iOS 16 voor iPhone komt eraan: hier is elke functie die we vandaag door Apple willen aankondigen

Dit verhaal maakt deel uit van WWDC 2022CNET’s volledige berichtgeving van en over Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Wat is er gaande

Naar verwachting zal Apple maandag iOS 16 aankondigen. We hopen onder andere een always-on-scherm, betere widgets en een iPad-achtige functie voor gesplitst scherm te zien.

Waarom het uitmaakt

Software-updates introduceren nieuwe functies die ervoor zorgen dat de iPhone fris en relevant blijft, zelfs voor oudere modellen.

Wat is het volgende

Apple introduceert meestal nieuwe iPhone-updates tijdens zijn WWDC-conferentie, die op 6 juni begint, voordat ze in de herfst worden gelanceerd.

Apple’s 2022 Wereldwijde ontwikkelaarsconferentie begint vandaagen we verwachten iOS 16 voor het eerst te zien zijn tijdens het jaarlijkse evenement. Het is ook waarschijnlijk dat we een eerste blik zullen werpen op software-updates voor de andere belangrijke producten van Apple: iPadOS 16, WatchOS 9 en macOS. Maar als de volgende grote iPhone-update, iOS 16 zal waarschijnlijk de ster van de show zijn en een glimp opvangen van de nieuwe functies die eraan komen iPhones in de herfst.

Lees verder: Apple’s WWDC 2022 is uren verwijderd: hoe je elke onthulling live kunt bekijken

De laatste drie versies van iOS waren vergelijkbaar — iOS 15 voelt aan als een riff op iOS 14, wat aanvoelde als een voortzetting van iOS 13. Alle visuele veranderingen kunnen worden in- en uitgeschakeld in plaats van op je iPhone te worden geforceerd. Als u bijvoorbeeld niet van widgets op het startscherm of de Focus-modus houdt, hoeft u ze niet te gebruiken. Zelfs als u zich afmeldt voor de meer opvallende wijzigingen, brengt het uitvoeren van iOS 15 een aantal achtergrondverbeteringen met zich mee om uw iPhone soepel en veilig te laten werken. En dat zal waarschijnlijk het geval zijn met iOS 16.

iOS 15 is al zeven maanden uit en het besturingssysteem is relatief stabiel geweest met heel weinig bugs. Sommige functies, zoals Universal Control en SharePlay, duurde een tijdje om uit te rollen, maar alles lijkt nu te werken. iOS 16 gaat waarschijnlijk verder waar iOS 15 ophoudt en voegt nieuwe functies toe aan het bestaande ontwerp.

Maar dat betekent niet dat er geen dingen zijn die Apple moet toevoegen of verbeteren. Mijn collega’s en ik kwamen met een lijst met verbeteringen, toevoegingen en fixes die we graag zouden willen dat Apple maakt voor iOS 16. Sommige zijn groot, zoals het toevoegen van ondersteuning voor de Apple Pencil, en andere zijn klein maar belangrijk, zoals het geven van een thuis scherm widgets meer functionaliteit. We zullen moeten afwachten wat Apple daadwerkelijk doet.

iOS 16: de Foto’s-app moet worden gekopieerd en geplakt voor bewerkingen

We gebruiken iPhones altijd om foto’s en video’s te maken, en het bewerken van foto’s is net zo bevredigend als het maken ervan. De meeste mensen kunnen de foto’s-app van de iPhone bewerken: de interface is eenvoudig en er is een overvloed aan hulpmiddelen om de exacte look te krijgen die u wilt.

Maar de MacOS-versie van de Foto’s-app heeft één handige functie die het bewerken op de iPhone zou verbeteren: de mogelijkheid om bewerkingen tussen foto’s te kopiëren en te plakken. Dit is vooral handig wanneer u meerdere foto’s op dezelfde plek maakt, zoals in een restaurant of op een feest. Omdat alle foto’s onder dezelfde belichting en omstandigheden zijn genomen, kunt u slechts één foto bewerken en vervolgens de aanpassingen kopiëren en plakken naar de andere.

Je kunt fotobewerkingen van de ene foto naar de andere kopiëren en plakken met de Foto’s-app op de Mac.

