Insta360 Link review: deze webcam staat centraal

Een van de grootste trends op het gebied van webcams is software die u automatisch in beeld houdt terwijl u zich verplaatst. Apple heeft het gepopulariseerd op de iPad en Studio Display met zijn Center Stage-functie, en zelfs bruisende nieuwkomers zoals Opal bieden het als een optie op zijn speciale webcams. Maar deze benadering is altijd gecompromitteerd – om deze softwareoplossingen te laten werken, moeten ze de afbeelding agressief bijsnijden en een merkbaar slechter beeld produceren dan wanneer de functie is uitgeschakeld.

Dat is waar de nieuwe Link van Insta360 binnenkomt. In plaats van software te gebruiken om het beeld digitaal te verplaatsen, zit de Link op een echte cardanische ophanging, gemaakt van DJI’s Pocket 2-actiecamera. Hierdoor kan de Link fysiek bewegen om u in beeld te houden zonder dat u de afbeelding hoeft bij te snijden of een afbeelding van lagere kwaliteit hoeft te produceren. Het geeft de Link ook enkele unieke trucs die je gewoon niet zult vinden op andere webcams.

Met een prijs van $ 299,99 is de Link een webcam van topniveau die goed aansluit bij de Opal C1, onze huidige aanbeveling voor de webcam met de beste beeldkwaliteit. Hoewel het de Opal misschien niet ondergraaft, levert het een betere waarde op – om nog maar te zwijgen van het feit dat je niet hoeft te wachten op een uitnodiging om er een te kopen via de site van Insta360. De Link heeft een geweldige beeldkwaliteit, gepolijste en veelzijdige apps voor macOS en Windows, en dankzij de drieassige gimbal kan hij dingen doen die de Opal niet kan evenaren. Het is gewoon een leuk gadget tussen een zee van andere saaie webcams.

Hier is hoe De rand beoordeelt producten en scoort ze.

Waar het niet tot Center Stage kan worden gestapeld, is er plaats voor meer dan één persoon in het frame. Insta360’s Caroline Zhang vertelde: De rand dat de camera prioriteit geeft aan het gezicht van een persoon die een groter deel van het beeld inneemt en vervolgens scherpstelt op die persoon en deze volgt. Ik zou hier in de toekomst graag verbeteringen zien, maar koop deze camera niet als je veel FaceTime-gesprekken voert met meerdere mensen in het frame.

Proberen om twee mensen in het frame te passen resulteerde in de Link die mij voorrang gaf boven Vox Media IT-supervisor Eric Arredondo.

Net als Center Stage heeft de Link een head-tracking-modus die je in het frame houdt terwijl je beweegt. In de Link Controller desktop-app kan de volgsnelheid worden aangepast, variërend van een langzamere tot een snellere pan, waarvan de laatste mogelijk onhandig of hilarisch kan zijn, afhankelijk van uw gebruik. De gimbal kan bewegingen op zichzelf goed bijhouden, maar je kunt hem aanvullen met een van de drie automatische zoomfuncties die afhankelijk zijn van AI. Wanneer ingeschakeld, kan het inzoomen op uw hoofd (het zal inzoomen om het te vinden als u niet recht voor uw computer zit), de zoom aanpassen om de bovenste helft van uw lichaam in beeld te houden, of proberen om je hele lichaam te omlijsten. Elk van deze modi werkt, hoewel ze soms zeer kleine aanpassingen aan de zoom maken wanneer dit niet nodig is.

De Link heeft een aantal optionele AI-functies, waaronder drie gebaren om verschillende functies te activeren of te deactiveren: als je kort een open handpalm laat zien, laat de Link vallen wat hij ook doet en begint hij je hoofd te volgen terwijl het beweegt. Als u het vredesteken weergeeft, gaat u naar de whiteboard-modus (hierover later meer), waarbij de link naar de stickergidsen zoekt. Als u ten slotte een “L” maakt met uw duim en wijsvinger, zal de Link geleidelijk in- of uitzoomen, afhankelijk van of u uw hand opheft of verlaagt terwijl u het gebaar maakt. Je weet wanneer een gebaar wordt herkend, omdat de groene indicator-LED op de basis van de Link blauw knippert. Voor zover het nauwkeurig gaat, heeft de Link het gemakkelijker om gebaren te zien als er veel contrast achter je hand is, en in die omstandigheden reageert hij meestal snel.

