Hoe u van Windows Photo Viewer uw standaard Image Viewer kunt maken op Windows 11

Windows Photo Viewer werd voor het eerst uitgebracht met Windows XP. Ondanks dat het oud is in softwaretermen, houdt het nog steeds redelijk goed stand in Windows 11. Als je het wilt blijven gebruiken, kan dat – het is niet eens moeilijk. Hier leest u hoe u Windows Photo Viewer kunt inschakelen.

Windows Photo Viewer inschakelen op Windows 11

Normaal gesproken is er geen manier om Windows Photo Viewer te gebruiken in Windows 11. De software is nog steeds opgenomen in het besturingssysteem, maar is volledig uitgeschakeld. Gelukkig voor ons zijn er oplossingen. In Windows 10 kan Windows Photo Viewer opnieuw worden ingeschakeld met behulp van een registerhack – het blijkt dat exact dezelfde registerhack ook op Windows 11 werkt.

VERWANT: De 7 beste registerhacks voor Windows 11

Download de gezipte REG-bestanden via de onderstaande link en open vervolgens het ZIP-archief in uw favoriete archiveringsprogramma. Verkenner zal het prima doen als je geen programma van derden hebt, omdat het perfect in staat is om ZIP-bestanden uit te pakken.

Download Activeer-Windows-Photo-Viewer-op-Windows-11

Dubbelklik op het ZIP-bestand met de naam “Activeer Windows Photo Viewer 11” om het te openen en zoek vervolgens naar de REG-sleutel met de naam “Activeer Windows Photo Viewer op Windows 11.reg.”

Dubbelklik op de REG-sleutel en u krijgt een pop-up die u waarschuwt voor de beveiligingsrisico’s van het toevoegen van registersleutels.

Je moet voorzichtig zijn met REG-bestanden, vooral als ze niet van een vertrouwde bron komen, omdat ze kwaadaardig kunnen worden gebruikt. Als je sceptisch bent over een REG-bestand – en dat zou je in het algemeen moeten zijn – kun je zelf kijken wat het doet. Open het gewoon in een platte teksteditor, zoals Kladblok, en bekijk de registervermeldingen die het verandert. Als het niet meteen duidelijk is wat het REG-bestand doet, en dat is het meestal ook niet, dan kun je altijd de relevante sleutels opzoeken op internet. Het Windows-register is goed gedocumenteerd, dus het zou niet al te moeilijk moeten zijn om erachter te komen wat de vermeldingen in het REG-bestand doen.

In dit geval komt het REG-bestand van ons en is het in de loop van vele jaren uitgebreid getest, dus je kunt er zeker van zijn dat het niet kwaadaardig is. Ga je gang en klik op “Ja”.

Windows Photo Viewer is nu ingeschakeld. Het verschijnt op alle gebruikelijke plaatsen waar u een app voor het bekijken van foto’s zou vinden, zoals de lijst met de rechtermuisknop op “Openen met” en het menu Standaardprogramma’s.

Hoe Windows Photo Viewer in te stellen als de standaard Photo Viewer op Windows 11

Windows 11 wordt geleverd met de Foto’s-app als de standaardapp voor bijna elk beeldformaat. Als u het wilt wijzigen in Windows Photo Viewer, zijn er een paar handige manieren om dit te doen.

Klik met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand om het standaardprogramma te wijzigen

U hoeft niet echt door de app Instellingen te gaan om te wijzigen welke toepassingen worden gebruikt om een ​​bepaald bestandstype te openen. De opties zijn ingebouwd in het contextmenu met de rechtermuisknop.

Klik met de rechtermuisknop op een PNG-bestand, ga naar ‘Openen met’ en klik vervolgens op ‘Kies een andere app’.

Blader door de lijst met toepassingen totdat u Windows Photo Viewer in de lijst ziet staan. U moet waarschijnlijk op “Meer apps” klikken om het te laten verschijnen. Klik eenmaal op Windows Photo Viewer om het te selecteren, vink het vakje onderaan aan met de tekst ‘Gebruik deze app altijd om .png-bestanden te openen’ en klik vervolgens op ‘OK’.

Elke PNG die u daarna opent, wordt geopend in Windows Photo Viewer, tenzij u anders opgeeft. U moet deze stappen herhalen voor elk afbeeldingsformaat (zoals JPG’s of BMP’s) dat u wilt openen in Windows Photo Viewer. Gelukkig zijn er niet al te veel voorkomende, dus het is niet al te veel werk.

Gebruik het standaard apps-venster

Windows 11 heeft een gecentraliseerde manier om de bestandsindelingen te beheren die aan toepassingen zijn gekoppeld. Het is een erg handige manier om uw standaard-apps in te stellen. Open de app Instellingen, ga naar ‘Apps’ en klik vervolgens op ‘Standaard-apps’.

VERWANT: Uw standaardapps instellen op Windows 11

Tip: U kunt ook gewoon zoeken naar “Standaard-apps” in de zoekbalk van het Startmenu.

Typ het gewenste afbeeldingsformaat in de zoekbalk boven aan het venster, zoals “.jpg”, en klik vervolgens op het vierkante pictogram aan de rechterkant.

Het gebruikelijke venster “Openen met” verschijnt. Scroll naar beneden, klik op ‘Meer apps’ en blijf scrollen totdat u Windows Photo Viewer bereikt. Klik er eenmaal op om het te selecteren en druk vervolgens op “OK”.

U moet dit doen voor elk afbeeldingsformaat dat u met Windows Photo Viewer wilt associëren, maar in tegenstelling tot de andere manieren om de associatie van toepassingsindelingen te wijzigen, heeft u niet echt een afbeelding nodig om met de rechtermuisknop te klikken.

Onthoud dat alleen omdat Windows Photo Viewer is opgenomen in Windows 11, dit niet betekent dat het volledig wordt ondersteund. Het is oudere software en u kunt er in de toekomst problemen mee krijgen. Het is mogelijk dat het in toekomstige updates volledig wordt verwijderd.

Leave a Comment