Hoe het volgen van bestellingen en leveringen beter is met Apple Wallet in iOS 16


AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie verdienen als Amazon Associate en aangesloten partner op kwalificerende aankopen. Deze partnerrelaties hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

Klanten kunnen binnenkort bestelbonnen bekijken, leveringen volgen en aankopen verifiëren in de bijgewerkte Apple Wallet-app in iOS 16. Zo werkt het.

Apple heeft nieuwe Apple Wallet-functies aangekondigd voor het volgen en beheren van bestelgegevens. Retailers en betalingsproviders zullen het nieuwe systeem moeten adopteren, maar Apple heeft bij de lancering al ondersteuning van Shopify beloofd.

Het nieuwe tabblad Bestellingen verschijnt wanneer de gebruiker op een vakpictogram in de rechterbovenhoek van de Apple Wallet-app tikt. Wanneer klanten een aankoop doen met Apple Pay bij deelnemende winkeliers, worden de bestelbon en bezorginformatie automatisch aan dat tabblad toegevoegd.

Dit gedrag staat los van zoiets als Apple Card, dat een transactiegeschiedenis toont in het kaartmenu. Debet- en creditcards tonen ook transacties die via Apple Pay zijn gedaan, maar dit zijn slechts grootboeken in plaats van interactieve bestellingen.

Het tabblad Bestellingen

Het tabblad Bestellingen toont elke actieve bestelling naast een geschiedenis van eerdere bestellingen. Tik op een bestelling om een ​​gespecificeerd ontvangstbewijs en andere informatie te zien, zoals details over het volgen van de levering.

Het tabblad Bestellingen biedt details over alle huidige en historische bestellingen

Gebruikers ontvangen updates via de app en meldingen als er een levering aan een bestelling is gekoppeld. Dit kan per bestelling worden gecontroleerd.

Trackingnummers voor leveringen zijn beschikbaar op de bestelpagina, zodat gebruikers de meest actuele gegevens kunnen zien door de website van een pakketvervoerder te openen. Bestelnummers en ontvangstgegevens kunnen ook verwijzen naar de websites van de verkoper als de gebruiker een vraag moet stellen of een bestelling moet annuleren.

Bestellingen kunnen op elk moment worden gearchiveerd om ze van de hoofdpagina te verbergen en meldingen te stoppen. Of, voor gevoeligere bestellingen zoals cadeaus, kan de bestelling permanent uit Wallet worden verwijderd.

Als u bestellingen verwijdert uit de Wallet-app, wordt de bestelling niet geannuleerd

Als u bestellingen verwijdert uit de Wallet-app, wordt de bestelling niet geannuleerd

De gegevens op het tabblad Bestellingen zijn alleen ter referentie. Als u een bestelling verwijdert, wordt de bestelling niet geannuleerd of wordt er geen restitutie aangevraagd.

Bestellingen toevoegen aan Wallet

Van apps en websites die Apple Pay gebruiken, wordt verwacht dat ze automatisch bestellingen aan de Wallet-app toevoegen. Aangezien er geen Wallet op Mac of iPad is, wordt de transactie gesynchroniseerd met de iPhone en zou de bestelling daar nog steeds moeten verschijnen.

Gebruikers kunnen ook via links bestellingen aan Wallet toevoegen. Dus als een bestelling om de een of andere reden niet verschijnt, kan een “toevoegen aan Apple Wallet”-knop in een e-mail de app nog steeds vullen met een enkele klik.

Wissel online bestellingen in met een barcode die wordt weergegeven in Apple Wallet

Wissel online bestellingen in met een barcode die wordt weergegeven in Apple Wallet

Op het tabblad Bestellingen kunnen klanten online bestellingen inwisselen met een streepjescode, zoals weergegeven in de demo-afbeelding. Vermoedelijk betekent dit dat apps van Starbucks of McDonald’s het tabblad Bestellingen in Wallet kunnen vullen met inwisselbarcodes.

De plaatsing van de nieuwe bestellingsstreepjescode wijkt af van de huidige implementatie waarbij concert- of filmtickets als items in de Wallet worden weergegeven. Het is niet duidelijk of Apple de bestaande functie voor het inwisselen van tickets in Wallet zal vervangen door de nieuwe functie Orders of dat dit zal afhangen van de implementatie van de ontwikkelaar.

Er is ook een deelblad in Wallet waarmee gebruikers een bestelling kunnen delen. Dit kan handig zijn om informatie over het volgen van cadeaus te delen met een vriend of als iemand anders een bestelling voor je ophaalt.

De hele stapel besturen

De verticale integratie van betalings-, ontvangst- en leveringsinformatie moet bijdragen aan een betere klantervaring. In plaats van te vertrouwen op e-mailontvangsten, leveringsapps van derden en budgetsoftware, houden Apple’s Wallet-implementaties voor het volgen van bestellingen alles op één plek.

Voorkom dat u belangrijke details in e-mail verliest, maar ontvang alle orderupdates rechtstreeks van Apple Wallet

Voorkom dat u belangrijke details in e-mail verliest, maar ontvang alle orderupdates rechtstreeks van Apple Wallet

Omdat alle gegevens echter in Apple Wallet zijn opgeslagen, willen sommige geavanceerde gebruikers die afhankelijk zijn van afdrukbare bonnen of software voor financieel beheer misschien niet vertrouwen op het platform van Apple. Er lijkt geen enkele manier te zijn om de informatie buiten schermafbeeldingen te exporteren of een bestelbestand één voor één te delen.

Het nieuwe tabblad Bestellingen lijkt een uitstekende aanvulling te zijn voor iedereen die op Apple Card of andere kaarten in hun Wallet vertrouwt om aankopen te doen. Terwijl Apple Wallet en zijn financiële aanbod blijft verbeteren, hebben klanten veel te winnen op het gebied van eenvoud en veiligheid.

.

Leave a Comment