Patrick Holland/CNET

In plaats daarvan moet je in iOS 15 die een-voor-een aanpassingen maken voor elke foto op de iPhone. Het is vervelend.

In iOS 16 zou het geweldig zijn om een ​​vergelijkbare kopieer- en plakfunctie op de iPhone te zien. We zouden iOS 16 bonuspunten geven als de bewerkingen die je in de Foto’s-app op de Mac hebt aangebracht, zouden kunnen worden toegepast op de Foto’s-app op de iPhone, en omgekeerd. Maar stap voor stap.

Een Apple Watch Series 6 met een always-on-scherm

De Apple Watch heeft een always-on display waarop belangrijke informatie kan worden weergegeven en de batterijduur kan worden bespaard.

Appel

Een altijd ingeschakeld vergrendelscherm voor de iPhone

Stel je voor dat je een blik op je iPhone kunt werpen wanneer het scherm is uitgeschakeld om de tijd, meldingen en gemiste oproepen te zien. Zo’n functie is al jaren beschikbaar op Android-telefoons, waar alleen belangrijke informatie oplicht en het scherm verder zwart is. Het wordt een altijd-aan-display genoemd. Apple biedt een always-on display-optie voor de Apple Watch Series 5 en later, maar deze is nog steeds afwezig op de iPhone.

Maar Apple zou daar snel verandering in kunnen brengen met iOS 16, dat volgens Bloomberg toekomstige ondersteuning zou bieden voor always-on display-functionaliteit. De update zou het voor de iPhone mogelijk maken om de verversingssnelheid van het vergrendelscherm te verlagen om stukjes informatie weer te geven, maar het rapport van Bloomberg geeft aan dat deze functie exclusief zou kunnen zijn voor de iPhone 14 Pro en 14 Pro Max.

Breng de gesplitste schermweergave van de iPad naar iPhone Pro Max-modellen

De iPhone Pro Max maakt sinds 2019 deel uit van de line-up van Apple 11 Pro Max heeft een 6,5-inch scherm, terwijl de 12 Pro Max en 13 Pro Max Beiden hebben een 6,7-inch display dat het bekijken van video’s, het spelen van games en het lezen van artikelen tot een waar genot maakt.

Maar die grote schermen voelen verspild aan als het om software gaat. Sommige iOS-apps zoals Mail en Berichten kunnen profiteren van die extra schermruimte in de liggende modus om een ​​kolom met berichtvoorbeelden weer te geven naast het momenteel geopende bericht. Maar verder is er niet veel anders in iOS dat profiteert van die grotere schermen.

Een iPad met Safari aan de linkerkant van het scherm en Kaarten aan de rechterkant

Gesplitste weergave debuteerde op de iPad met iOS 9.

Appel

Apple zou sommige functies van iPadOS naar iOS 16 kunnen brengen, alleen voor Pro Max-modellen, met name de multitasking-weergave met gesplitst scherm. Het zou geweldig zijn om Safari aan de ene kant van het telefoonscherm te openen en vervolgens Berichten aan de andere kant te starten.

Lees verder: iOS 15 kan de iPhone 12 Pro nog professioneler maken

Apple Pencil-ondersteuning voor iPhone Pro Max-modellen

Het grote scherm op iPhone Pro Max-modellen smeekt om ondersteuning van Apple Pencil. Samsung bewees dat er een aanzienlijk publiek is voor een telefoonstylus via zijn Galaxy Note- en S Ultra-apparaten. Er zijn zelfs telefoons van $ 300 zoals de Moto G Stylus die er een ondersteunen.

Een persoon die een Apple Pencil gebruikt om op een iPad te tekenen

De Apple Pencil is compatibel met de iPad Mini, Air en Pro. We willen graag dat Apple ondersteuning toevoegt voor iPhone Pro Max-modellen.

