Hoe Google Collecties te repareren als ze niet laden op Android

Zoals met de meeste Google-services, word ik er verliefd op, mijn passie brandt helder en snel, en dan ben ik snel afgemat door de slechte klantenservice en ervaring van het daadwerkelijke gebruik ervan. Ik breng jaren door met opscheppen over zijn geweldige functies, terwijl de meeste anderen aan de zijlijn staan ​​en al zijn gebreken beseffen. Dan zal Google zonder pardon mijn favoriete tool afschaffen en zie ik eruit als een eikel.

Ik ben absoluut dol op Google Collections en ben van mening dat ze de ruggengraat of ruggengraat kunnen zijn die het platform nodig heeft voor gebruikers om alles te beheren en goed te “verzamelen” van alle kanten van de services en apps van het bedrijf. We hebben al gezien dat dit een behoorlijk grote rol speelt in Maps, Afbeeldingen, Google Play Movies & TV, Play Books en bijna alle andere tools die Google biedt.

Ik ben eigenlijk nogal verrast om te beseffen hoe diep collecties over de hele linie zijn geïntegreerd, en hoewel ik hoopvol ben voor hun toekomst, moet ik eerlijk zijn en zeggen dat het probleem waar ik al een tijdje mee te maken heb nog steeds bestaat en maakt me nerveus.

Ik heb in het verleden gesproken over hoe Collections – de opslagplaats van Google voor de items waarop u op het bladwijzerpictogram tikt in al zijn apps en web-apps – gewoon niet zou laden op mijn Android-telefoon. Daarom is dit toevallig de plaats waar ik het meest naar toe zou gaan en ze zou doorbladeren voor inspiratie. Ze worden opgeslagen in de Google Zoeken-app en hoewel ze probleemloos worden geladen op internet en zelfs op de iPhone van mijn verloofde, mijn Google-merk Pixel 6 Pro (en alle andere Android-apparaten in huis waarop ik het heb getest ) laat een vast laadscherm zien voor mijn dierbare opgeslagen items via Verzamelingen.

Ik heb contact gezocht met Google voor ondersteuning, en ze waren volkomen nutteloos. Helaas ben ik ervan overtuigd dat de meeste mensen die Google in dienst heeft voor klantenservice absoluut niets weten over de tools waarmee ze problemen oplossen en helemaal niet verder kunnen denken dan de documentatie en het script dat ze krijgen. Daarom heb ik mijn gebruik van collecties op mobiel volledig opgegeven en ben ik ze zelfs op desktop vergeten. Iedereen aan wie je het vraagt, heeft er waarschijnlijk niet eens van gehoord, dankzij Google’s slechte reclame voor hen, en alle anderen geven er gewoon niet om omdat ze het trackrecord van Google kennen.

Voor degenen onder ons die echt hun potentieel zien en ze willen blijven gebruiken zolang Google geïnteresseerd is om ze uit te bouwen voordat ze worden afgeleid door het volgende glimmende ding en de bijl uit de schuur pakken, je zult blij zijn om weet dat ik een oplossing heb gevonden voor dit laadprobleem – een soort van.

Op Piunikaweb schreef Anarag Chawake een mooi stuk waarin het proces voor het “ontkleven” van collecties wordt beschreven. Nadat ik het had gevolgd, was ik verrast om te ontdekken dat mijn spullen echt waren geladen! Nou, het laadde met tussenpozen voordat het weer vast kwam te zitten, maar hoe dan ook, het was verfrissend om al mijn opgeslagen afbeeldingen, kaartlocaties, films om te bekijken, enzovoort vanaf één scherm te zien zonder afzonderlijke apps te hoeven bezoeken.

Om deze belachelijke bug op te lossen die Google 6 maanden geleden had moeten oplossen, ga je naar de instellingen-app van je Android-telefoon, scrol je omlaag naar Apps, tik je op “Android System WebView” en wis je de app-gegevens en cache. Open vervolgens de Google Zoeken-app en druk op de knop “Verzamelingen” helemaal rechts in de navigatie onderaan om te zien dat alles wordt geladen zoals het hoort.

Zoals ik al eerder zei, werkte dit voor mij, maar slechts af en toe, dus Google heeft hier nog iets te repareren, het lijkt erop dat ze er geen belang bij hebben. Ik weet zeker dat het iets simpels is, maar andere dingen hebben duidelijk prioriteit gekregen. Als deze methode niet voor u werkt, kunt u uzelf op dezelfde manier ook toevoegen aan de bètaversie van de Google Zoeken-app in de Play Store en ook aan de bètaversie van Android System WebView.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, raad ik aan om beide apps geforceerd te stoppen en hun app-cache en gegevens nogmaals te wissen om er zeker van te zijn dat je de beste kans hebt om de laadfout te verhelpen. Laat het me weten in de reacties hieronder als je Google Collections gebruikt of als je deel uitmaakt van de meerderheid die er niet echt om geeft om ze te verkennen en gewoon bladwijzers gebruikt om alles handmatig op te slaan.

Ik wil gewoon de stappen!

1. Doe mee met de bètaversie van de Google-app in de Play Store
2. Doe mee met de bètaversie van Android System WebView in de Play Store
3. Open de app Instellingen op je Android-telefoon
4. Navigeer naar Apps en zoek de Google Zoeken-app
5. Forceer het stoppen en wis de app-cache en gegevens
6. Doe hetzelfde voor de Android System WebView-app
7. Open de Google Zoeken-app en ga naar “Collecties”
8. Laat me weten of het gelukt is in de reacties hieronder!

Leave a Comment