Het kan miljoenen iPhone-gebruikers teleurstellen

Update van 8 juni hieronder. Dit bericht is voor het eerst gepubliceerd op 6 juni 2022.

Apple heeft vandaag de volgende iPhone-besturingssoftware aangekondigd. Het is niet verwonderlijk dat het iOS 16 wordt genoemd. Verrassend genoeg werkt het met minder iPhones dan velen hadden voorspeld.

MEER VAN FORBESApple iPad: nieuw lek onthult significante ontwerpupgrade binnen enkele dagen

De huidige software, iOS 15, is compatibel met elke iPhone vanaf de iPhone 6s. Intrigerend genoeg is dat precies dezelfde groep telefoons met iOS 14 en zelfs iOS 15. Met andere woorden, Apple heeft al drie jaar geen iPhone laten vallen.


Update van 8 juni. Dat gevoel van teleurstelling voor iPhone-gebruikers die zijn uitgesloten van iOS 16, lijkt op één specifieke manier ook van toepassing te zijn op miljoenen andere Apple-gebruikers, zo blijkt nu.

Wanneer Apple nieuwe software uitbrengt, zijn de nieuwe functies ontworpen om zo onweerstaanbaar te zijn dat je ze gewoon moet hebben. Vandaar het belang van compatibiliteit met de iPhone die je hebt. Maar waar sommige van de nieuwe functies, zoals de cool ogende verbeteringen aan het vergrendelscherm, de extra kracht lijken te hebben die recentere iPhones hebben, klinken andere, zoals Apple Pay Later, alsof ze beschikbaar zouden moeten zijn voor elke met Apple Pay compatibele iPhone.

Deze keer zijn er zoveel nieuwe functies waarvan ik denk dat veel klanten het gevoel zullen hebben dat dit het moment is om hun hardware te upgraden om ervoor te zorgen dat ze niets missen. En de gadgets die de laatste update niet kunnen krijgen, zijn niet alleen beperkt tot de iPhone. Apple Watch Series 3 zal bijvoorbeeld niet werken met watchOS 9, wat mij doet geloven dat dit huidige instapmodel Watch later dit jaar met pensioen kan gaan. Evenzo heeft Apple ook onthuld welke iPads dit najaar niet meer worden ondersteund wanneer de nieuwe software arriveert. En wanneer iPadOS 16 landt, wacht iPad-gebruikers een extra scherpe angel, die het thema van mogelijke teleurstelling voor Apple-klanten voortzet.

De lijst met compatibele apparaten kenden we al na de keynote. Ze zijn iPad van 5 “e generatie verder, iPad mini, ook 5e-generatie modellen en later, iPad Air vanaf 3rd generatie op en alle iPad Pro-modellen.

Redelijk. Behalve wat misschien wel de meest opwindende functie voor iPad is, is de introductie van Stage Manager, een innovatief multitaskingsysteem dat een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop de iPad wordt gebruikt, vooral wanneer deze wordt gecombineerd met een toetsenbord.

En dat is niet beschikbaar voor alle iPads waarvoor iPadOS 16 compatibel is.

Nou, het is misschien niet zo verrassend dat je de iPad Air en iPad Pro nodig hebt om Stage Manager te krijgen. De iPad mini past immers niet zo goed bij een toetsenbord.


Dus hoewel velen verwachtten dat iOS 16 niet zou werken met de oudste van die telefoons, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, beide uitgebracht in september 2015, zijn er drie andere iPhones die niet langer zullen worden bijgewerkt naar de nieuwste software.

Ten eerste is dat de iPhone SE (eerste generatie) aangekondigd op 20 maart 2016, die meer dan zes jaar oud is, dus misschien is dat geen volledige openbaring.

Maar het ziet ook dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vanaf september 2016 ook ondersteuning verliezen. In totaal gebruiken miljoenen mensen die telefoons nog steeds en ze zullen niet kunnen updaten naar iOS 16 met zijn coole nieuwe vergrendelscherm en talloze andere nieuwe functies.

Laten we dit in context plaatsen. Het betekent dat elke iPhone vanaf iPhone 8 en iPhone 8 Plus, gelanceerd in september 2017 en recenter, zal werken met het nieuwe besturingssysteem. Tegen de tijd dat het live gaat, zijn dat telefoons die vijf jaar geleden voor het eerst werden gelanceerd. Er zijn maar weinig Android-telefoons die zo lang kunnen worden geüpgraded op het gebied van software.

MEER VAN FORBESApple AirPods Pro 2 Design Surprise onthuld in nieuw lek

En hier is een balans te vinden. Als je een heleboel krachtige verbeterde functies wilt toevoegen, heb je een bepaald vermogen van de processor nodig. Aan de andere kant, als je volledige compatibiliteit op de lange termijn wilt, moet je de upgrades beperken, zodat ze met oudere processors werken.

Het feit dat er deze keer zoveel telefoons zijn weggelaten, is een duidelijke indicatie dat de updates meer kracht nodig hebben en daarom waarschijnlijk behoorlijk geavanceerd zijn.

Natuurlijk, en je weet dit, ik weet het, al die eerdere iPhones stoppen niet zomaar met werken. Ze gaan gewoon door zoals ze nu doen. Ze kunnen gewoon niet de opvallende updates krijgen die zojuist zijn aangekondigd.

En sommige van die updates zijn zo enthousiast dat ze misschien genoeg zijn om sommige gebruikers te prikkelen om een ​​nieuwe iPhone te kopen.

.

Leave a Comment