Hoe Discord te installeren op pc, Mac, Linux en mobiel in 2022

Hoe Discord te installeren op pc, Mac, Linux en mobiel in 2022

Cloudwards.net kan een kleine commissie verdienen voor sommige aankopen die via onze site zijn gedaan. Verdiensten van partners hebben echter geen invloed op de manier waarop we services beoordelen.

Of je nu online games speelt of gewoon virtueel rondhangt met je vrienden, Discord is een uitstekend platform voor communicatie. Het maakt tekst, spraak- en videochats met lage latentie en schermdeling in spraakkanalen mogelijk. U kunt servers en communities maken om nieuwe mensen te ontmoeten. Om te beginnen, moet je echter Discord installeren.

Belangrijkste leerpunten:

 • Discord is een gebruiksvriendelijke app voor tekst-, spraak- en videocommunicatie die beschikbaar is op meerdere platforms.
 • Het installeren van Discord op zowel desktop als mobiele apparaten is heel eenvoudig, zelfs als je geen technisch onderlegde gebruiker bent.
 • De Discord-app is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen en apparaten. Het kan worden gedownload of gebruikt als een browsergebaseerde app.

Als je vrienden wilt zien streamen of lid wilt worden van een spraakkanaal dat is gemaakt door je gamegroep of schoolclub, kun je Discord als volgt installeren op de belangrijkste besturingssystemen.

 • Ja, je kunt Discord downloaden op je laptop. Het enige wat u hoeft te doen is naar de website van Discord te gaan en het installatiebestand voor uw besturingssysteem te downloaden.

 • Om Discord op Android te installeren, moet je de Play Store openen, naar Discord zoeken en op de knop “installeren” klikken. Zodra de installatie is voltooid, kunt u de app gebruiken.

 • Ja, je kunt de Discord-app voor macOS downloaden.

Hoe Discord op Windows te installeren

Het installeren van Discord op Windows is vergelijkbaar met het doen op een macOS-apparaat, hoewel niet identiek.

 1. Download de Discord-setup

  Ga naar de Discord-website. De website herkent dat u deze opent vanaf een Windows-apparaat en brengt u naar een pagina met een knop die zegt: “downloaden voor Windows.” Klik Het en wacht tot het .exe-installatiebestand is gedownload.

  schijf winnen 1
 2. Installeer Discord

  Zodra het installatiebestand is gedownload, ga naar je “downloads” map en start de installatie door dubbelklikken de DiscordSetup.exe het dossier. Wacht tot de installatie is voltooid, maak een account aan en log in op Discord.

  schijfwinst 2

Hoe Discord op Mac te installeren

Als macOS je favoriete besturingssysteem is, moet je de app downloaden van de Discord-website. De Discord-app is niet beschikbaar in de app store.

 1. Download het installatiebestand

  Ga naar de Discord-website. De website herkent dat u deze opent vanaf een macOS-apparaat en brengt u rechtstreeks naar de “downloaden voor Mac” bladzijde. Klik Het, en wacht tot het .dmg-bestand is gedownload.

  schijf mac 1
 2. Installeer Discord

  Zodra de .dmg-setup klaar is met downloaden, sleep het naar “toepassingen”. Hiermee wordt het installatieproces gestart. U krijgt een pop-up te zien waarin u wordt gevraagd de installatie te bevestigen. Klik op ‘openen’, wacht tot de installatie is voltooid en je kunt een account aanmaken en Discord gaan gebruiken.

  schijf mac 2

Hoe Discord op Linux te installeren

Discord installeren op Linux (in ons geval Ubuntu) is iets ingewikkelder dan het installeren op macOS of Windows. Gelukkig heb je de opdrachtregel of de Snap-pakketbeheerder niet nodig – volg gewoon de onderstaande instructies.

 1. Discord downloaden

  Ga naar de Discord-website en klik op de knop “downloaden voor Linux”. In het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend, kies “deb”.

  schijf linux 1
 2. Open het installatiebestand

  Ga naar je downloadmap en dubbelklik op het Discord-installatiebestand je hebt zojuist gedownload. Als daarom gevraagd wordt, kies “software installeren” en dan klik op “openen”.

  schijf linux 2
 3. Installeer Discord

  Nadat u het installatiebestand hebt geopend, klik op “installeren” in de rechterbovenhoek. Wacht tot de installatie is voltooid, maak vervolgens een account aan om Discord te gaan gebruiken.

  schijf linux 3

Hoe Discord Mobile te installeren

Het installeren van Discord op een mobiel apparaat hangt af van of je Android of iOS gebruikt, hoewel de installatieprocedure voor beide erg op elkaar lijkt.

 1. Open de Play Store/App Store

  Als u een Android-gebruiker bent, open de Play Store op uw apparaat. Als u een iOS-apparaat gebruikt, de appstore openen.

  schijf ios 1
 2. Zoek naar onenigheid

  Met behulp van de zoekbalk, zoek de Discord-app.

  schijf ios 2
 3. Installeer Discord

  Als u een Android-gebruiker bent, klik op “installeren” knop op de Discord Play-winkelpagina. Als u een iOS-apparaat gebruikt, klik op de “download” knop van de app store-pagina van Discord. Zodra de app klaar is met downloaden naar uw apparaat, kunt u een account maken en Discord gebruiken.

  schijf ios 3

Discord gebruiken in uw browser

Als je de app niet vaak hoeft te gebruiken, wil je misschien niet veel tijd besteden aan het installeren van Discord. Met de browserversie van Discord kun je dezelfde dingen doen als de app: deelnemen aan privékanalen, genieten van tekst- en voicechat en communiceren op algemene en op onderwerpen gebaseerde kanalen.

Je hebt nog steeds een Discord-account nodig, maar het gebruik van de webversie is heel eenvoudig.

 1. Open Discord in uw browser

  Open je browser naar keuze en ga naar de Discord-website. Klik op de “Open Discord in uw browser” knop en voer je Discord-gebruikersnaam in. Voltooi de Captcha-verificatie en de volledig uitgeruste browserversie wordt geopend.

  schijfbrowser 1

Laatste gedachten

Van een oefensessie met tekenen in een groepschat tot lid worden van een wereldwijde kunstgemeenschap, het installeren van Discord heeft voordelen voor iedereen. Het installatieproces is heel eenvoudig, ongeacht op welk platform je het installeert.

Gebruik je Discord voor een groepschat met je vrienden of in-game teamgenoten? Op welk platform gebruik je de app? Ben je een macOS- of Windows-gebruiker, of is een mobiel apparaat meer jouw keuze? Laat het ons weten in de reacties, en zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Laat ons weten of je de post leuk vond. Dat is de enige manier waarop we kunnen verbeteren.

[class^=”wpforms-“]

[class^=”wpforms-“]

Leave a Comment