Hoe u eenvoudig elke app op uw iPhone of iPad kunt vergrendelen achter toegangscode of biometrische authenticatie «iOS & iPhone :: Gadget-hacks


Sommige iOS- en iPadOS-apps bieden je een optie om ze te vergrendelen achter Face ID, Touch ID of een toegangscode, maar er zijn er niet veel.

Hoewel er geen instelling op iOS en iPadOS is om een ​​app achter Face ID, Touch ID of een toegangscode te vergrendelen, nemen sommige externe ontwikkelaars de functie zelf in zich op. Toch zijn er maar weinig tussen, maar een paar tijdelijke oplossingen kunnen helpen om de leemte op te vullen.

Velen beweren dat het vergrendelen van je iPhone of iPad voldoende zou moeten zijn om mensen buiten je apps te houden, maar als je het apparaat deelt, het per ongeluk ontgrendeld laat zodat iedereen ernaar kan kijken, of er geen toegangscode op gebruikt, kunnen andere mensen het openen en gebruik je apps. Met apps zoals Messenger, Outlook, Signal en WhatsApp kun je ze vergrendelen achter biometrische authenticatie, maar je moet snelkoppelingen gebruiken voor andere apps.

Apple heeft geen actie voor het gebruik van biometrische authenticatie of uw toegangscode in een snelkoppeling of automatisering, maar er zijn andere manieren om meer beveiliging aan uw apps toe te voegen. In een vorig artikel toonden we een app-vergrendelingsmethode in Shortcuts die de AppDefense en AuthKit gebruikten, maar het is waarschijnlijk te ingewikkeld of ontmoedigend voor de meeste gebruikers. Hier zijn een paar eenvoudigere alternatieven waarvoor geen extra snelkoppelingen nodig zijn:

Methode 1: Gebruik een timer-automatisering

Wanneer je een timer instelt in de Klok-app, gaat er meestal een geluid af wanneer de timer afloopt. Als de timer afgaat wanneer u uw iPhone of iPad gebruikt, moet u op de melding tikken om deze te dempen.

U kunt de timer echter instellen om in plaats daarvan het afspelen van audio op uw iPhone of iPad te stoppen. Wanneer de timer afloopt, stopt je muziek, podcast of andere audio die wordt afgespeeld en gaat je naar het vergrendelscherm. Nog beter, je wordt nog steeds naar het vergrendelscherm geleid als er geen audio werd afgespeeld. Wanneer u op het vergrendelscherm terechtkomt, moet u zich opnieuw verifiëren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode om door te gaan. En zo kunnen we het gebruiken als app-vergrendeling in een automatisering van snelkoppelingen.

Om ervoor te zorgen dat uw iPhone of iPad stopt met het afspelen van audio wanneer een timer afloopt, opent u de Klok-app, tikt u op ‘Wanneer timer eindigt’ voor de ‘Timer’, kiest u ‘Stop met afspelen’ en drukt u op ‘Instellen’.

Om de timer nu als app-vergrendeling te gebruiken, gaat u naar het tabblad “Automatisering” in de app Snelkoppelingen en start u een nieuwe persoonlijke automatisering. Kies ‘App’ uit de lijst met triggers.

Om de trigger te configureren, tikt u op “Kiezen” en selecteert u de app of meerdere apps die u wilt vergrendelen van externe indringers. Zorg er vervolgens voor dat “Is Geopend” is aangevinkt en tik op “Volgende”.

Tik in de editor op “Actie toevoegen” of de zoekbalk en zoek en selecteer vervolgens de actie “Timer instellen”. Stel in het nieuwe actievak de waarde in op “1” en verander “minuten” in “seconden”. Tik vervolgens op ‘Volgende’.

Door de kortst mogelijke tijd te gebruiken, wordt de automatisering onmiddellijk uitgevoerd, waardoor de persoon die de app opent naar het vergrendelscherm gaat. Als je er een grote hoeveelheid tijd van maakt, hebben ze zo lang toegang tot de app.

Schakel ten slotte de schakelaar “Vraag voordat u begint” uit en tik op “Niet vragen” wanneer het bevestigingsbericht verschijnt. Tik op ‘Gereed’ om te voltooien.

De automatisering is nu ingesteld. Wanneer jij of iemand anders de app probeert te openen die je hebt aangegeven tijdens het instellen van de automatisering, springt je iPhone of iPad automatisch naar het vergrendelscherm en vergrendelt zichzelf na één seconde. Om de app te gebruiken, sluit je het vergrendelscherm, authenticeer je opnieuw met Face ID, Touch ID of je toegangscode, en je bent weer terug in de app.