Appel

De tweede generatie Apple Pencil is een uitstekende stylus die momenteel werkt met iPad Mini-, Air- en Pro-modellen. Maar stel je voor dat je hem op de iPhone 13 Pro Max en zijn 120Hz-scherm kunt gebruiken om te schetsen en aantekeningen te maken. Sterker nog, hoe zit het met een Apple Pencil Mini (denk aan golfpotloodformaat) die aan de zijkant van de iPhone Pro Max kan worden geklikt? Technische missionarissen kunnen dromen, nietwaar?

iPhone-widgets hebben meer functionaliteit nodig

Toen met iOS 14 startschermwidgets naar de iPhone kwamen, waren velen van ons verheugd. De widget-implementatie van Apple is schoon en zelfs Samsung is begonnen ze te imiteren. Widgets passen overal op uw startscherm als een raster. Maar er is één rimpel: widgets op het startscherm zijn passief. Afgezien van een overzichtelijke informatie of slimme widgets, is de meeste functionaliteit die ze bieden de mogelijkheid om hun bijbehorende app te openen.

Met iOS 14 bracht Apple widgets naar het startscherm. iOS 16 zou meer functionaliteit kunnen toevoegen.

Jason Cipriani/CNET

De Apple Music-widget geeft bijvoorbeeld het nummer weer dat momenteel wordt afgespeeld. Als ik op de widget tik, kom ik bij de Apple Music-app. Maar wat als je op de widget zou kunnen tikken om naar het volgende nummer te gaan? Wat als je in de weerwidget zou kunnen vegen om van locatie te wisselen? Laten we hopen dat iOS 16 widgets op het startscherm meer functionaliteit geeft.

We zullen het pas zeker weten als Apple iOS 16 aankondigt. Maar Bloomberg zegt dat het bedrijf mogelijk nieuwe opties voor het vergrendelscherm introduceert met widget-achtige functionaliteit in iOS 16. Het is misschien niet precies wat we vragen, maar het rapport van Bloomberg suggereert Apple heeft mogelijk een soort verbetering gepland voor widgets in iOS 16.

Laat ons apps plaatsen waar we maar willen

De afgelopen jaren heeft Apple het startscherm verbeterd met nieuwe elementen zoals widgets en de App Library. U kunt meerdere pagina’s met apps hebben en zelfs dezelfde app op verschillende startschermpagina’s opnemen (wat belangrijk is als u een krachtige gebruiker van de Focus-modus bent).

De app-bibliotheek van de iPhone

De app-bibliotheek is een van de weinige manieren waarop Apple het startscherm van de iPhone heeft verbeterd. Hopelijk kunnen we in iOS 16 apps overal op het scherm plaatsen waar we maar willen.

Patrick Holland/CNET

Maar als het gaat om het herschikken van de app-pictogrammen op uw app-pagina, is er niets veranderd. Apps zitten vast aan de onzichtbare softwaremagneet linksboven in het scherm. Dus als u slechts een paar apps op een specifieke startschermpagina wilt houden, beginnen die apps het scherm vanuit de linkerbovenhoek in te vullen. Je kunt ze niet onder aan het scherm plaatsen zonder eerst de bovenkant van de pagina te vullen.

Apple, geef ons alstublieft de vrijheid om apps te verplaatsen waar we maar willen. Dit zou een grote zegen zijn om apps gemakkelijker met één hand te bereiken zonder bereikbaarheid te gebruiken. Als je een achtergrond op het startscherm hebt waar je dol op bent, kun je apps zo rangschikken dat je je foto beter kunt zien.

Meer standaard app-keuzes

U kunt momenteel de standaard browser-app en standaard mail-app op een iPhone instellen als iets anders dan Safari en Mail. In iOS 16 zou Apple systeemstandaarden kunnen openen voor meer apps, vooral voor kaarten en berichten-apps. Als u een gewone Google Maps-gebruiker bent, zou het handig zijn om deze in te stellen als de belangrijkste kaarten-app in plaats van Apple Maps.

Wat wil je zien in iOS 16?

Dit waren een handvol dingen die we graag zouden zien in de volgende versie van iOS. En jij dan? Zijn er functies of bugs waarvan u wilt dat Apple deze toevoegt en oplost? Als je enkele van de lekken voor de volgende software van de iPhone wilt onderzoeken, lees onze geruchten over iOS 16.

Leave a Comment