Een handleiding voor het gebruik ervan op elk Android-apparaat

De nieuwste oordopjes van Google, de Pixel Buds Pro, zijn ongetwijfeld een goed paar oordopjes. Zoals de naam al aangeeft, is het gebruik van de Pixel Buds Pro met een Pixel gewoon logisch, hoewel de nieuwste oordopjes van Google nog steeds een fantastische optie zijn voor andere Android-apparaten. Interessant genoeg is er, afhankelijk van wat je gebruikt, misschien geen app nodig.

Zoals gezegd zorgt het gebruik van de Pixel Buds Pro met een van de Pixel-apparaten van Google voor een geweldige ervaring. Omdat de knoppen zijn ontworpen om zo goed te integreren met de Pixel, is er geen waarneembare app, maar de bedieningselementen leven in de instellingen. Hoewel dit is hoe de Pixel Buds Pro-bedieningselementen worden afgebeeld, is wat je ziet technisch gezien de bedieningsapp vermomd als een pagina in de instellingen.

De Pixel Buds Pro-bedieningsapp is al op elke Pixel geïnstalleerd, zelfs als je geen paar Pixel Buds hebt. Dat gezegd hebbende, je hebt niet echt een Pixel-telefoon nodig om naar deze specifieke oordopjes te luisteren. Om functies zoals ANC, Multipoint-koppeling en meer te bedienen, moet je de Pixel Buds-app hebben, die niet vooraf is geïnstalleerd en vermomd als een instellingenpagina op andere Android-apparaten.

De Pixel Buds Pro-app is te vinden in de Google Play Store, maar nadat je Fast Pair hebt gebruikt om je oordopjes te verbinden door ze simpelweg in de buurt van je apparaat te openen, zou je telefoon je moeten laten weten dat de benodigde app klaar is om te installeren. Van daaruit heb je toegang tot de Pixel Buds-bedieningsapp en kun je al die leuke instellingen gebruiken.

De Pixel Buds Pro-app gebruiken

Het enige onderdeel dat per apparaat verschilde, is het navigeren naar de app zelf. Op een Pixel, geloof het of niet, er zijn meer stappen nodig om toegang te krijgen tot de oordopjes zonder een speciale widget. Op elk ander Android-apparaat kun je gewoon naar de Pixel Buds-app gaan en aanpassingen maken.

Op een pixel

Ga als volgt te werk om toegang te krijgen tot de Pixel Buds Pro-instellingen op uw Pixel:

  1. Op je Pixel, ga naar je Bluetooth-instellingen. U kunt dit doen door lang op de Bluetooth Quick Settings-tegel te tikken nadat u twee keer naar beneden hebt geveegd vanaf het startscherm.
  2. Druk op instellingen tandwiel naast je Pixel Buds.

Dat is het! Je bevindt je in de Pixel Buds Pro-instellingen. Als alternatief – en voor snellere toegang – kunt u een snelkoppelingswidget maken en deze op uw startscherm plaatsen. Alleen maar lang op je startscherm tikken en raak Widgets. Vind Pixelknoppen en lang tikken om het ergens op het startscherm te slepen. Kies je Pixel Buds Pro wanneer wordt gevraagd welk apparaat je wilt gebruiken.

Vanaf daar kun je gewoon op de snelkoppeling tikken en meteen naar de instellingen gaan.

Op andere Android-apparaten

Op uw Android-apparaat moet u de Pixel Buds-app geïnstalleerd. Zodra u dat doet, tikt u eenvoudig op het app-pictogram en wordt u naar de instellingen gestuurd.


Nadat je daar bent aangekomen, heb je veel opties om te tweaken. Ten eerste toont de bovenkant je Pixel Buds Pro met een batterijstatus onder elke knop. Dit is handig om snel te bepalen of je toppen moeten worden opgeladen.

Opmerking: Je Pixel Buds Pro moet uit de hoes zijn voordat sommige instellingen in de app verschijnen.

Natuurlijk kunt u instellen en inschakelen Google Assistent – een nietje van de Pixel Buds. Op die instellingenpagina kun je de Google Assistent desgewenst helemaal uitschakelen en kleine details aanpassen, zoals het startgeluid dat wordt afgespeeld wanneer de Google Assistent luistert.

De Aanraakbedieningen pagina laat je snel zien wat elk gebaar doet; door op de naam van het gebaar op het scherm te tikken, wordt een snel visueel voorbeeld weergegeven van hoe dat gebaar werkt. Het enige gebaar dat u kunt aanpassen, is ‘Aanraken en vasthouden’. Dit kan het gebaar van de Google Assistent zijn of uw ANC-voorkeuren wijzigen. Als je wilt, kan elk oor een andere actie doen met dat gebaar.

Geluid laat u de actieve ANC-modus kiezen. De Pixel Buds Pro hebben ANC – actieve ruisonderdrukking – en transparantiemodus. Als u geen van beide aan wilt, kunt u gewoon “Uit” kiezen, waardoor deze functies worden uitgeschakeld.

De laatste twee instellingen zijn minder uitgesproken, maar van vitaal belang. Beide Audio schakelen en Multipoint zijn geweldige instellingen om te hebben ingeschakeld en werken goed samen. Audio-switching is een nieuwe technologie die door Google is geïntroduceerd en waarmee het schakelen tussen uitvoerapparaten eenvoudiger wordt. Als uw Android-tablet bijvoorbeeld muziek afspeelt en u wordt gebeld op uw telefoon, mist de audio-omschakeling van Fast Pair geen tel en schakelt onmiddellijk over naar uw telefoon als uitvoerapparaat. Om dat te laten werken, moet Multipoint zijn ingeschakeld.

Wat kun je zonder de app?

Zoals vermeld, hebben de Pixel Buds Pro gebarenbediening. Hierdoor kun je veel instellingen regelen door gewoon de voorkant van de knoppen aan te raken. Een voorwaartse veegbeweging zet het volume bijvoorbeeld hoger en een in de tegenovergestelde richting zet het lager. U kunt ANC in-/uitschakelen en afspeelknoppen gebruiken.

Als alternatief voor aanraakbediening kan Google Assistant veel van deze instellingen voor u regelen. Zodra je de Google Assistent hebt geactiveerd, kun je zeggen ‘zet ANC aan’ of ‘zet het volume hoger’. Beide zinnen werken, en de kans is groot dat de instelling van uw mier om te tweaken kan worden bereikt door de ingebakken Google Assistent te vragen.

Al met al is de Pixel Buds-app gemakkelijk te gebruiken en bevat hij een heleboel verschillende instellingen voor je Pixel Buds Pro. Als je een Pixel gebruikt, zorg er dan voor dat je de Pixel Buds-snelkoppelingswidget aan je startscherm toevoegt, omdat dit de toegang tot de app zoveel gemakkelijker maakt.

Pixel buds Pro kopen:

Meer over Pixel Buds:

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Leave a Comment