De automatisering in actie (links); De melding die je krijgt als er een geluid is ingesteld voor de timer (rechts).

waarschuwingen:

 • Je moet het vergrendelingsscherm verlaten en jezelf opnieuw verifiëren elke keer dat je een gekoppelde app wilt openen.
 • Als je iets moet timen, is de timer minder handig omdat hij geen geluid afspeelt als hij afloopt. Om dit te omzeilen, kunt u tijdens de timer audio afspelen en wachten tot deze stopt, waarbij u dat als indicator gebruikt.
 • Een andere oplossing is het tijdelijk wijzigen van “When Timer Ends” in een echt geluidseffect. U moet er echter aan denken om het terug te zetten naar “Stoppen met spelen” wanneer u klaar bent, zodat de automatisering van app-vergrendeling nog steeds werkt. Als u dat niet doet, geeft uw apparaat een timermelding weer en speelt een beltoon of waarschuwingstoon af wanneer een gekoppelde app wordt geopend.
 • Een seconde is nog lang genoeg voor iemand om iets in de app te zien wat ze niet zouden moeten zien, maar het hangt af van de app.
 • Iedereen die bekend is met Shortcuts kan die app openen en de automatisering uitschakelen.

Methode 2: Gebruik een ‘Vraag om invoer’-snelkoppeling

Hoewel er geen verificatieactie is in Snelkoppelingen, kunt u uw eigen versie maken met de actie “Vraag om invoer” en een nieuw startschermpictogram voor de app.

Kortom, u maakt een snelkoppeling die om een ​​toegangscode of wachtwoord vraagt ​​om de app te openen die u wilt beschermen. Vervolgens sla je een bladwijzer van die snelkoppeling op je startscherm op met hetzelfde app-pictogram en dezelfde naam als de app zelf. Verberg de eigenlijke app en de nep-app opent de echte app wanneer deze is geverifieerd of doet niets als het de verkeerde toegangscode of het verkeerde wachtwoord is.

Open de app Snelkoppelingen om deze in te stellen. Voeg vervolgens een nieuwe snelkoppeling toe vanaf het tabblad “Mijn snelkoppelingen” (iOS en iPadOS 15) of “Snelkoppelingen” (iOS en iPadOS 16) en noem deze de app die u wilt vergrendelen.

Tik in de editor op “Actie toevoegen” of de zoekbalk en zoek en selecteer vervolgens de actie “Vraag om invoer”. Tik in het nieuwe actievenster op ‘Tekst’ om je beschikbare opties te bekijken.

 • Tekst: Stel een alfanumeriek wachtwoord in met of zonder speciale tekens.
 • Nummer: Stel een eenvoudige numerieke toegangscode in.
 • URL: Stel een webadres (echt of nep) in als wachtwoord.
 • Datum: Stel een specifieke dag in als antwoord.
 • Tijd: Stel een specifieke tijd in als antwoord.
 • Datum en tijd: Stel een specifieke tijd en datum in als antwoord.

Het gebruik van tekst, nummer of een URL vereist invoer van het toetsenbord bij het openen van de app. Door de datum- of tijdopties te gebruiken, wordt een kiezer geopend waarin ze de datum, tijd of datum en tijd kunnen kiezen. Ik zal een nummer gebruiken om een ​​eenvoudige toegangscode in te stellen; Om hetzelfde te doen, selecteert u ‘Nummer’.

Wat je ook doet, tik op “Prompt” om tekst in te voeren om uit te leggen wat je verwacht van degene die de app opent. Ik ging met “Enter Passcode”, maar het kan alles zijn wat je wilt.

Voeg nu de actie “Als” toe. Je kunt het vinden en selecteren via de “Actie toevoegen” of zoekbalk, of het is mogelijk al beschikbaar als suggestie waarop je onderaan de workflow kunt tikken. Tik in het actievak “Als” op “Voorwaarde” en kies “is”, druk vervolgens op “Nummer” en typ de toegangscode die u wilt gebruiken.

Voeg vervolgens de actie “App openen” toe en plaats deze tussen de acties “Als” en “Anders”. Tik op “App” in het actievenster en kies de app die je wilt vergrendelen.

Op dit moment werkt de snelkoppeling al. Het opent de app die u kiest als de toegangscode correct is en doet niets als dit niet het geval is. Als je het echter interessanter wilt maken, kun je de snelkoppeling een selfie laten maken telkens wanneer een onjuist antwoord wordt gegeven, zodat je weet wie de app heeft geprobeerd te openen.

