Hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen

AirDrop is een draadloze technologie ontworpen door Apple waarmee u gemakkelijk en snel documenten, bestanden, foto’s en video’s overzetten van het ene Apple-apparaat naar het andere. AirDrop is beschikbaar op iPhone, iPad, MacBook-laptops en Mac-desktopcomputers en is, eenmaal ingeschakeld, zeer gebruiksvriendelijk. Als je AirDrop al hebt gebruikt om bestanden over te zetten, maar het pictogramlabel dat aan je iOS- of Mac-apparaat is gekoppeld, wilt wijzigen, laat deze beknopte handleiding je zien hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen.

Een misvatting bij het proberen om verander de AirDrop-naam Weergegeven met de profielfoto op Apple-apparaten is dat u uw Apple ID-naam moet wijzigen. Dit is niet correct, op iPhone-, iPad- en iPod-apparaten hoeft u alleen uw gegevens in de Contacten-app te wijzigen.

AirDrop-naam wijzigen

Zoals je zou verwachten, heeft Apple het voor iOS- en Mac-gebruikers heel gemakkelijk gemaakt om hun AirDrop-naam te wijzigen en iets persoonlijker of discreter te hebben wanneer je bestanden overzet tussen vrienden of van het ene Apple-apparaat naar het andere. Volg de onderstaande instructies om uw AirDrop-naam op alle Apple-apparaten te wijzigen.

iPhone, iPad en iPod

1. Open de app Contacten op uw apparaat

2. Druk op de Mijn kaart banner bovenaan de contactpagina. (Als het niet wordt weergegeven, zorg er dan voor dat u niet bezig bent met het zoeken naar een naam en dat er geen tekst in het zoekvak staat. Als dit wel het geval is, verwijdert u dit en de Mijn kaart banner verschijnt bovenaan je Contacten bladzijde).

3. Druk op de Bewerk knop in de rechterbovenhoek van uw scherm

4. Wijzig de naam om uw nieuwe weer te geven AirDrop-naam.

5. Zodra u tevreden bent met uw naamswijziging, drukt u op Gereed in de rechterbovenhoek van uw scherm en keert u terug naar uw hoofdcontactpagina.

6. Wanneer u AirDrop nu op uw iOS-apparaat gebruikt, verschijnt uw nieuwe naam onder uw profielfoto zodat mensen ze kunnen zien.

Mac-computers

Volg de onderstaande instructies om uw AirDrop-naam op Mac-computers te wijzigen:

1. Ga op uw Mac-laptop of desktopcomputer naar de Systeem voorkeuren

2. Selecteer de Delen icoon.

3. Verander je Computer naam naar je nieuwe AirDrop-naam en druk op enter om je bewerking te bevestigen.

Wanneer u nu een bestand of foto overbrengt, wordt uw nieuwe AirDrop-naam verschijnt onder je profielfoto.

Hoe te AirDrop

Als u zich afvraagt ​​hoe u AirDrop-foto’s, bestanden en documenten van het ene Apple-apparaat naar het andere kunt sturen, moet u zich eerst binnen het Bluetooth-bereik bevinden of hetzelfde Wi-Fi-netwerk gebruiken als het apparaat waarnaar u bestanden wilt verzenden. Het ontvangende apparaat moet ook zijn Wi-Fi en Bluetooth hebben ingeschakeld. Als u of uw ontvanger een persoonlijke hotspot heeft ingeschakeld, moeten deze worden uitgeschakeld om AirDrop correct te laten werken.

Als u een iPhone 11 of nieuwer gebruikt, gaat u gewoon naar het document of de foto die u wilt delen en klikt u op de knop Delen. Tik op een rechthoek binnen de naar boven wijzende pijl. Als u deelt vanuit de Apple Photos-toepassing, kunt u naar rechts of links vegen om meerdere foto’s te selecteren die u tegelijkertijd in één druppel wilt delen.

1. Selecteer meerdere foto’s of bekijk het bestand dat u wilt Airdrop selecteer de Deel knop.

2. Druk op de AirDrop knop.

3. Beschikbare ontvangers en apparaten verschijnen op het scherm. (Als de ontvanger een iPhone 11 heeft, wijs je iPhone naar die van hen als ze niet worden weergegeven en ze zouden op je scherm moeten verschijnen zodat een AirDrop kan plaatsvinden.)

4. Selecteer de profielfoto van de ontvanger waarnaar u de documenten of foto’s wilt verzenden. Of een van je eigen apparaten op je thuisnetwerk om de documenten over te zetten. Als de ontvanger met wie u deelt, wordt vermeld in uw app Contacten, ziet u een afbeelding met hun naam. Zoals eerder in deze handleiding is uitgelegd, is dit de AirDrop-naam die u kunt wijzigen zonder uw Apple ID te beïnvloeden.

AirDrop inschakelen

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de draadloze AirDrop-overdracht of als uw AirDrop-naam niet wordt weergegeven aan anderen die bestanden naar u proberen over te dragen. Het is de moeite waard om te controleren of AirDrop is ingeschakeld op uw iOS-apparaat. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

1. Open de Instellingen applicatie op je iOS-apparaat

2. Voer de . in Algemeen sectie

3. Selecteer AirDrop uit de lijst met menu-opties

4. Zorg ervoor dat u geen Ontvangen uit geselecteerd.

5. Kies uit één optie waarmee u AirDrop kunt delen met Iedereen of Alleen contacten Afhankelijk van uw voorkeur om AirDrop in te schakelen en bestanden te ontvangen.

Het is de moeite waard om te onthouden dat u met AirDrop direct kunt delen met mensen in de buurt en dat uw apparaat door iedereen binnen uw directe locatie kan worden gevonden als u Iedereen selecteert. De optie Alleen contacten is ook alleen beschikbaar op Apple-apparaten met iOS 10 en hoger, iPadOS of macOS Sierra 10.12. Als je AirDrop hebt ingesteld op: Alleen contacten Op uw apparaat met een eerdere softwareversie moet u uw AirDrop-instellingen aanpassen aan de Iedereen keuze. Nadat u uw bestandsoverdracht hebt voltooid, kunt u deze weer uitschakelen wanneer u deze niet gebruikt. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het gebruik van AirDrop, is het misschien de moeite waard om naar de officiële Apple-ondersteuningssite te gaan voor meer informatie en hulp.

Wat is AirDrop

AirDrop is een eigen draadloze service gemaakt door Apple en geïntegreerd in zijn iOS- en macOS-besturingssystemen. De draadloze overdrachtservice werd voor het eerst uitgerold in iOS 7 en macOS 10.7, ook wel bekend als macOS Lion. AirDrop stelt Apple-gebruikers in staat om bestanden over te dragen tussen ondersteunde iOS- en Mac-apparaten die zich in de buurt bevinden en maakt gebruik van Apple’s Wireless Direct Link ‘Action Frames’ en ‘Data Frames’ met behulp van gegenereerde link-local IPv6-adressen in plaats van de vaste MAC van de Wi-Fi-module van het apparaat adres.

In de begindagen van AirDrop gebruikten Apple-computers en mobiele apparaten verschillende AirDrop-protocollen waardoor de twee incompatibel waren. Apple corrigeerde dit echter met de release van macOS Yosemite. Er is geen limiet aan de grootte van bestanden of foto’s die u kunt overbrengen met Apple AirDrop.

Gearchiveerd onder: Gidsen, Topnieuws

Laatste aanbiedingen voor geeky gadgets

Leave a Comment