De zoom- en head-trackingfuncties testen

De basis van de gimbal bevat twee ruisonderdrukkende microfoons, een LED-indicator om u te laten weten wanneer de webcam aan staat (groen aan, blauw uit) en een monitorklem met een kwart inch statiefschroefdraad erop voor meer montagemogelijkheden . Het bevat een USB-C naar C-kabel om op uw computer aan te sluiten, samen met een USB-C naar A-adapter. Dubbeltik op het Insta360-logo op de voorkant van de basis om de gimbal opnieuw te plaatsen. Ondanks het vreemde ontwerp is de Link net zo eenvoudig te monteren op de bovenkant van een monitor of laptopdeksel als veel andere webcams.

De camera zelf maakt gebruik van een 0,5-inch sensor (Zhang van Insta360 verklaarde dat het een Sony-sensor is, maar weigerde het exacte model te delen) die in staat is om een ​​4K-resolutie vast te leggen bij 30 frames per seconde (fps) of 1080p en lager bij 60 fps. Het heeft een diagonaal gezichtsveld (DFOV) van 79,5 graden, wat niet bijzonder breed is, maar het gezichtsveld is in wezen identiek aan wat de Opal C1 biedt.

De beeldkwaliteit wedijvert met die van de Opal C1, en soms verslaat de Link het handig. Het is een van de beste die er is in een webcam, hoewel het algoritme van elk bedrijf voor hoe een ideaal beeld eruit zou moeten zien nogal verschilt. Terwijl de C1 een meer contrastrijk beeld levert, levert het Insta360-model een meer levensecht maar iets doffer beeld. Het inschakelen van de HDR-modus van de Link zorgt voor meer warmte en het helpt om de ramen van mijn appartement minder overdreven te laten lijken. Ik heb beide naast elkaar getest met een resolutie van 1080p (het verschil tussen 1080p en 4K is te verwaarlozen bij beide modellen – het wordt sowieso gecomprimeerd door Zoom, Teams, enz.). Bekijk de afbeeldingen en clips rond dit artikel om een ​​idee te krijgen van hoe elk omgaat met een basisscène in ons kantoor in NYC.

Als de head-tracking-modus is ingeschakeld, draait de Link zijn hoofd om je gecentreerd in het frame te houden.

Twee dingen die echt indruk op me maakten met de Link, zijn hoe snel hij de focus vindt in de autofocusmodus. Zelfs wanneer de functie voor het volgen van gezichten is geactiveerd, kan het andere objecten veel sneller scherpstellen dan ik had verwacht, hoewel er tijden waren dat de Link de perfecte focus verloor terwijl ik stilstond. Insta360 zegt dat het fasedetectie-autofocus (PDAF) -sensoren gebruikt om snel opnieuw scherp te stellen, wat tegenwoordig in veel telefooncamera’s wordt aangetroffen. De Opal C1 is in vergelijking langzamer bij snel opnieuw scherpstellen.

De Link is ook goed in het behouden van details bij weinig licht. De sensor heeft een diafragma van f/1.8, maar de resultaten zijn belangrijker dan de specificaties. Je kunt het verschil zien in de fotoslider hieronder, die laat zien hoe schoon het beeld van de Link is met de lichten uit in ons kantoor, naast de wazige foto bij weinig licht die Opal C1 kon oppikken.

Deze schuifregelaar vergelijkt vergelijkbare opnamen bij weinig licht die zijn gemaakt met de Link (links) en de C1 (rechts).

