de auto binnenstromen, merkt AAA op.
  • Als een raam niet kan worden geopend of niet kan worden gebroken omdat het is gelamineerd, moeten de bestuurder en passagiers naar de achterkant van het voertuig gaan of waar zich een luchtbel bevindt. Blijf in de luchtzak totdat alle lucht het voertuig heeft verlaten. Zodra dit gebeurt, moet de druk gelijk worden, zodat de inzittenden gemakkelijker een deur kunnen openen en ontsnappen, merkt AAA op.

Het incident van vorige week in het kanaal van Delaware en Raritan wordt nog steeds onderzocht door de politie van Franklin Township, aldus ambtenaren.

Alstublieft Abonneer nu en steun de lokale journalistiek waarop u vertrouwt en vertrouwt.

Rob Jennings is bereikbaar op: rjennings@njadvancemedia.com.

Leave a Comment