iPhone als Mac-webcam: Continuïteitscamera gebruiken

Apple breidt dit jaar de mogelijkheden van de Continuity Camera-functie uit met macOS Ventura en iOS 16. Nu kunnen gebruikers de iPhone gebruiken als Mac-webcam voor een hoogwaardige, draadloze ervaring. Volg mee voor een praktische kijk op het gebruik van Continuity Camera.

Continuïteitscamera arriveerde voor het eerst met macOS Mojave en stelde gebruikers in staat om foto’s te maken met iPhone of iPad en deze onmiddellijk op Mac te laten verschijnen. Nu wordt dat een grote verbetering met de optie om de iPhone als Mac-webcam te gebruiken in de aankomende nieuwe software.

Het biedt echt een enorme prestatiesprong in vergelijking met het gebruik van de ingebouwde webcam van uw MacBook Air of Pro, iMac of Studio Display. En het is waarschijnlijk ook beter dan de meeste zelfstandige webcams.

Zo beschrijft Apple de nieuwe functionaliteit:

Met de kracht van Continuïteit kan Mac de camera op de iPhone automatisch herkennen en gebruiken wanneer deze in de buurt is, zonder dat u deze hoeft te activeren of selecteren, en de iPhone kan zelfs draadloos verbinding maken met de Mac voor meer flexibiliteit. Continuity Camera biedt innovatieve functies voor alle Mac-computers, waaronder Center Stage, Portrait-modus en het nieuwe Studio Light — een effect dat het gezicht van een gebruiker prachtig verlicht terwijl de achtergrond wordt gedimd. Bovendien maakt Continuity Camera gebruik van de Ultra Wide-camera op iPhone om Desk View in te schakelen, die tegelijkertijd het gezicht van de gebruiker en een bovenaanzicht van hun bureau laat zien – geweldig voor het maken van doe-het-zelfvideo’s, het tonen van schetsen via FaceTime en nog veel meer.”

iOS 16 en macOS Ventura zijn: momenteel beschikbaar als gratis openbare of betaalde ontwikkelaarsbèta. Lees meer over het installeren van iOS 16 en macOS Ventura in onze complete handleidingen.

Een andere geweldige manier om de iPhone als je Mac-webcam te gebruiken, is met Camo van Reincubate, vooral als je de bèta’s niet wilt uitvoeren om Continuity Camera te testen. Het is een gratis download – basisfuncties gratis, geavanceerde functies worden betaald.

iPhone als Mac-webcam: hoe Continuity Camera werkt

Continuïteitscamera inschakelen

 1. Met iOS 16 en macOS Ventura, controleer dat WiFi en Bluetooth zijn ingeschakeld voor zowel je Mac als iPhone
 2. Zorg ervoor dat uw Mac en iPhone zijn aangemeld met de dezelfde Apple ID en met 2FA (per appel)
 3. Continuïteitscamera is standaard ingeschakeld, maar u kunt ervoor zorgen dat u naar de app iPhone-instellingen> Algemeen> AirPlay & Handoff> Continuïteitscamera-webcam gaat en ervoor zorgt dat deze is ingeschakeld
 4. Breng je iPhone in de buurt van je Mac wanneer u FaceTime, Photo Booth, Zoom of een andere app start die een camera kan gebruiken (ook in webbrowser)
 5. Je Mac zou automatisch moeten overschakelen naar het gebruik van je iPhone-camera aan de achterkant
 6. Als het niet automatisch uw iPhone-camera gebruikt, klikt u op videovoorkeuren voor de app die u gebruikt en kiest u uw iPhone uit de lijst (u kunt ook uw iPhone-microfoon gebruiken

Hieronder ziet u wat uw iPhone-scherm weergeeft bij gebruik van Continuïteitscamera. Zelfs apps van derden, zoals Zoom, werken met de ‘Automatische cameraselectie’.

iPhone als Mac-webcamfuncties

Als je de iPhone eenmaal als Mac-webcam met iOS 16 en macOS Ventura gebruikt, heb je toegang tot handige functies zoals Center Stage, Portrait, Studio Light of Desk View.

 1. Klik op het Control Center-pictogram op de menubalk van uw Mac (pictogram met twee pillen in de rechterbovenhoek)
 2. Kies Video-effecten in de linkerbovenhoek
 3. U kunt nu kiezen tussen Center Stage, Portrait, Studio Light of Desk View
  • In onze ervaring is Desk View een beetje wankel, maar toch interessant
  • Desk View opent momenteel ook in zijn eigen app
iPhone als Mac-webcam Continuïteit Camera 3

Continuïteitscamera werkt zo ver weg van een aangesloten Mac als ongeveer 40 voet. U hoeft uw iPhone dus niet binnen enkele centimeters van uw Mac te hebben om de functie te gebruiken.

Continuïteit Camera video walkthrough

Bekijk het gebruik van de iPhone als Mac-webcam met Continuity Camera en nog meer details in de video van mijn collega Miles hieronder!

iPhone-bevestigingen

Op de WWDC-keynote van Apple bij het pronken met Continuity Camera, zei het dat het speciale iPhone-bevestigingen via derden zal lanceren.

In de tussentijd zijn twee geweldige opties flexibele iPhone-bevestigingen met zwanenhals of Joby-standaards. En je kunt zelfs je eigen maken als je een 3D-printer hebt:

Wat vind je van Continuïteitscamera op Mac? Is het iets dat je gebruikt of enthousiast bent om te gebruiken? Of ben je helemaal klaar met je ingebouwde of andere bestaande Mac-webcam? Deel uw mening in de reacties!

Bedankt voor het lezen van onze handleiding over het gebruik van de iPhone als Mac-webcam met Continuity Camera!

Lees meer 9to5Mac-tutorials:

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Leave a Comment