Epische spellen spelen op Linux [Ultimate Guide]

Epic Games Store krijgt meer aandacht dan ooit, met enkele exclusieve releases en aantrekkelijke kortingen voor pc-gamers.

Hoewel ik Steam nog steeds de voorkeur geef boven de Epic Games Store (of EGS) omdat de client superieur is en officieel op Linux werkt zonder enige tijdelijke oplossing.

Helaas, spellen zoals Kena: Brug der Geesten en Onsterfelijken Fenyx Rising niet te vinden op Steam. Natuurlijk, sommige zijn getimede exclusieven zoals Hitman 3desalniettemin heeft Epic Games Store een goede verzameling games om te spelen.

Dus, hoe gaan we aan de slag met het gebruik van de Epic Games Store op Linux zonder officiële ondersteuning?

3 manieren om Epic Games Store op Linux uit te voeren

Wine is een populaire tool waarmee je Windows-apps op Linux kunt uitvoeren. Je kunt het gebruiken om de Epic Games Store te lanceren, maar we zullen er niet op focussen.

In plaats daarvan zal ik opties benadrukken die gebruikmaken van Wine en Steam’s Proton (of een compatibiliteitslaag) zonder veel moeite te doen.

Je zou geen probleem moeten hebben om de methoden te volgen die ik heb geprobeerd, aangezien ze gericht zijn op hun gebruiksgemak.

Ik heb games zoals CONTROL geprobeerd en een paar indietitels die geen anti-cheatservices nodig hadden, en die leken redelijk goed te werken.

De methoden omvatten:

  • Heroic Games Launcher gebruiken
  • Lutris gebruiken
  • Flessen gebruiken

1. Gebruik Epic Games Store met Heroic Games Launcher

Heroic Games Launcher is een van de beste manieren om Epic Games Store op Linux uit te voeren. U kunt er ook toegang toe krijgen tot de GOG-bibliotheek.

Hiermee kun je Epic Games Store starten met een gratis en open-source vervanging voor de Epic Games Launcher, dwz Legendary.

Hoewel Legendary oorspronkelijk een opdrachtregeltoepassing is, biedt de Heroic Games Launcher een GUI om het gemakkelijk te maken.

Je krijgt een native-achtige ervaring met deze methode, aangezien je veel functies krijgt met behulp van de GUI. Enkele van de functies zijn:

  • Games verwijderen/installeren.
  • Repareer geïnstalleerde games.
  • Spellen bijwerken.
  • Verplaats games naar verschillende mappen.
  • Start games met standaard wijn of aangepaste wijnconfiguratie.
  • Cloudsynchronisatie opslaan met Epic.
  • Geïnstalleerde games importeren en geïnstalleerde games synchroniseren met bestaande Epic Games-installatie.

Installeer Heroic Games Launcher op Linux

Heroic Games Launcher is beschikbaar als een Flatpak, AppImage, .deb-pakket en een .rpm-pakket. Het kan dus op elke Linux-distributie worden geïnstalleerd, inclusief Ubuntu, Arch en Fedora.

U krijgt ook een apt-repository van derden en kunt deze vinden in AUR.

Ik raad aan om het Flatpak-pakket te gebruiken, dat je kunt installeren met behulp van het softwarecentrum (of pakketbeheerder) als je Flatpak al hebt ingeschakeld of voer de volgende opdracht in om door te gaan:

flatpak install flathub com.heroicgameslauncher.hgl

Raadpleeg onze Flatpak-gids, AppImage-gids, deb-installatiegids of de rpm-pakketgids als Linux nieuw voor u is en hulp nodig heeft om het te installeren.

Stappen om Epic Games Store te lanceren op Heroic Games Launcher

1. Eenmaal geïnstalleerd, hoeft u alleen maar het programma te starten en naar de Winkels menu en log in op uw Epic Store-account zoals weergegeven in de afbeelding.

Het inloggen is webgebaseerd, dus je zult de gebruikelijke inlogopties voor het Epic Games Store-account opmerken.

U kunt ook klikken op “Accounts beheren” in de linkerbenedenhoek van het scherm en controleer of u zich hebt aangemeld.

heroïsche account beheren

2. Wanneer u bent ingelogd, kunt u klikken op “Bibliotheekom toegang te krijgen tot al je games. Het kan even duren om te vernieuwen. Hier is hoe het eruit zou moeten zien:

3. In de bibliotheek hoef je alleen maar op de game te klikken die je wilt installeren, je zult de download-/installatiegrootte vinden. In sommige gevallen kunt u de details pas vinden nadat u op de “Installerenknop.

heroïsche games installeren episch spel

Natuurlijk is Fall Guys slechts een voorbeeld van hoe het eruit ziet. Het werkt niet in een enkele klik omdat het een anti-cheat-service nodig heeft. Een lezer noemde een mogelijke oplossing in de opmerkingen, maar ik ben er op dit moment niet van op de hoogte.

