iOS 16-release: de meest gezochte nieuwe iPhone-functies komen dit najaar

De lanceringsdatum van iOS 16 is slechts twee maanden verwijderd, het is geweest bevestigd deze week – en de geruchtenmolen komt op gang. Het nieuwste iPhone-besturingssysteem wordt elk jaar aangekondigd op Apple’s Worldwide Developer Conference (WWDC), die op 6 juni wordt bevestigd. Gedurende de drie dagen van WWDC zou er veel nieuws moeten zijn over wat Apple-fans kunnen verwachten van iOS 16 wanneer het dit najaar wordt uitgebracht.

Het lijdt geen twijfel dat iOS 16 boordevol functies zal komen, en veel hiervan zullen gericht zijn op iPhone-beveiliging en privacy. Het nieuwste besturingssysteem van Apple, iOS 15, heeft de markt al opgeschud met iPhone-privacyfuncties, waaronder: App-privacyrapporten, Mail Privacy Protection en grote verbeteringen aan Apple Mail. Het komt na de beruchte App Tracking Transparency (ATT) -functie van iOS 14 die al is kosten Facebook lief.

Beveiligingsfuncties in iOS 15 omvatten Face ID terwijl een masker dragen en meerdere verbeteringen aan de iCloud-sleutelhanger-wachtwoordbeheerder.

Wat iOS 16 betreft, kunnen we eerlijk gezegd niet precies bevestigen welke nieuwe privacy- en beveiligingsfuncties voor de iPhone eraan komen. Maar vergis je niet, ze zullen arriveren en het is waarschijnlijk dat Apple zich zal concentreren op het verslaan van rivalen zoals Facebook met meer privacy en transparantie op de iPhone.

Meest gezochte functies van iOS 16: de beveiligingsupdatecyclus

Natuurlijk is de beveiligingsupdatecyclus van Apple beter dan die van Google Android – gebruikers van het laatste besturingssysteem moeten vaak maanden wachten op updates. Omdat Apple eigenaar is van de iPhone-software en -hardware, kunnen iOS-updates sneller worden gepusht. Dat is natuurlijk de theorie, maar zoals ik eerder al zei, het kan weken duren voordat automatische iOS-updates iPhones bereiken. Dit betekent dat de enige manier om veilig te blijven, is om op de hoogte te blijven van iOS-updates en deze zelf handmatig toe te passen.

Onafhankelijk beveiligingsonderzoeker Sean Wright denkt dat dit in iOS 16 zou moeten veranderen. “Een ding waarvan ik denk dat het goed zou zijn voor Apple om aan te pakken, zijn hun automatische updates, waardoor gebruikers zich kunnen aanmelden om ze eerder vroeger dan later te krijgen.”

Hij wijst erop dat veel recente iPhone-kwetsbaarheden, zoals die in iOS 15.4.1, zijn uitgebuit door aanvallers. “Het verkorten van de tijd tussen het beschikbaar komen van de update en de installatie ervan zal uiteindelijk een overwinning zijn voor Apple-gebruikers.”

Als automatische updates niet sneller kunnen, zou ik graag een pop-up zien in iOS 16 die mensen waarschuwt dat er een beveiligingsupdate beschikbaar is, zodat ze deze handmatig kunnen toepassen.

iOS 16 meest gezocht: beveiligingsondersteuning voor oudere iOS-versies

Een andere belangrijke iOS 16-overweging is ondersteuning voor oudere versies van het besturingssysteem. Toen Apple iOS 15 uitbracht, heeft het ook iOS 14 bijgewerkt met belangrijke beveiligingsoplossingen. Dat stopte een paar maanden geleden, maar Apple zal de functie waarschijnlijk opnieuw introduceren wanneer de nieuwe iOS 16 wordt gelanceerd.

“Sommige gebruikers geven er nog steeds de voorkeur aan om bij oudere versies te blijven, althans voor een bepaalde periode, dus het zou nuttig zijn om de juiste ondersteuning te hebben”, zegt Wright.