De gimbal maakt een aantal andere functies mogelijk die de Link een uniek voordeel geven. Er is een deskview-modus die de camera naar beneden kantelt om je bureau te onthullen (met een licht vervormd gezichtsveld), zodat je kunt pronken met je gamevaardigheden of wat je ook maar wilt laten zien. Er is ook een overhead-modus, die de camera volledig naar beneden kantelt. Het is bedoeld voor degenen die de basis van de Link op een statief monteren dat evenwijdig aan de grond is.

Dan is er iets dat de streamer-modus wordt genoemd, die, indien ingeschakeld in de software, de mogelijkheid ontgrendelt om video in apps zoals OBS uit te voeren in een mobielvriendelijke portretmodus (9:16-beeldverhouding) tot 4K / 60fps, wat zou moeten gaan goed met makers die liever dingen op hun pc maken dan op hun telefoon. Wanneer de hogere resolutie is geselecteerd in OBS, draait de gimbal de camera gewoon 90 graden. Voor (thuis)kantoordrones is er een modus die het makkelijker maakt om te pronken met een whiteboard. Er zitten vier herbruikbare stickers in de doos, en wanneer de whiteboard-modus wordt omgeschakeld in de desktopsoftware, zoekt het naar die stickers als een visuele gids en blijft het erop gefocust.

(onhandig) demonstreren hoe de whiteboard-modus werkt

De Link heeft geen privacycover voor de camera; In plaats daarvan kantelt het de camera volledig naar beneden wanneer het niet actief is en komt het tot leven wanneer u het gaat gebruiken. Het is niet zo zeker van een sluiteroplossing als een fysieke dop, maar het kan ook niet verloren gaan of vergeten worden om opnieuw te worden bevestigd.

De app biedt verrassend veel diepgang, maar is toch gemakkelijk te gebruiken. Hier kunt u de positie van de gimbal regelen via een digitale joystick, evenals het zoomniveau. De app maakt tot zes hernoembare hoek- en zoominstellingen mogelijk, waardoor het gemakkelijk is om met een druk op de knop naar de juiste locatie te klikken. Ik heb er niet veel aan gehad, maar ze zullen waarschijnlijk erg handig zijn voor mensen die gebruik maken van de overhead-, deskview- en whiteboard-modi. Het schakelt snel tussen voorinstellingen en ze zijn gemakkelijk toegankelijk via de werkbalk op het scherm die zweeft wanneer de app wordt geminimaliseerd.

In deze clipIk schakel tussen drie voorinstellingen voor cameralocaties.

Tussen de Insta360 Link en de Opal C1 zou ik graag een van beide op mijn bureau hebben voor een videogesprek in termen van trouw, maar het is een gooi naar andere kwalificaties. Het ontwerp van de Opal C1 ziet er cooler uit (en beslist minder kwetsbaar dan de Link met zijn cardanische arm), maar ik geef de voorkeur aan de functieset van Insta360 Link. Dat gezegd hebbende, de ruisonderdrukkende microfoons die door beide worden aangeboden, zijn niet geweldig. Ik nam dezelfde clip op van elke camera en ze lieten de stem van dezelfde kantoorgenoot binnen vanaf ongeveer 10 meter afstand. De microfoon van de Opal C1 klinkt natuurlijker, terwijl de Link een striktere noise gate lijkt te gebruiken. Het grootste verschil tussen de twee clips is dat de C1 het ventilatorgeluid van mijn zeer luidruchtige 2019 Intel-gebaseerde MacBook Pro binnenliet, terwijl de Link dat niet deed. Onderzoekend, mijn advies is om een ​​speciale microfoon of een headset te gebruiken.

De Insta360 Link is zeker niet de eerste die ongelooflijke beeldkwaliteit levert, maar naast die prestatie heeft het bedrijf zijn expertise met hardware en software gebruikt om een ​​reeks functies te ontketenen die moeilijk te verslaan voor $ 299,99.

De Opal C1 is mijn favoriete aanbeveling voor iedereen die zijn webcamspel wil opvoeren. Maar voor dezelfde prijs met meer functies op sleeptouw en met minder gedoe om er daadwerkelijk een te kopen, nam de Link gewoon zijn plaats in.

Leave a Comment