Dit zijn de beste Android-draagraketten

Bron: Pocketnow, Google Play Store

Een paar dagen geleden heb ik een artikel gedeeld over waarom ik de stock launcher al heel lang niet meer gebruik die standaard op mijn apparaten staat. De redenering kwam in wezen neer op het gebrek aan aanpassings- en personalisatie-opties. Veel gebruikers gebruiken launchers van derden om hun ervaring aan te passen bij het gebruik van hun smartphones of tablets, en vandaag laten we u enkele van de beste en populairste launchers zien die u in de Google Play Store kunt vinden.

Nova Launcher

Nova Launcher-instellingen Bron: Google Play Store

Nova Launcher is een van de bekendste en populairste launchers op Android en ik gebruik het al een aantal jaren op al mijn apparaten. De nieuwe Nova Launcher 8.0 (Beta) -versie wordt geleverd met de integratie van Material You-thema’s en verschillende verbeteringen om de gebruikersinterface te verbeteren. Het opstartprogramma wordt geleverd met honderden aanpassingsopties en stelt gebruikers in staat elk aspect van hun startscherm aan te passen, inclusief groepen, docks, widgets, pictogrammen, meldingspunten, gebaren en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar een uitstekende allround launcher, dan is Nova degene die op je lijst moet staan. De launcher is volledig gratis. Hoewel de Nova Prime-sleutel geld kost, ontgrendelt hij gebaren en andere essentiële functies die het geld meer dan waard zijn. Er zit niet veel functionaliteit achter een betaalmuur, waardoor het een van de beste en meest uitgebreide launchers op Android is.

Nova Launcher-pictogram

Nova Launcher

Nova Launcher is een van de beste en populairste launchers op Android. Het biedt een uitgebreide reeks functies en wordt elke dag door miljoenen mensen op veel verschillende apparaten gebruikt.

Actie Launcher

Action Launcher-instellingen Bron: Google Play Store

Action Launcher is de andere meest populaire launcher op Android en wordt geleverd met een heleboel extra functionaliteit. De launcher bestaat al vele jaren en de ontwikkeling gaat nog steeds goed, waarbij de ontwikkelaar voortdurend nieuwe functies toevoegt. De launcher wordt geleverd met uitstekende zoekfuncties, automatisch sorteren en een dynamisch thema waarmee je de tint van de launcher kunt kiezen op basis van de kleuren van de achtergrond.

Het opstartprogramma is snel, heeft ingebouwde bewegingsbedieningen, uitstekende animaties en, zoals hierboven vermeld, Quickthemes die passen bij de algehele lay-out op basis van de kleuren van de achtergrond. De launcher heeft ook widget-stacks, vergelijkbaar met wat we een paar jaar geleden al op iOS 14 en 15 hadden gezien, en het is ongelooflijk snel.

Action Launcher-pictogram

Actie Launcher

Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een standaard Android-ervaring of een unieke. Action Launcher heeft u gedekt met een heleboel functies.

Microsoft Launcher

Microsoft Launcher-instellingen Bron: Google Play Store

Het Microsoft-opstartprogramma is misschien niet de eerste app waar u aan denkt, maar het heeft in de loop der jaren aanzienlijke upgrades gekregen en het is een van de beste en meest stabiele draagraketten op Android. Er zijn een steeds groeiend aantal functies en er zijn uitstekende bedrijfsgerichte integraties. Als u sterk afhankelijk bent van het Microsoft-ecosysteem, dan past deze launcher precies in uw werkruimte en omgeving.

Het Microsoft-opstartprogramma biedt een schone en intelligente ervaring op uw startscherm. Hoewel het opstartprogramma zelf snel en soepel is, zijn er veel opties waarmee u het kunt aanpassen zoals u het handig vindt. Een speciale feed kan ook gerelateerde informatie uit uw agenda, takenlijst, plaknotities en meer weergeven. Het is een van de beste opstartprogramma’s als u Windows voor uw werk gebruikt en sterk afhankelijk bent van de services en toepassingen van Microsoft.

