Galaxy S23 Surprise, de schokbeslissing van OnePlus, krachtige Pixel 7 Pro-lekken

Terugkijkend op zeven dagen van nieuws en krantenkoppen over de wereld van Android, bevat het Android Circuit van deze week de SnapDragon-verrassing van de Galaxy S23, de enorme resultaten van Samsung, de Google Pixel 6a beoordeeld, de lancering van Asus ZenFone 9, de schokbeslissing van OnePlus, Pixel 7-cameralekken , en tien jaar Google Play Store.

Android Circuit is hier om u te herinneren aan enkele van de vele dingen die de afgelopen week rond Android zijn gebeurd (en u kunt hier de wekelijkse samenvatting van het Apple-nieuws vinden).

De draak wacht op de S23

Volgens de winstoproep van Qualcomm zal Samsung zijn afhankelijkheid van Qualcomm’s Snapdragon-systeem op chip vergroten. CEO Cristiano Amon suggereerde dat het aandeel van Qualcomm in het product zou toenemen. Hoewel er geen suggestie is dat het 100 procent van de Galaxy S-lijn en de komende S23-familie zal zijn, wordt het ongetwijfeld sterk gesuggereerd:

In antwoord op vragen van analisten over verdere details over deze deal met Samsung, voegde Amon eraan toe: “De manier waarop je erover moet denken, is dat Snapdragon hun Galaxy-productlijn, hun Galaxy-vlaggenschipproducten zal aandrijven. En wat ik op dit moment kan zeggen, is dat we waren 75% op Galaxy S22 vóór de overeenkomst.

(SamMobiel).

Succesvol kwartaal van Samsung

Samsung heeft een sterk kwartaal gerapporteerd, met een omzetstijging van 21 procent op jaarbasis en een stijging van twaalf procent op jaarbasis voor de bedrijfswinst. De ster van de show? De premium smartphonemarkt is in wezen de Galaxy S22-familie.:

“Kijkend naar de verkoop in verschillende segmenten, kwam de helft van de omzetstijging van de divisie Mobile eXperience (MX) waar premiumproducten (namelijk de Galaxy S22-serie) veel meer gewild waren dan de voorgangers in 2021.

(GSM-Arena).

Google Pixel 6a recensie

De Google Pixel 6a, die eerder dit jaar werd aangekondigd op Google I/O, is nu te koop en wordt geleverd met vijf jaar beveiligingsupdates. Dat is een lange tijd voor een mid-range handset, ongetwijfeld haalbaar omdat het de eigen Tensor Mobile-chip van Google gebruikt, en het bedrijf heeft veel meer controle over die chip gedurende zijn ontwerpleven dan enige andere potentiële leverancier. Nathan Spendelow bespreekt de handset, te beginnen bij de grote ticketitems en wat ze zeggen over de telefoon:

“Google heeft een blad uit het Apple iPhone SE-handboek gehaald door de verwerkingskracht van zijn vlaggenschip te evenaren en elders te snijden. De Pixel 6a gebruikt Google’s eigen Tensor-chip, waardoor deze dezelfde verwerking en grafische grunt heeft als de volvette Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Dit wordt ondersteund door 6 GB RAM en 128 GB opslag aan boord.”

(Deskundige beoordelingen).

De compacte Asus ZenFone 9 beoordeeld

Deze week kondigde Asus zijn nieuwste smartphone aan, de ZenFone 9. Met de SnapDragon 8+Gen 1, met maximaal 16 GB RAM en 256 GB opslag, is dit een smartphone die het pad met hoge specificaties volgt. Maar qua grootte volgt hij een andere route, met een relatief klein 5,9-inch scherm als belangrijkste kenmerk van een klein pakket.

“Er is een zekere onvermijdelijkheid van de specificaties (dus de Snapdragon 888 van vorig jaar is gerenoveerd met het nieuwste Snapdragon 8+ Gen 1-systeem op chip); geheugen- en opslagopties zijn opnieuw een verwachte 8/128, 8/256 of 16/256 voor geheugen en opslag, en er is meer stabiliteit in de camerabehuizing.