Maak een selfie als de toegangscode onjuist is (optioneel)

Voeg de actie “Foto maken” toe en plaats deze direct na de actie “Anders”. Standaard toont de actie de camera-interface wanneer een onjuist antwoord wordt gegeven, dus wie heeft geprobeerd de app te openen, kan een foto maken, maar dat is niet wat we willen. Tik in plaats daarvan op het pijlpictogram om het submenu uit te vouwen en de optie “Cameravoorbeeld weergeven” uit te schakelen, zodat de snelkoppeling onmiddellijk een foto maakt.

Tik vervolgens op “Terug” en verander het in “Front”, zodat de snelkoppeling de camera aan de voorkant gebruikt om een ​​selfie te maken.

Om de selfie te kunnen zien, voegt u de actie “Opslaan in fotoalbum” toe en plaatst u deze onder de actie “Foto maken”. Standaard slaat het de selfie op in je album “Recent”, maar je kunt erop tikken om het in een ander te veranderen.

Dat is alles wat je nodig hebt om de selfie te maken en op te slaan. Maar u kunt ook een prompt toevoegen om de persoon te laten weten dat hij de verkeerde toegangscode heeft ingevoerd.

Voeg een ‘verkeerde’ prompt toe als de toegangscode onjuist is (optioneel)

Voeg de actie ‘Waarschuwing weergeven’ toe onder de actie ‘Opslaan in fotoalbum’. Vervang vervolgens “Wilt u doorgaan?” met elke gewenste prompt, zoals ‘Onjuiste toegangscode, probeer het opnieuw’.

Voeg de snelkoppeling toe aan je startscherm

Om de bladwijzer voor de snelkoppeling toe te voegen aan uw startscherm in iOS en iPadOS 15, tikt u op het optiepictogram naast de naam van de snelkoppeling in de editor. Tik in iOS en iPadOS 16 in plaats daarvan op de pijl naast de naam in de editor en klik op het pictogram Delen. Tik daarna op ‘Toevoegen aan startscherm’.

U ziet een voorbeeld van het pictogram en de naam van de snelkoppeling, maar het pictogram moet dat zijn van de app die wordt geopend. Tik op de afbeelding onder Naam en pictogram van startschermen vervolgens “Kies foto” of “Kies bestand” om het app-pictogram te selecteren.

Als je het pictogram voor de app nog niet hebt opgeslagen, kun je een snelkoppeling installeren en gebruiken, zoals ‘Pictogrammen opslaan uit de App Store’ om het te krijgen. Voor deze snelkoppeling vindt u de app in de App Store, drukt u op de deelknop, selecteert u de snelkoppeling op het deelblad, drukt u op de deelknop en vervolgens op “Afbeelding opslaan”. U kunt de snelkoppeling ook aanpassen om de afbeelding van het app-pictogram automatisch op te slaan wanneer u deze op het gedeelde blad selecteert.

Met de afbeelding ingesteld als app-pictogram voor de app die u wilt vergrendelen, tikt u op ‘Toevoegen’ en de snelkoppeling verschijnt op uw startscherm. Vergeet niet de echte app van je startscherm te verwijderen. Het zal nog steeds zichtbaar zijn in de App-bibliotheek, maar iemand die snel een app op het apparaat van iemand anders probeert te openen, heeft mogelijk niet genoeg tijd om na te denken over de App-bibliotheek.

De snelkoppeling op het startscherm toevoegen (links); Het invoeren van de juiste toegangscode (midden); De verkeerde toegangscode invoeren (rechts).

Uw snelkoppeling is nu voltooid. Wanneer iemand de nep-app op het startscherm opent, zal deze om een ​​toegangscode vragen. Als de toegangscode correct is, wordt de app geopend. Anders wordt er een selfie gemaakt en opgeslagen in een album in je Foto’s-app en wordt de gebruiker gevraagd het opnieuw te proberen.

waarschuwingen:

 • Iedereen die de app-bibliotheek kent, kan de echte app direct vanaf daar openen, waarbij je de app-vergrendeling op het startscherm omzeilt.
 • Iedereen die iets over Shortcuts weet, kan die app openen, de editor voor je snelkoppeling bekijken en het wachtwoord, de toegangscode of het antwoord achterhalen.
 • Je moet een snelkoppeling maken voor elke app die je wilt vergrendelen, wat erg tijdrovend kan zijn als je veel apps moet beschermen.
Houd uw verbinding veilig zonder maandelijkse rekening. Krijg een levenslang abonnement op VPN Unlimited voor al uw apparaten met een eenmalige aankoop in de nieuwe Gadget Hacks Shop, en kijk Hulu of Netflix zonder regionale beperkingen, verhoog de beveiliging bij het browsen op openbare netwerken en meer.

Nu kopen (80% korting) >

Andere waardevolle deals om te bekijken:

Omslagfoto, screenshots en GIF’s door Brenda Ramirez/Gadget Hacks

Leave a Comment