Microsoft Launcher-pictogram

Microsoft Launcher

Als u een Microsoft-fan bent of sterk afhankelijk bent van de producten en diensten van het bedrijf, kunt u deze launcher overwegen. Het heeft een uitstekende integratie met de Microsoft Suite.

Niagara Launcher

Niagara Launcher-instellingen Bron: Google Play Store

De Niagara Launcher is een eenvoudige en lichtgewicht app. Het is belachelijk snel en het presteert goed op alle apparaten. Het Niagara-opstartprogramma is vrij eenvoudig, en hoewel het iconenpakketten ondersteunt en er geweldige functies zijn om gebruikers het naar zichzelf te laten personaliseren, is dit opstartprogramma compleet anders dan degene die in deze lijst worden getoond.

Niagara is in wezen een snelle lijst met al uw toepassingen in alfabetische AZ-volgorde. U kunt naar beneden scrollen in de lijst met behulp van de alfabetische letters aan de rechter (of linker) kant van het scherm, en u kunt ook uw favorieten instellen om bovenaan te verschijnen. Er zijn gebaren om de zoekbalk te activeren, die goed werkt op alle apparaten, ongeacht de schermgrootte.

Niagara Launcher-pictogram

Niagara Launcher

Als je snel en efficiënt apps wilt vinden, dan is Niagara Launcher degene die op je lijst moet staan. Het is razendsnel en er zijn geweldige opties om een ​​minimalistische lijst aan uw behoeften aan te passen.

Slimme Launcher

Smart Launcher 6 instellingen Bron: Google Play Store

Smart Launcher bestaat al heel lang en is een snelle en efficiënte launcher. Het kan al uw favoriete applicaties automatisch categoriseren en biedt een uitstekende zoekbalk om u te helpen met slechts een paar tikken op de juiste plaats te komen. Er is ook een Ontdekken-plank aan de linkerkant met het laatste nieuws en verhalen.

Als je op zoek bent naar een netjes georganiseerde en uitgebreide launcher die het meeste werk voor je doet, dan is Smart Launcher een uitstekende keuze. Het opstartprogramma ondersteunt de meeste gebruikelijke functies die worden aangeboden door andere toepassingen van derden, en het stelt gebruikers in staat het formaat van widgets te wijzigen, apps overal op het scherm te plaatsen, het pictogrampakket te wijzigen en nog veel meer. De app biedt ook gebaren en snelkoppelingen voor dubbeltikken voor applicaties die in het dock zijn geplaatst.

Smart Launcher 6-pictogram

Slimme Launcher

Smart Launcher 6 is uitstekend als u maatwerk en organisatie wilt. Als u op zoek bent naar een ultra-minimalistische opstelling, moet u dit overwegen.

Launcher iOS 16

Launcher iOS 16-configuraties Bron: Google Play Store

Launcher iOS 16 imiteert, zoals de naam al doet vermoeden, het startscherm van iOS. Het biedt bijna identieke functies, uiterlijk en lay-out aan wat te vinden is op iPhones, en het biedt zelfs nog meer vrijheid als het gaat om het toepassen van verschillende pictogrammen en het vrij verplaatsen van widgets op het startscherm. De launcher heeft ook een controlecentrum in iOS-stijl, ondersteunende aanraking en zelfs de weerwidget en -applicatie zijn bijna identiek aan het echte werk.

Als je een fan bent van iOS en exact dezelfde look op je Android-telefoon wilt repliceren, dan is dit een uitstekende keuze. Het enige grote nadeel is dat deze app wordt ondersteund door advertenties en tijdens mijn testen zag ik er minstens 10 opduiken. Het goede ding is dat de launcher volledig gratis te gebruiken is, maar als je geen fan bent van de advertenties en liever betaalt om professionele functies te krijgen en advertenties te verwijderen, dan is het misschien niet iets voor jou.

Launcher iOS 16-pictogram

Launcher iOS 16

Als je een fan bent van iOS en iPhones, maar liever Android gebruikt, dan is Launcher iOS 16 de launcher voor jou. Het imiteert het iOS-opstartprogramma op Apple-apparaten en biedt nog meer vrijheid om het aan uw unieke zelf aan te passen.

Leave a Comment