Hoe bekende netwerken op iOS te verwijderen

Als je je iPhone al heel lang in je bezit hebt, is de kans groot dat je hem hebt verbonden met een aantal draadloze netwerken. Dit kan ook het geval zijn als u regelmatig reist en u verbinding maakt met wifi-netwerken in hotels, luchthavens en restaurants wanneer u niet thuis bent. Ongeacht of u wel of niet verbonden blijft met deze netwerken, uw iPhone zal deze netwerken blijven onthouden en zelfs hun inloggegevens synchroniseren met uw iCloud-sleutelhanger.

In dit bericht leggen we uit hoe je bekende netwerken van je iPhone kunt verwijderen.

Waarom zou u bekende netwerken op iOS verwijderen?

Het opslaan van draadloze netwerken op uw iPhone kan voor het grootste deel voordelig zijn, omdat het u tijd en moeite bespaart om hun wachtwoorden te onthouden om er verbinding mee te maken. Het is echter misschien niet zo goed om veel bekende netwerken op uw iPhone te hebben opgeslagen.

Als u de inloggegevens van een netwerk op iOS hebt opgeslagen, kan uw iPhone zonder uw medeweten verbinding maken met dit bekende netwerk zodra u zich in het dekkingsgebied van het netwerk bevindt. Als deze netwerken niet langer veilig zijn, loopt uw ​​apparaat mogelijk een beveiligingsrisico. Om dergelijke ongelukken te voorkomen, is het raadzaam bekende netwerken die u niet meer op uw iPhone gebruikt, te verwijderen.

Hoe bekende netwerken op iOS te verwijderen

U kunt bekende netwerken van uw iPhone verwijderen door de stappen te volgen die worden vermeld in de onderstaande methoden.

Methode #1: Een netwerk verwijderen waarmee u momenteel bent verbonden

Als u momenteel bent verbonden met een draadloos netwerk of in de buurt bent die u van uw iPhone wilt verwijderen, kunt u dat doen door eerst de Instellingen app op iOS.

Binnen Instellingen, selecteer Wifi.

Op het volgende scherm ziet u het netwerk waarmee u bent verbonden en andere bekende netwerken om u heen. Om een ​​netwerk van je iPhone te verwijderen, tik je op de ik icoon aan zijn rechterkant.

Wanneer het geselecteerde netwerk op het volgende scherm wordt geladen, tikt u op Vergeet dit netwerk op de top.

Tik in de prompt die verschijnt op Vergeten om de actie te bevestigen.

Het geselecteerde netwerk wordt nu verwijderd uit uw bekende netwerk op de iPhone.

Methode #2: Netwerken verwijderen waarmee u in het verleden verbinding heeft gemaakt

Als uw iPhone niet langer is verbonden met een bekend netwerk of als u zich buiten het dekkingsgebied bevindt, is deze niet direct zichtbaar onder ‘Mijn netwerken’ wanneer u ze opent in uw Wi-Fi-instellingen. Om ze te verwijderen, opent u de Instellingen app op je iPhone.

Binnen Instellingen, selecteer Wifi.

Omdat je geen opgeslagen netwerken ziet waar je vandaan bent, kun je ze bekijken door op te tikken Bewerk in de rechterbovenhoek.

Je iPhone zal je nu vragen om goed te keuren met je toegangscode, FaceID of TouchID.

Nadat je je actie hebt geverifieerd, zie je een lijst met netwerken die je op je iPhone hebt opgeslagen onder ‘Bekende netwerken’.

Om een ​​netwerk uit deze lijst te verwijderen, tikt u op de rood minteken (-) aan zijn linkerkant.

Wanneer u dat doet, ziet u aan de rechterkant een optie Verwijderen. Tik op Verwijderen om het geselecteerde netwerk uit uw bekende netwerken te verwijderen.

U kunt deze stap herhalen om andere netwerken uit deze lijst te verwijderen.

Op dit scherm kunt u ook een netwerk verwijderen op dezelfde manier als Methode #1 door op de te tikken ik icoon aan zijn rechterkant.

Als je alle netwerken hebt verwijderd die je wilde verwijderen, tik je op Gedaan in de rechterbovenhoek.

U ziet nu een prompt waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen. Tik op Verwijderen verder gaan.

De geselecteerde netwerken worden nu verwijderd uit uw bekende netwerken.

Wat gebeurt er als je een bekend netwerk van je iPhone verwijdert?

Wanneer u een bekend netwerk op iOS verwijdert, verwijdert u in feite de inloggegevens van uw iPhone. Dit voorkomt dat uw apparaat in de toekomst automatisch verbinding maakt met dit netwerk, zelfs als u zich binnen het dekkingsgebied bevindt. Als u zich binnen het dekkingsgebied bevindt van het netwerk dat u hebt verwijderd, wordt dit weergegeven onder “Andere netwerken” in de wifi-instellingen van uw iPhone.

Netwerken die u verwijdert van uw bekende netwerken, worden ook verwijderd uit uw iCloud-sleutelhanger. Dit voorkomt dat elk ander Apple-apparaat dat is aangemeld bij uw iCloud-account automatisch lid wordt van deze netwerken.

Wat gebeurt er als u later verbinding probeert te maken met een verwijderd netwerk?

Wanneer u probeert verbinding te maken met een draadloos netwerk dat u van uw bekende netwerken hebt verwijderd, kan uw iPhone of een ander Apple-apparaat u niet automatisch opnieuw aanmelden. Dat komt omdat het verwijderen van een bekend netwerk ook de inloggegevens op al uw Apple-apparaten verwijdert. Om verbinding te maken met dit netwerk, moet u het wachtwoord onthouden of dit opvragen bij de eigenaar van het netwerk.

Dat is alles wat u moet weten over het verwijderen van bekende netwerken op iOS.

Leave a Comment