Meest gezochte functies van iOS 16 – Meer app-privacyfuncties om Facebook te verslaan

Wanneer iOS 16 uitkomt, zal het ongetwijfeld een heleboel nieuwe privacyfuncties bevatten – en Apple doet het tot nu toe goed op dit gebied. Functies zoals The App Privacy Report waren “een goede eerste stap”, maar Apple moet verder gaan, zegt Andrew Fam, CTO van Straits Interactive.

In het App-privacyrapport kunt u zien welke machtigingen u aan apps hebt verleend, zodat u deze indien nodig kunt intrekken. Hiermee kunt u ook zien wie u volgt op uw iPhone.

Fam vindt dat mensen moeten kunnen begrijpen wat een app-ontwikkelaar precies heeft gedaan met gegevens zoals “als deze buiten je telefoon zijn verzameld, opgeslagen, gemanipuleerd of verkocht.”

Hij vindt ook dat Apple moet werken als een “kanaal en facilitator” tussen ontwikkelaars en gebruikers om downloads of verwijderingen van uw gegevens aan te bieden via een functie in iOS 16.

iOS 16 meest gezocht: veilige financiering

Apple begint al in financiën te spelen met zijn Apple Card, en iOS 16 zal daar waarschijnlijk op voortbouwen. “Apple moet de basis leggen in iOS 16 voor het veilig afhandelen van transacties, het beheren van gegevens en het verbinden met verschillende API’s en services in de cloud”, zegt Raj Shah, hoofd van TMT bij het digitale transformatiebedrijf Publicis Sapient.

Hoewel hij toegeeft dat dit allemaal niet nieuw is – apps zoals Square doen het al jaren – zegt hij: “Wanneer Apple een ruimte betreedt, gebruikt het zijn controle over het apparaat en het besturingssysteem om meer naadloze, veilige en robuuste ervaringen te creëren dan een app kan inschakelen. Het meeste hiervan zal waarschijnlijk onder de motorkap zitten, maar het zal de apparaten van Apple zo instellen dat ze niet alleen financiële gegevens kunnen verwerken, maar ook gezondheidsgegevens (Apple’s andere langetermijnspelletjes).”

iOS 16 meest gezocht: meer toegankelijke en prominente privacyopties, standaard ingeschakeld

Apple heeft de afgelopen jaren een aantal privacycontroles geïntroduceerd, maar deze zijn niet altijd prominent aanwezig op de iPhones van mensen of staan ​​standaard aan. Neem het voorbeeld van het app-privacyrapport, dat diep verborgen zit in de privacy-instellingen van de iPhone. Eugene Kolodenker, senior security intelligence engineer bij Lookout, wil dat het rapport wordt opgesplitst in een aparte app, zodat het “beter wordt weergegeven aan de gebruiker”.

Hij wil ook dat Apple sommige van de privacybeschermingen die momenteel standaard worden uitgeschakeld of beperkt tot premiumabonnementen “standaard ingeschakeld voor alle iOS-gebruikers”.

Hij haalt het voorbeeld van Private Relay aan, dat uw IP-adres verbergt voor websites die u bezoekt en websiteverzoeken en inhoud van uw ISP, waardoor mensen moeilijker te volgen zijn.

Meest gezochte functies van iOS 16 – algemene verbeteringen

Dus, wanneer komt iOS 16 uit? In voorgaande jaren zal het dit najaar worden uitgebracht wanneer Apple zijn nieuwe iPhone-line-up aankondigt. Niet lang wachten.

In de tussentijd zijn er ook enkele algemene iOS-gebaseerde verbeteringen die mensen graag zouden zien. Davey Winder van Forbes vraagt ​​om meer overeenkomsten met Android – “het beste van beide in één platform” – dat hij “iOSDroid” noemt.

“Ik zou graag meer maatwerk, meer beveiliging, betere native apps en zeker meer interactiviteit zien”, zegt Nicky Danino, hoofddocent Computerwetenschappen aan de University of Central Lancashire.

Er zullen zeker meer iPhone-privacyverbeteringen zijn, en misschien zal iOS 16 zelfs de mogelijkheid bieden om iMessages te verwijderen waar Apple-fans al jaren op wachten. Ik houd je op de hoogte: klik gewoon op de knop Volgen boven aan mijn profiel om op de hoogte te blijven van al het Apple-nieuws over beveiliging en privacy.

.

Leave a Comment