Hoe iCloud-sleutelhanger op Windows te gebruiken en hoe het verschilt van macOS en iOS


AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie verdienen als Amazon Associate en aangesloten partner op kwalificerende aankopen. Deze gelieerde partnerschappen hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

Apple beperkt de functies voor het opslaan van sleutelhangerwachtwoorden niet tot de Mac, iPhone en iPad. Hier leest u hoe u de iCloud-sleutelhanger kunt uitbreiden, zodat u uw opgeslagen wachtwoorden op een Windows-pc kunt gebruiken.

Hulpprogramma’s voor wachtwoordbeheer bestaan ​​in vele vormen, waarvan sommige met platformonafhankelijke ondersteuning. Tools zoals 1Password en LastPass bieden een manier om dezelfde set beveiligde wachtwoorden op meerdere apparaten te gebruiken en deze periodiek te synchroniseren, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik.

Degenen die zijn ingebed in het ecosysteem van Apple zullen bekend zijn met het wachtwoordopslagsysteem van het bedrijf, de Keychain. Ze zijn zich er misschien ook van bewust dat het gebruik van tools zoals de iCloud-sleutelhanger ervoor kan zorgen dat dezelfde wachtwoorden met weinig moeite op een iPhone, iPad en een Mac kunnen worden gebruikt.

Apple hield Keychain geruime tijd vast aan zijn hardware en besturingssystemen, een beperking waardoor andere wachtwoordbeheerders konden floreren. Apple staat sindsdien echter meer open voor Windows en andere platforms en staat nu Keychain-toegang toe voor Windows-pc’s.

Het probleem is echter dat het niet zo eenvoudig is om de Windows-versie van de iCloud-sleutelhanger te gebruiken als op een Mac of iPhone. Maar als u de functie onder de knie krijgt, kunt u al uw wachtwoorden veilig en georganiseerd houden in meerdere ecosystemen.

Allemaal gedaan zonder dat u een extern bedrijf hoeft te betalen of hun apps hoeft te gebruiken.

Wat is er anders met Windows?

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij iCloud-wachtwoorden is dat het een andere naam heeft. Windows behandelt iCloud-wachtwoorden, de besturingssystemen van Apple noemen het iCloud-sleutelhanger.

Er is geen officiële reden voor dit verschil in naamgeving, maar het bestaat.

Ten tweede, onthoud dat Apple de toegang tot de Keychain diep in zijn besturingssystemen heeft geïntegreerd, waardoor het zo naadloos mogelijk is om te gebruiken op iPhone, iPad en Mac, en om hun inloggegevens te beheren. Dit is niet het geval op Windows.

Niet alleen is er al het werk om het in te stellen, maar je hebt geen toegang tot de Keychain op systeemniveau. U kunt dit doen via de browser of een speciale app, maar u kunt in Windows opgeslagen wachtwoorden niet gebruiken waar u maar wilt.

Dit beperkt het nut ervan, maar het voegt slechts een paar extra stappen toe om een ​​wachtwoord van de sleutelhanger te krijgen. Aangezien de meeste gebruikers toegang tot inloggegevens via de browser nodig hebben, is het gebruik van enkele meegeleverde extensies voor Google Chrome en Microsoft Edge geen dealbreaker.

Het hele aanbod is niet zo volledig uitgerust als zijn macOS- en iOS-tegenhanger, dus je krijgt geen elementen zoals opslag van creditcardgegevens, beveiligde notities, certificaten, opgeslagen wifi-gegevens of iets exotisch dat je zou zien in Sleutelhangertoegang.

U krijgt gesynchroniseerde records die bestaan ​​uit website-adressen, gebruikersnamen, wachtwoorden en wanneer deze voor het laatst zijn bijgewerkt.

Er is ook een heel proces dat u moet volgen om het correct te laten werken. Gelukkig hoef je het maar één keer te doen.

iCloud-wachtwoorden instellen in Windows

Voordat u alles installeert wat u nodig hebt in Windows, moet u de zaken op orde hebben.

