Hoe u uw oude Android-telefoon kunt recyclen en misschien wat geld kunt verdienen?

Het lijkt alsof het niet gezegd hoeft te worden, maar je moet je oude Android-telefoon nooit zomaar in de prullenbak gooien. Of je er nu wel of niet geld uit kunt halen, het is altijd goed dat een oude telefoon wordt gerecycled en later opnieuw wordt gebruikt voor een nieuwe. Deze gids geeft je enkele opties om je oude Android-telefoon te recyclen – en wie weet? Je kunt er zelfs wat geld mee verdienen.

Kiezen om je oude Android-telefoons te recyclen is niets anders dan een goede zaak. Zo werkt het recyclen van een telefoon.

Je levert je oude telefoon in bij een bedrijf of dienst, en zij geven je (misschien) geld. Die telefoon wordt vervolgens opgeknapt en verkocht of systematisch afgebroken, waarbij bepaalde onderdelen en onderdelen opnieuw worden gebruikt als grondstoffen of componenten in nieuwe apparaten.

Door dit te doen worden een aantal positieve dingen bereikt. Dat opgeknapte apparaat gaat ofwel naar iemand die een fatsoenlijke telefoon nodig heeft voor een redelijk goede prijs, idealiter, of de componenten in die telefoon worden hergebruikt. In beide scenario’s gaat bijna niets in die telefoon verloren.

In werkelijkheid zijn telefoons ongelooflijk duur. Als u uw oude door een van deze processen kunt laten gaan, kan het voor meer mensen gemakkelijker worden om een ​​apparaat te betalen. Uiteindelijk zou massale recycling zelfs de kosten van nieuwe apparaten kunnen verlagen. Bedrijven als Google en Samsung doen op zijn minst een kleine moeite om gerecyclede materialen in hun apparaten op te nemen, hoewel die materialen meestal begonnen als iets anders dan een telefooncomponent.

Opties voor het recyclen van je oude Android-telefoon

Als je denkt dat het maar twee opties heeft – het apparaat weggooien of recyclen – maakt het zo veel gemakkelijker om een ​​apparaat weg te gooien. Maar als je een stap terug doet en al je recyclingopties bekijkt, wordt het plotseling bijna gemakkelijker om ze te recyclen.

Hier zijn slechts een paar opties die je hebt om je oude Android-telefoon te recyclen:

  1. Verkoop het
  2. Geef het af bij een recyclingkiosk of -locatie
  3. Ruil hem in voor een nieuw apparaat
  4. Stuur het terug naar de fabrikant

Al deze opties zijn goed voor het wegwerken van apparaten die gewoon rondhangen en stof verzamelen. Drie van de vier hierboven genoemde opties omvatten zelfs betaald worden in ruil voor het apparaat. De enige optie waarbij dit niet gebeurt, is als u uw apparaat vrijwillig terugstuurt naar de fabrikant.

Tip: Voordat je het doet elk van deze, zorg ervoor dat u uw apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen.

1. Je apparaat verkopen

Het maakt niet uit hoe oud je apparaat is, er is altijd wel iemand die er iets voor wil betalen. Het verkopen van uw apparaten is over het algemeen vrij eenvoudig, en er zijn talloze sites die u dat kunnen laten doen terwijl u en de koper worden beschermd.

Over het algemeen raden we aan: Swappa voor het verkopen van uw apparaat aan iemand die mogelijk geïnteresseerd is. Er zijn een aantal kosten aan verbonden, maar het personeel is over het algemeen erg goed om ervoor te zorgen dat u uw geld krijgt van de individuele aankoop, zolang u zich aan de regels houdt.

Als u uw Android-apparaat wilt recyclen zonder gedoe met een verkoop, deluttr is een geweldige optie. In plaats van uw apparaten aan iemand te verkopen om te gebruiken, neemt Decluttr apparaten aan en renoveert of recyclet ze voor u. Zodra u het proces start, ontvangt u een welkomstpakket met een label zodat u uw apparaat kunt inpakken en naar hen kunt verzenden. Na aankomst wordt je toestel gekeurd en krijg je betaald.

2. Je apparaat op een locatie afgeven

Hoewel het verkopen van een apparaat online u een beetje meer geld kan opleveren, kan het een veel eenvoudigere oplossing zijn om uw oude Android-telefoon af te geven voor recycling bij een inruilkiosk. Er is geen derde partij om mee om te gaan en de transactie is ongelooflijk snel.

