Functies van iOS 15.4: dit is nieuw voor iPhone en iPad

Na bijna twee maanden bètatesten worden iOS 15.4 en iPadOS 15.4 vandaag uitgerold voor het grote publiek. Deze updates bevatten opmerkelijke nieuwe functies zoals Universal Control, ondersteuning voor het gebruik van Face ID terwijl je een masker draagt, nieuwe emoji en meer. Ga hieronder voor een volledige samenvatting van alles wat nieuw is in iOS 15.4 en iPadOS 15.4.

Hoe te updaten naar iOS 15.4 en iPadOS 15.4

iOS 15.4 en iPadOS 15.4 worden nu uitgerold als draadloze updates voor alle iPhone- en iPad-gebruikers. U kunt uw apparaten bijwerken door naar de toepassing Instellingen te gaan, Algemeen te kiezen en vervolgens Software-update te kiezen.

Door het aantal nieuwe features in iOS 15.4 en iPadOS 15.4 is het een vrij grote update. Dit betekent dat het downloaden en installeren langer kan duren dan normaal.

iOS 15.4 nieuwe functies

Face ID met een masker

Een van de grootste veranderingen in iOS 15.4 is de ondersteuning voor het gebruik van Face ID terwijl je een masker draagt. Apple legt uit dat het de “unieke kenmerken rond de ogen” scant om je te authenticeren met Face ID terwijl je een masker draagt.

Nadat u iOS 15.4 hebt geïnstalleerd, wordt u door een nieuw installatieproces geleid voor het gebruik van Face ID met een masker. Apple merkt op dat Face ID “het meest nauwkeurig is wanneer het is ingesteld voor alleen volledige gezichtsherkenning”. Met dat in gedachten heb je echter de mogelijkheid om Face ID toch met een masker te gebruiken.

De functie “Gebruik Face ID met een masker” is beschikbaar op de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Nieuwe emoji

iOS 15.4 bevat ook meer dan 37 nieuwe emoji-personages waaruit je kunt kiezen. Deze nieuwe opties maken deel uit van de emoji 14.0-collectie en bevatten personages zoals een piekend gezicht, hartenhanden, tranen van vreugde en nog veel meer.

Universele bediening

Voor het eerst aangekondigd op WWDC 2021, biedt iPadOS 15.4 samen met macOS 12.3 officieel ondersteuning voor de langverwachte Universal Control-functie. Voor degenen die niet bekend zijn: Universal Control verdiept de integratie van het Apple-ecosysteem verder door je meerdere iPads en Macs te laten bedienen met één muis, toetsenbord en trackpad.

U kunt de cursor en het toetsenbord naadloos tussen de apparaten verplaatsen en iCloud leidt de positionering af op basis van uw cursoractiviteit. De functie werkt tussen meerdere verschillende Mac- en iPad-apparaten, maar een Mac is vereist – wat betekent dat je Universal Control niet kunt gebruiken tussen meerdere verschillende iPads, maar geen Mac.

Automatiseringen van snelkoppelingen

Snelkoppelingen, gebruikers verheugen zich: iOS 15.4 en iPadOS 15.4 voegen ondersteuning toe voor het uitvoeren van Personal Automations op de achtergrond zonder een vervelende bannermelding. Met een nieuwe schakelaar kun je meldingen voor persoonlijke automatiseringen uitschakelen

Tik om te betalen op iPhone

Siri nieuwe stem 5

Na de officiële aankondiging vorige maand van de “Tap to Pay”-functie die de iPhone in een contactloze betaalterminal verandert, bevat iOS 15.4 de API om deze functie in te schakelen. Eenmaal ondersteund door apps van derden, kunnen bedrijven met deze functie iPhones gebruiken om contactloze betalingen te accepteren met NFC, Apple Pay en meer.

Apple heeft samengewerkt met de bedrijven Stripe en Shopify om hen de NFC-chip van de iPhone in hun apps te laten gebruiken, maar het is ucnealr wanneer deze apps deze functie zullen uitrollen.

Nieuwe Siri-stem

Ten slotte bevat iOS 15.4 een nieuwe Siri-stem voor degenen die de Amerikaanse optie gebruiken. Deze nieuwe Siri-stem is opgenomen door een lid van de LGBTQ+-gemeenschap, en Apple legt het uit in een verklaring:

“We zijn verheugd om een ​​nieuwe Siri-stem voor Engelstaligen te introduceren, waardoor gebruikers meer opties hebben om een ​​stem te kiezen die tegen hen spreekt”, zei Apple in een verklaring aan Axios. “Miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwen elke dag op Siri om dingen voor elkaar te krijgen, dus we werken eraan om de ervaring zo persoonlijk mogelijk te maken.”

Andere wijzigingen

Er zijn verschillende andere kleinere wijzigingen in iOS 15.4 en iPadOS 15.4. Enkele van de hoogtepunten hier zijn:

  • Nieuwe gebruikersinterface voor aangepast e-maildomein in iCloud-instellingen
  • Apple Wallet-widget
  • Notities toevoegen aan sleutelhangerwachtwoorden
  • Nieuw auth-scherm bij het aanroepen van Apple Pay vóór ontgrendeling
  • Selecteer camera in Vergrootglas-app
  • Diepere SharePlay-integratie in het hele besturingssysteem en Share Sheet

Wat is het volgende?

Nu iOS 15.4 nu beschikbaar is voor het grote publiek, is het onduidelijk wat de toekomst biedt op de routekaart van Apple. Theoretisch is er nog ruimte voor nog een iOS 15-update voordat iOS 16 deze zomer op WWDC wordt aangekondigd.

Er is zelfs één iOS 15-functie waar we nog steeds op wachten: digitale ID’s in Apple Wallet. Op dit moment heeft Apple alleen aangekondigd dat deze functie ergens in “begin 2022” zal worden gelanceerd. Het is hoe dan ook een gok over wanneer dat precies zal zijn, of dat het helemaal kan worden uitgesteld.

Wat is in de tussentijd je favoriete nieuwe functie in iOS 15.4 en iPadOS 15.4? Laat het ons weten in de comments.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Leave a Comment