Zorg er eerst voor dat iCloud-sleutelhanger is ingeschakeld op de Apple ID die u wilt gebruiken. Als het niet is ingeschakeld, worden uw wachtwoorden in de eerste plaats niet gesynchroniseerd vanaf uw Mac of iOS-apparaat.

Hoe iCloud-sleutelhanger op een Apple ID in te schakelen

  • Open op een iPhone, iPad of iPod Touch de Instellingen app en selecteer vervolgens uw naamdan iCloudgevolgd door Sleutelhanger. Schakel ten slotte in iCloud-sleutelhanger.
  • Klik op de Mac op de Apple-menudan Systeem voorkeuren. Klik Apple-IDdan iClouden selecteer vervolgens Sleutelhanger.

Ten tweede moet u tweefactorauthenticatie inschakelen voor de iCloud-sleutelhanger. Accounts wordt gevraagd om tweefactorauthenticatie in te schakelen wanneer u een apparaat voor het eerst gebruikt, maar dit kan later worden beheerd.

Twee-factor-authenticatie inschakelen voor een Apple ID

  • Open op een iPhone, iPad of iPod Touch de Instellingen app, selecteer je naamen tik op Twee-factorenauthenticatie inschakelen. Na het indrukken van Doorgaanvoer de in telefoonnummer je verificatiecodes wilt ontvangen, tik op Volgendeen voer vervolgens de in verificatie nummer je zult ontvangen.
  • Klik op een Mac op de Apple-menu dan Systeem voorkeuren. Klik Wachtwoord en beveiliging onder uw naam en selecteer vervolgens Aanzetten naast Twee-factorenauthenticatie.

Eenmaal ingesteld, kunt u iCloud-wachtwoorden instellen op Windows.

Zorg ervoor dat je een apparaat met iOS 14, iPadOS 14, macOS 11 of hoger hebt geïnstalleerd op een apparaat in de buurt om het tweefactorauthenticatie-element door te geven.

iCloud voor Windows helpt u bij het instellen van iCloud-wachtwoorden en bij het installeren van enkele browserextensies.

iCloud voor Windows helpt u bij het instellen van iCloud-wachtwoorden en bij het installeren van enkele browserextensies.

Hoe iCloud-wachtwoorden op Windows te installeren

  • Download en installeer iCloud voor Windows als het nog niet op de Windows-pc is geïnstalleerd. Het installatieprogramma is beschikbaar via de Microsoft Store.
  • Open iCloud voor Windows.
  • Authenticeren met iCloud voor Windows met uw Apple ID. Hiervoor is mogelijk tweefactorauthenticatie vereist om door te gaan.
  • Selecteer in iCloud voor Windows de aanvinken naast Wachtwoorden en klik vervolgens op Van toepassing zijn.
  • Op dit punt kunt u optioneel extensies installeren voor de browsers Microsoft Edge en Google Chrome. Klik voor elk op de Extensie installeren knop en volg de instructies.
  • Klik Dichtbij op de iCloud voor Windows-app zodra de installatie is voltooid.

Browser-extensies

Er worden browserextensies aangeboden voor Microsoft Edge en Google Chrome, zodat u de iCloud-sleutelhangergegevens kunt gebruiken terwijl u op internet surft. Het installatieproces in iCloud voor Windows biedt koppelingen die de add-onspagina’s van de browser openen, zodat u de extensie kunt installeren.

Na installatie zal de extensie vragen om tweefactorauthenticatie uit te voeren met iCloud voor Windows, die automatisch op het scherm verschijnt.

In het geval van de extensie van Microsoft Edge, kunt u de app iCloud-wachtwoorden oproepen door de extensie in de menubalk te selecteren en vervolgens op Wachtwoorden beheren te klikken.

De browserextensies werken zoals vrijwel elke andere tool voor wachtwoordbeheer op de markt.

De browserextensies werken zoals vrijwel elke andere tool voor wachtwoordbeheer op de markt.

Met de extensie geïnstalleerd, zal de ervaring voor gebruikers praktisch hetzelfde zijn als elk ander wachtwoordopslagsysteem, zelfs degenen die in de browser zelf zijn ingebouwd.

