Hoe te repareren “Taakhost stopt achtergrondtaken” in Windows

De ‘taakhost stopt achtergrondtaken‘ fout verschijnt wanneer u probeert uw computer af te sluiten. Het voorkomt dat uw systeem wordt afgesloten, zelfs als u probeert te ‘geforceerd afsluiten’. Afsluiten forceren is over het algemeen geen goed idee, maar als het lang duurt, kunt u als laatste redmiddel lang op de aan/uit-knop drukken.

Een tijdje wachten lost het meestal op, maar als dat niet het geval is, kun je in dit artikel met ons verdergaan om te weten wat de oorzaak is en hoe je het kunt oplossen.

Waarom stopt taakhost achtergrondtaken?

Dit probleem doet zich voor omdat er waarschijnlijk een Windows-update of een andere service op de achtergrond wordt geïnstalleerd die het afsluitproces tegenhoudt. Het blijft meestal enige tijd aan en wordt automatisch uitgeschakeld nadat het proces is beëindigd. Als dit echter niet het geval is, kunt u de onderstaande methoden proberen en het probleem oplossen.

Hoe de taakhost te repareren die afsluiten voorkomt?

Dit soort fouten blijven meestal 30-60 seconden aan en lossen zichzelf op. Als het afsluitproces echter vrij lang wordt vastgehouden, kan het installatieproces problemen ondervinden. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die u kunt proberen:

Controleer Windows Update

Aangezien Windows probeert updates te installeren en voorkomt dat uw pc wordt afgesloten, kunt u het beste wachten tot het klaar is. U kunt de voortgang van de update controleren in de Windows Update-instellingen.

De onderstaande stappen zullen u helpen om de voortgang te controleren.

 1. Druk op de Windows-toets + I om instellingen te openen.
 2. Klik op Updates en beveiliging.
 3. Selecteer Windows Update op het linkerdeelvenster.
 4. Klik op Controleren op updates.Dit toont u de huidige status van het updateproces.

U kunt de updategeschiedenis ook controleren door op de ‘Bekijk updategeschiedenis.‘ Het pauzeren van de update is ook een goede oplossing om de Windows-update tijdelijk te pauzeren. Klik gewoon op ‘Updates zeven dagen onderbreken’. Het zal zelfs elk lopend updateproces pauzeren.

Start InstallService-service opnieuw

De Installservice is een Windows-service die zich bezighoudt met het installeren van Windows-systeemprogramma’s. U kunt proberen deze service opnieuw te starten. Hier is hoe je het doet:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op Taakbeheer.
 2. Ga naar de Diensten tabblad.
 3. Zoeken ‘Installatieservice.’ Sorteer op naam en navigeer naar “I” voor eenvoudigere bevindingen.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de service en klik op Herstarten.installatie-service-herstart

Voer een schone start uit

Een schone start sluit alle services uit, behalve geverifieerde Microsoft-services. Services van derden kunnen conflicteren met de basisservices van Microsoft, wat problemen veroorzaakt. U kunt hier leren hoe u een schone start uitvoert:

 1. druk op Windows + R, type msconfig in het vak en druk op Enter.
 2. Ga naar de Diensten tabblad.
 3. Vink het vakje aan met het label ‘Verberg alle Microsoft diensten.’
 4. Klik Uitzetten alles en druk op OK.schoon opstarten
 5. Vervolgens wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. U moet uw computer geforceerd opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. U kunt nu opnieuw opstarten of op . klikken Afsluiten zonder opnieuw te starten om de wijzigingen toe te passen de volgende keer dat u uw computer opstart.

Opmerking: Vergeet niet om alle wijzigingen later terug te draaien.

Scannen op corrupte bestanden

U kunt de opdracht sfc /scannow in de opdrachtprompt gebruiken om uw systeem te scannen op corrupte bestanden. Deze opdracht scant automatisch naar corrupte bestanden en repareert deze voor u.

 1. Zoeken naar cmd op de zoekbalk en Als administrator uitvoeren.
 2. Typ de volgende opdracht en druk na elke opdracht op Enter:
  • sfc/scannow
  • DISM /Online /Cleanup-Image /Restore Health
   running-dism-en-sfc-commando

Snel opstarten uitschakelen

De snelle opstart is een Windows-functie die ervoor zorgt dat de computer sneller laadt bij het opstarten. Wanneer Windows snel opstarten is ingeschakeld, gaat Windows in een hybride van afsluiten en in slaapstand wanneer u op de afsluitknop drukt. En de volgende keer dat u het inschakelt, wordt de sessie gewoon hervat. U kunt deze modus uitschakelen in de energie-opties.

Dit zijn de stappen:

 1. Ga naar energiebeheer door met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in de taakbalk te klikken.
 2. Klik op Kiezen wat de aan/uit-knop doet in het linkerpaneel.
 3. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Mogelijk wordt u gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren.
 4. Deselecteer de Snel opstarten inschakelen (aanbevolen) om de snelle start uit te schakelen.snel opstarten uitschakelen

Defender offline scan uitvoeren

De offline-scan van de verdediger is een diepe scan die wordt uitgevoerd bij het opnieuw opstarten. Dit zal zelfs moeilijke malware verwijderen die anders niet kan worden gedetecteerd.

Dit zijn de stappen:

 1. Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen.
 2. Klik op Update en beveiliging.
 3. Selecteer Windows-beveiliging in het linkerdeelvenster.
 4. Klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging. virus-en-bedreiging-bescherming
 5. Klik op Scan opties.
 6. Scroll naar beneden en selecteer kies Microsoft defender offline scan
 7. Klik op Nu scannen. Het zal uw computer opnieuw opstarten en de scan starten na het opnieuw opstarten.
  microsoft-defender-offline-scan-scan-nu

Problemen met Windows Update oplossen

U kunt de ingebouwde probleemoplosser van Windows gebruiken om problemen bij het bijwerken op te lossen. Het programma zal automatisch alle gevonden problemen zoeken en oplossen. Volg deze stappen om te leren hoe u dit kunt doen.

 1. Druk op de Windows-toets + I
 2. Selecteer Updates en beveiliging.
 3. Klik op Problemen oplossen.
 4. Klik op Extra probleemoplossers.Extra-probleemoplosser
 5. Vouw Windows Update uit en klik op Voer de probleemoplosser uit. Hiermee wordt automatisch op fouten gecontroleerd en deze voor u verholpen.

Register Bewerken

We raden u ten zeerste aan een back-up van het register te maken voordat u er wijzigingen in aanbrengt (LINK). Het register is een belangrijk onderdeel van de computer, dus als u het terug wilt wijzigen, is de back-up handig. Het komt goed als je deze stappen volgt.

 1. Druk op Windows-toets + R om Uitvoeren te openen.
 2. Type regediten druk op Enter.
 3. Volg deze root in de register-editor:
  HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>Control
 4. Klik met de rechtermuisknop op de WaitToKillServicesTime-out en stel de waardegegevens in op 3000 en klik op OK.waittokillservice-change-value-data
 5. Ga dan opnieuw naar deze root:
  HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop
 6. Klik met de rechtermuisknop op de WaitToKillServiceTimeout opnieuw en stel de waarde in op 3000 en klik op OK.

Dit verandert de tijd dat het systeem wacht om de service geforceerd te beëindigen. De waarde erg laag instellen is geen goed idee, omdat de service niet genoeg tijd heeft om zijn werk op te slaan, en de abrupte afsluitingen kunnen ook gegevenscorruptie veroorzaken.

Leave a Comment