“…Vergeleken met het huidige pakket smartphones is de ZenFone 9 een kleine smartphone. Het 5,9-inch display is zo ontworpen dat de handset comfortabel in één hand kan zitten en in elke redelijk grote zak past. De telefoon is dikker dan de huidige mode, geaccentueerd door de twee enorme cameralensranden.”

(Forbes).

OnePlus laat mute-schakelaar vallen voor 10T

Vooruitlopend op de lancering van volgende week op 3 augustus, heeft OnePlus wat meer details over de OnePlus 10T bevestigd, en voor de lange termijn OnePlus-fans zal dit wat wenkbrauwen doen fronsen. Een van de belangrijkste onderscheidende punten, de fysieke drieweg-waarschuwingsschuifregelaar, wordt verwijderd uit de aankomende OxygenOS-aangedreven handset:

“De waarschuwingsschuifregelaar is al jaren een hoofdbestanddeel van de vlaggenschiptelefoons van OnePlus en biedt een snelle en gemakkelijke manier om zijn telefoons in de stille en trilmodus te zetten zonder door menu’s op het scherm te hoeven tikken. In een e-mailinterview met The Verge, OnePlus-chef ontwerper Hope Liu zei dat het verwijderen van de schuifregelaar nodig was om de 10T voldoende interne ruimte te geven voor andere componenten die nodig zijn voor “opladen met hoog wattage, een grote batterijcapaciteit en een beter antennesignaal.”

(De rand).

Sensorgeheimen en selfiecamera’s van Google

Verscholen in verschillende stukjes code zijn details over de sensoren die Google naar zijn nieuwe Pixel-hardware zal brengen.; Zij zijn geweest Uitgezocht en gemarkeerd door Kuba Wojciechowski. En als je eenmaal een idee hebt van de componenten en de mogelijkheden, kun je nadenken over hoe ze zullen worden gebruikt.

“…de Pixel 7 en Pixel 7 Pro zullen beide de Samsung 3J1 gebruiken als een sensor aan de voorzijde, waardoor ze in staat zijn om 11 MP selfie-foto’s te maken…. Het interessantere stukje voor de camera aan de voorkant is dat de Samsung 3J1-sensor, net als de IMX663 ervoor, beschikt over dual-pixel autofocus (DPAF)-mogelijkheden. Hoewel DPAF vaak wordt gebruikt voor het maken van spectaculaire portret-/bokehfoto’s, hebben we ook geleerd dat de dieptegegevens van de camera ook een rol moeten spelen in het zich ontwikkelende gezichtsontgrendelingssysteem. Google is nog steeds actief betrokken bij de Pixel-serie.

(9naar5Google).

En tenslotte…

Het is tien jaar geleden dat de Google Play Store werd geopend om een ​​one-stop-shop voor Android-app-behoeften te bieden. Om het decennium te vieren, blikt het team terug op zijn grote momenten:

“Tien jaar later gebruiken meer dan 2,5 miljard mensen in meer dan 190 landen elke maand Google Play om apps, games en digitale inhoud te ontdekken. En meer dan 2 miljoen ontwikkelaars werken met ons samen om hun bedrijf op te bouwen en mensen over de hele wereld te bereiken. vier 10 jaar Google Play, hier zijn 10 van onze favoriete mijlpalen en functies van het afgelopen decennium”

Je kunt de tien momenten verkennen op de Google Blog.

Android Circuit rondt hier elk weekend het nieuws uit de Android-wereld af hier op Forbes. Vergeet me niet te volgen zodat je in de toekomst geen berichtgeving mist, en lees natuurlijk de zusterkolom in Apple Loop! Het Android Circuit van vorige week is hier te vinden, en als je nieuws en links hebt die je graag in Android Circuit zou willen zien, neem dan contact met ons op!

.

Leave a Comment