Als er een wachtwoord beschikbaar is voor een site, zal het klikken op verificatieformulieren een optie openen om opgeslagen inloggegevens automatisch in te vullen. Nogmaals, er zullen meer links zijn om wachtwoorden te beheren via de iCloud-wachtwoorden-app.

Voer nieuwe accountgegevens in en de browserextensie biedt aan om deze aan de sleutelhanger toe te voegen.

Voer nieuwe accountgegevens in en de browserextensie biedt aan om deze aan de sleutelhanger toe te voegen.

Wanneer u een nieuw account op een website instelt, activeert de aanmelding een pop-up van de extensie, waarin wordt aangeboden om de inloggegevens toe te voegen aan iCloud-wachtwoorden. Als u de aanbieding accepteert, worden de details opgeslagen en gesynchroniseerd met uw iCloud-sleutelhanger.

iCloud-wachtwoorden beheren

Mac-gebruikers zijn misschien bekend met de app Sleutelhangertoegang, een tool die diepgaande toegang biedt tot lokaal opgeslagen systeemsleutelhangergegevens, evenals gerelateerde gegevens die met iCloud zijn gesynchroniseerd.

Windows biedt iets soortgelijks, maar in een veel basispakket. Als u het Startmenu opent en naar iCloud-wachtwoorden zoekt, kunt u een app met dezelfde naam oproepen.

Bij het openen van de app zul je zien dat deze niet zo volledig is uitgerust als de Keychain Access van macOS. Je zou het liefdadig ‘utilitair’ kunnen noemen, maar het biedt je in ieder geval de essentiële dingen voor wachtwoordbeheer.

U hebt een zeer eenvoudige interface voor iCloud-wachtwoorden in Windows.

U hebt een zeer eenvoudige interface voor iCloud-wachtwoorden in Windows.

Alle momenteel gesynchroniseerde wachtwoorden staan ​​in een kolom aan de linkerkant van de app, met de website en de gebruikersnaam voor elk. Als u een record selecteert, worden meer details in het hoofdvenster weergegeven, inclusief de laatste keer dat het is gewijzigd en de websites waarmee het zal werken.

Het wachtwoord is standaard aan het zicht onttrokken, maar als u er met de muis overheen gaat, wordt het zichtbaar.

Als de referentie is geselecteerd, kunt u nog enkele meegeleverde functies gebruiken. Rechtsboven in de app, onder de bedieningselementen van het venster, staan ​​drie pictogrammen.

Met een paar pictogrammen kunt u inloggegevens bewerken en kopiëren, en records uit de iCloud-sleutelhanger verwijderen.

Met een paar pictogrammen kunt u inloggegevens bewerken en kopiëren, en records uit de iCloud-sleutelhanger verwijderen.

Het meest linkse pictogram opent een informatiepaneel Update, waarmee u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het record kunt wijzigen. Met een knop kunt u een sterk wachtwoord genereren en dit automatisch invullen in het wachtwoordvak als u die route wilt volgen.

Klik op Opslaan om de wijzigingen in de wachtwoordrecords van Sleutelhanger op te slaan. Klik anders op Annuleren.

De tweede van de drie pictogrammen is de opdracht Kopiëren die, wanneer erop wordt geklikt, zal aanbieden om de gebruikersnaam, het wachtwoord of de relevante website naar het Windows-klembord te kopiëren.

Het derde pictogram is de opdracht Verwijderen, waarmee de geselecteerde inloggegevens uit de iCloud-sleutelhanger worden verwijderd voor alle apparaten die aan de Apple ID zijn gekoppeld.

Om te voorkomen dat de wachtwoorden nieuwsgierig worden als u de pc enige tijd verlaat, blokkeert iCloud-wachtwoorden automatisch de weergave van records na een korte periode van inactiviteit. Meld u aan op het vergrendelingsscherm met uw Windows-inloggegevens en de toegang tot de wachtwoorden wordt hersteld.

Om een ​​geheel nieuw wachtwoord toe te voegen, klikt u op het pluspictogram naast het zoekvak in de linkerbovenhoek. Voer het websiteadres in samen met de vereiste gebruikersnaam en wachtwoord, of gebruik Sterk wachtwoord genereren en klik vervolgens op Wachtwoord toevoegen.

.

Leave a Comment