Een populaire service om te gebruiken heet ecoATM. EcoATM heeft kiosken in de belangrijkste gebieden waar u uw telefoon kunt pakken, afgeven en contant geld kunt krijgen. Het enige nadeel hier is dat er geen vaste waarde is voor elk apparaat. In plaats daarvan moet u uw telefoon meenemen en de kiosk deze laten scannen om de waarde te bepalen. Als je een redelijk goed aanbod krijgt, kun je het accepteren en contant geld krijgen.

Als het apparaat niet meer te repareren is en u denkt er geen geld aan te krijgen, kunt u het altijd naar Best Buy brengen. Best Buy heeft een “geen vragen gesteld” recyclingprogramma voor apparaten waarmee u uw oude telefoon kunt meenemen en vrijgeven. Natuurlijk biedt Best Buy geen geldelijke compensatie zoals sommige van de andere opties die er zijn.

Recycle Android-telefoon bij BestBuy

3. Je apparaat inruilen

Wanneer een nieuwe telefoon uitkomt, zijn de meeste OEM’s bereid om het inruilen van apparaten te accepteren om de kosten van het nieuwe apparaat te verlagen. Soms verhogen fabrikanten zelfs de inruilwaarde om u te verleiden uw oude apparaten in te leveren.

Toen de Pixel 6a bijvoorbeeld werd uitgebracht voor aankoop door klanten, gingen de handelswaarden voor oudere Pixels door het dak, waardoor je gek leek niet om je oude toestel in te ruilen. Deze inspanning gaat in de richting van een beter milieu, aangezien het inruilen van uw oude telefoon betekent dat deze op een dag opnieuw kan worden gebruikt en opnieuw kan worden gebruikt.

Android-telefoon inruilen

Deze inruilprogramma’s zijn niet beperkt tot Google. Vrijwel elke grote OEM en koerier heeft een programma waarmee u uw oude apparaat kunt opsturen om een ​​betere prijs te krijgen voor een gloednieuw apparaat. Dit is een makkelijke manier om een ​​mooie korting te krijgen.

4. Het apparaat naar de fabrikant sturen

Naast inruil accepteren de meeste OEM’s ook oude apparaten die rechtstreeks aan hun deur worden verzonden. Van daaruit kunnen ze het apparaat hergebruiken of recyclen en er later een nieuw van maken. Hier zijn een paar programma’s van grote bedrijven:

Elk van deze programma’s varieert op bepaalde manieren, omdat het aan de fabrikant is hoe het programma moet worden geïmplementeerd. Van deze drie lijkt het programma van Google het gemakkelijkst om aan deel te nemen. Helaas bevatten deze programma’s meestal geen compensatie voor degenen die hun apparaten inleveren voor recycling, in tegenstelling tot het inruilen ervan met Decluttr of een ander programma.

Tip: Als het je niet uitmaakt om geld voor je apparaat te krijgen, heeft Decluttr een liefdadigheidsoptie waarmee je je vergoeding kunt doorsturen naar een goed doel.

Unieke opties

Een manier om uw apparaat te recyclen dat niet precies in de norm valt, is door iets te doen dat ‘upcycling’ wordt genoemd. Met upcycling kunt u uw apparaat hergebruiken zonder het uit elkaar te halen. Een voorbeeld is het gebruik van SmartThings van Samsung om van je oude Galaxy-apparaat een sensor voor domotica te maken. Oudere Galaxy-telefoons kunnen belangrijke geluiden, zoals het huilen van een baby of het alarm dat afgaat, luisteren en opnemen om u te waarschuwen voor gevaar. Ze kunnen ook worden gebruikt als lichtsensor om te bepalen wanneer het donker is en om de lichten aan te doen.

Hoe u ook besluit uw oude apparaat te recyclen, er zijn tal van opties. Van het inleveren voor contant geld tot het afgeven bij Best Buy, je kunt echt niet fout gaan. Als u uw oude Android-telefoon recyclet, zorgt deze ervoor dat deze nog lang na zijn levensduur nog een doel dient. Als je bedenkt hoeveel apparaten er elk jaar worden gemaakt en verkocht, is recyclen een fantastische optie.

Meer over Android:

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Leave a Comment