Hoe zich te ontdoen van bloatware op uw nieuwe Windows-pc

Telkens wanneer u een nieuwe Windows-laptop of een vooraf gebouwde desktop aanschaft, bestaat de kans dat er vervelende stukjes bloatware op zijn geïnstalleerd. Bloatware kan (en heeft vaak) een negatieve invloed op uw gebruikerservaring, maar wat precies? is bloatware? Waarom installeren pc-fabrikanten het? En nog belangrijker, hoe kunt u het permanent van uw machine verwijderen?

Als u merkt dat u deze vragen stelt, hoeft u zich geen zorgen te maken – we zijn er om u te helpen. In deze Windows 11-handleiding bespreken we alles wat u moet weten over bloatware, inclusief hoe het uw systeem kan beïnvloeden, waarom bedrijven het vooraf installeren en verschillende methoden die u kunt gebruiken om er voorgoed vanaf te komen.

Wat is bloatware?

(Afbeelding tegoed: Windows Centraal)

Simpel gezegd, bloatware is een term die verwijst naar stukjes software die je systeembronnen opslokken en je pc overvol maken, waardoor het “opgeblazen” wordt (vandaar de naam). Als gevolg hiervan zorgt bloatware er vaak voor dat uw computer er langer over doet om op te starten, het vertraagt ​​het door een aanzienlijk deel van het beschikbare geheugen te gebruiken en maakt het moeilijker voor u om door het Windows-besturingssysteem te navigeren vanwege pop-ups of programma’s. pictogrammen die het menu Start domineren.

Leave a Comment