iOS 16 Mail-app: verbeterd zoeken, verzenden ongedaan maken, gepland verzenden, herinneringen en meer

Met iOS 16 en iPadOS 16 heeft Apple een aantal verbeteringen aan de Mail-app toegevoegd om deze in lijn te brengen met concurrerende e-mailapps. De Mail-app bevat zoekupdates, een optie voor het ongedaan maken van het verzenden en hulpmiddelen voor het ontvangen van herinneringen over e-mails die u moet opvolgen, plus meer.


Deze gids behandelt alles wat u moet weten over de Mail-app in ‌iOS 16‌, met deze functies die beschikbaar zijn in september wanneer ‌iOS 16‌ voor het publiek wordt gelanceerd.

Zoeken in de Mail-app is verbeterd en je ziet nu een breder scala aan suggesties wanneer je een zoekterm begint in te typen. Je zult relevantere e-mailberichten zien verschijnen, en Apple zegt ook dat zoeken typefouten corrigeert en synoniemen voor zoektermen gebruikt.

ios 16 mail app verbeterde zoekfunctie


Het verschilt niet significant van de zoekfunctie van iOS 15, maar het maakt zoeken wel sneller, nauwkeuriger en intuïtiever in gebruik.

Verbeterd zoeken is beschikbaar voor alle gebruikers, terwijl de functie voor typfoutcorrectie beschikbaar is in het Engels (Australië, Canada, India, Singapore, het VK en de Verenigde Staten).

Verzenden ongedaan maken

Nadat je een e-mail hebt verzonden in ‌iOS 16‌ of ‌iPadOS 16‌, heb je 10 seconden de tijd om het verzenden van de e-mail ongedaan te maken als je een fout maakt. 10 seconden is korter dan de tijd die andere e-mailapps zoals Gmail je geven om een ​​e-mail ongedaan te maken (30 seconden), maar het is beter dan helemaal geen optie voor ongedaan maken.

ios 16 mail app verzenden ongedaan maken


Zodra u een e-mail verzendt in ‌iOS 16‌, ziet u een knop “Verzenden ongedaan maken” onderaan de interface in de Mail-app. Je moet er binnen 10 seconden op tikken om het verzenden van de e-mail ongedaan te maken, waarmee je teruggaat naar de opstelinterface. Van daaruit kunt u uw fout corrigeren en de e-mail volledig opnieuw verzenden of verwijderen.

Gepland verzenden

Wanneer je klaar bent om een ​​e-mail te verzenden die je hebt geschreven, kun je een tijdstip plannen om het te verzenden, wat een nieuwe functie is in ‌iOS 16‌. Om dit te doen, drukt u lang op het verzendpictogram (de blauwe pijl) en selecteert u een optie.

ios 16 mail app geplande verzending


Apple heeft vooraf ingestelde opties zoals ‘Verstuur nu’, ‘Verstuur vanavond 21:00 uur’ en ‘Verstuur morgen 8:00 uur’. Als die vooraf ingestelde tijden niet voor u werken, kunt u op “Later verzenden…” tikken en een gewenste datum of tijd kiezen.

Voordat het de deur uit gaat, wordt de e-mail vermeld in een “Later verzenden”-mailbox die wordt vermeld onder opties zoals Gemarkeerd en Ongelezen. Je kunt deze e-mailinbox gebruiken om de berichten te zien die je hebt gepland en hoe laat ze zijn gepland.

ios 16 mail-app later verzenden

E-mailherinneringen

Als je een e-mail hebt geopend en geen tijd hebt om erop te reageren, kun je de Mail-app je eraan laten herinneren er later op terug te komen. Met Apple kun je een datum en tijd selecteren waarop berichten weer in je inbox verschijnen, zodat er niets verloren gaat.

ios 16 mail-app herinner me eraan


Om de functie Herinner mij te gebruiken, tikt u op de knop Beantwoorden op een e-mail in uw inbox. Scrol vanaf daar omlaag naar ‘Herinner me’ en tik erop. Apple geeft je de vooraf ingestelde opties om er over een uur, ‘vannacht’ en ‘morgen’ aan herinnerd te worden. U kunt ook voor de optie “Herinner mij later…” instellen waarmee u een specifieke datum en tijd kunt instellen om een ​​herinnering te krijgen om te reageren.

Wanneer de herinneringstijd voorbij is, verplaatst de Mail-app de e-mail naar de bovenkant van je inbox met een ‘Herinner mij’-label zodat je kunt reageren.

Opvolgen

Apple heeft een “Follow Up”-functie toegevoegd die is ontworpen om verzonden e-mailberichten naar de bovenkant van je inbox te verplaatsen, zodat je een follow-up kunt sturen als je niets hoort van de persoon aan wie je de e-mail hebt gestuurd.

ios 16 mail app follow-up


Op bepaalde e-mails in je inbox waarin je hebt aangegeven dat je op een reactie wacht, zie je de optie ‘Volgen’. Als u erop tikt, gaat u naar de opstelinterface met een e-mail die is geadresseerd aan de persoon op wie u wacht om te horen.

Meldingen voor ontbrekende ontvangers en bijlagen

Als u een bijlage of een persoon vermeldt die u van plan bent op te nemen in een e-mail in de hoofdtekst van de e-mail en vervolgens vergeet om die informatie toe te voegen, laat de Mail-app u dit weten.

ios 16 mail-app ontbreekt bijlage


Deze functie brengt de Mail-app in lijn met concurrerende e-mailservices zoals Gmail, en informeert u als u een bijlage vergeet of iemand toevoegt die u aan een e-mail wilde toevoegen.

Links naar websites, nummers in Apple Music en meer worden weergegeven als rich links in ‌iOS 16‌ in plaats van platte tekst. Dit betekent dat als iemand je een link stuurt in de mail-app, je een voorbeeld van de inhoud direct in het bericht kunt zien zonder op de link te hoeven klikken.

ios 16 mail app rijke links


Apple maakt al gebruik van rich links in apps zoals Berichten, dus de ‌iOS 16‌-update brengt de Mail-app in lijn met de andere apps van Apple.

Focusfilters voor e-mail

Apple heeft in ‌iOS 16‌ een nieuwe Focus-optie toegevoegd met de naam Filters. Filters zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen inhoud in apps uit te filteren, waarbij een specifiek e-mailaccount of agenda wordt weergegeven, als u er meerdere heeft. Wanneer je een Focus met een filterset gebruikt, laat de app met het filter alleen zien wat je hebt geselecteerd en verbergt al het andere.

ios 16 focusfilters 1


Voor de Mail-app kun je elk Mail-account kiezen om aan een Focus te koppelen. Met een filterset, wanneer je in die Focus bent, toont de Mail-app alleen de accounts die je hebt geselecteerd. Handig als je bijvoorbeeld persoonlijke e-mails wilt uitfilteren terwijl je aan het werk bent en vice versa.

Gids Feedback

Heb je vragen over de ‌iOS 16‌ Mail-app, weet je een functie die we hebben weggelaten of wil je feedback geven over deze handleiding? Stuur ons hier een e-mail.

.

Leave a Comment