4. Om door te gaan, wordt u gevraagd om het installatiepad, de wijnvoorvoegsel en de wijnversie te selecteren waarmee u het wilt laten werken.

heroïsche game-installatie

Als je niet zeker weet of de game goed werkt op Linux, kun je naar de “Hulpmiddelen“optie in het spellijstscherm en klik op”Compatibiliteit controleren. Hiermee worden alle records van ProtonDB opgehaald, wat aangeeft of het goed werkt op Linux.

5. Als je het zeker weet, ga je verder met het installeren en start je het spel als het klaar is.

Zoals je kunt zien, zal het de aanbevolen/standaard Wine-versie gebruiken om het spel uit te voeren. Maar als u iets specifieks wilt, kunt u naar de “Wijnmanager” optie, en download een specifieke versie die werkt met de game volgens uw vereisten.

heroïsche launcher epische game store

2. Gebruik Epic Games Store met Lutris

lutris epic game store login

Lutris is nog een andere client die je helpt bij het uitvoeren van Epic Games Store, GOG-games en meer terwijl je de compatibiliteitslaag van Wine gebruikt.

In tegenstelling tot Heroic Launcher krijg je misschien geen native-achtige Epic Games Store-ervaring, maar je hebt toegang tot Epic Launcher zoals je zou doen op een Windows-machine.

Je kunt hetzelfde gebruiken om games te downloaden/installeren, en het werkt gewoon. Je krijgt hier geen extra luxe functies.

Installeer Lutris op Linux

Voor op Ubuntu gebaseerde distributies kunt u eenvoudig de PPA toevoegen en installeren. En voor Pop!_OS kun je het vinden in het softwarecentrum.

De opdrachten om de PPA toe te voegen zijn:

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Voor andere Linux-distributies kun je de bèta Flatpak-repository proberen om deze volgens de officiële instructies te installeren.

Stappen om Epic Games Store op Lutris te gebruiken

1. Start Lutris en zoek naar de Epic Game Store als bron aan de linkerkant van het venster.

lutris episch spel

Klik erop om verder te gaan met inloggen.

Als het in jouw geval niet verschijnt, kun je naar de voorkeuren gaan en Epic Games Store inschakelen via de beschikbare bronnen:

lutris-voorkeur episch spel inschakelen

U kunt hier ook andere bronnen in-/uitschakelen.

2. Zodra u zich aanmeldt bij het Epic-account, kunt u al uw games in de lijst vinden. Als u echter door wilt gaan met het installeren van een van de games, wordt u gevraagd om het Epic Games Store-wijnpakket te krijgen.

installeer egs wijn lutris

U hoeft alleen de instructies op het scherm te volgen om alles te installeren wat nodig is.

lutris-wijnafhankelijkheden installeren

3. Wanneer de installatie is voltooid, wordt de wijnconfiguratie automatisch voor u geconfigureerd en krijgt u de mogelijkheid om de Epic Games Store te starten.

lutris spel epische spellen

Het enige dat u hoeft te doen, is een compatibele game in uw bibliotheek zoeken of deze kopen en installeren. Ik heb geprobeerd CONTROLEen het werkt feilloos.

3. Gebruik flessen om toegang te krijgen tot de Epic Games Store

Bottles is nog een ander indrukwekkend programma waarmee je Windows-applicaties op Linux kunt uitvoeren.

Het is verkrijgbaar als Flatpak op Flatthub, wat de aanbevolen installatiemethode is.

U hoeft alleen maar een fles te maken voor uw gebruik, in dit geval bijvoorbeeld gamen.

Je kunt de officiële video hierboven raadplegen voor de stappen om een ​​fles te maken. Het spreekt voor zich, aangezien de applicatie zeer gebruiksvriendelijk is.

Nadat je de fles hebt gemaakt, moet je het installatieprogramma voor Epic Games Store vinden en het van daaruit downloaden. Op dezelfde manier kunt u ook andere gameclients installeren.

flessen epische games-installatieprogramma
Epic Games Store-installatieprogramma

Hier is hoe het eruit zou moeten zien nadat je klaar bent. Start gewoon de Epic Games Store en je kunt moeiteloos games installeren/spelen!

flessen gaming donker

Afsluiten

Ik heb al deze methoden getest met Manjaro en Ubuntu 22.04 LTS, en het werkte prima voor een paar games.

Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat de game die je wilt goed werkt met de compatibiliteitslagen. Zorg er dus voor dat je naar ProtonDB gaat voordat je een game koopt of downloadt.

Net als bij de huidige staat, zou het geen ongemak moeten zijn, zelfs als we geen native ondersteuning voor Epic Games Store krijgen.

Opties zoals Heroic, Lutris en Bottles hebben het draaien van exclusieve Windows-applicaties op Linux moeiteloos gemaakt. Je hoeft er maar één uit te proberen om te beginnen.

Gamen op Linux heeft zeker een lange weg afgelegd. Vind je niet?


Leave a Comment