iPhone Periscope-lensplannen, iOS 16 nader bekeken, Google werkt YouTube-app bij

Terugkijkend op een nieuwe week vol nieuws en krantenkoppen uit Cupertino, bevat de Apple Loop van deze week de mysterieuze nieuwe iPhone 14-keuze van Apple, nieuwe MacBook Air-recensies, de periscoopkracht van de iPhone, geheimen van iOS 16, de nieuwste AR-plannen van Apple, verbetering van de YouTube-app van iPhone, en een enorme update voor Alfred.

Apple Loop is hier om je te herinneren aan enkele van de vele discussies die de afgelopen zeven dagen rond Apple zijn gevoerd (en je kunt mijn wekelijkse samenvatting van Android-nieuws hier op Forbes lezen).

Wanneer je een iPhone groter moet gaan

Deze week zijn er meer details uitgelekt over de mysterieuze nieuwe iPhone 14 Plus. De handset, waarvan algemeen wordt verwacht dat het een rebranding is van de vermoedelijke iPhone 14 Max, zou de verwarring zeker verminderen en het achtervoegsel ‘Max’ laten voor de top-end iPhone 14 Pro Max-handset, waardoor de grotere versie van de standaard iPhone 14 de iPhone 14 Plus merk. De laatste details over de iPhone-hoesjes tonen de nieuwe branding en bevestigen andere fysieke informatie, zoals cameralenzen:

“…de afbeelding werd gedeeld door de betrouwbare Apple-insider DuanRui. Het toont hoesjes met het label voor vier modellen: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus en iPhone 14 Pro Max… [DuanRui] heeft een sterke staat van dienst op dit gebied, met eerder gedeelde hoesjes voor de iPhone 12-line-up, die de ‘iPhone 12 Mini’-branding onthulde die Apple tijdens zijn lanceringsevenement bevestigde.”

(Forbes).

Herziening van de MacBook Air

Nu de M2-aangedreven MacBook Air beschikbaar is, zijn de eerste recensies gepubliceerd (je kunt Forbes’ overzicht van alle recensies hier lezen). Het ziet er goed uit voor de consumentgerichte laptop van Apple, maar het is niet perfect. De problemen rond oververhitting en verminderde prestaties van de eerste M2 MacBook Pro zijn ook aanwezig in dit ontwerp.

“De Air zal het vermogen dat hij naar de M2-chip stuurt snel terugdringen en zijn snelheden beperken in een poging om de temperaturen beheersbaar te houden. Zelfs dan wordt de onderkant van de computer aanzienlijk warm tijdens deze tests. Het ventilatorloze ontwerp van de M2 ​​Air is geweldig voor normale workloads en zorgt voor een stille computer, maar het houdt het systeem tegen als het gaat om intensievere workloads”

(De rand).

De impact van de iPhone-periscoop

Bent u op zoek naar een voorbeeld van hoe de beslissingen van Apple om een ​​technologie in de iPhone op te nemen, positieve feedbackloops creëren aan de aanbodzijde en vervolgens naar andere smartphonefabrikanten? Als dat zo is, is de kijk van Apple-analist Ming-Chi Kuo op de impact van de introductie van een ‘periscoop’-telefoto door Apple in de iPhone 15 Pro perfect. U heeft meer componenten, grotere bestellingen voor leveranciers en de daaruit voortvloeiende capaciteit om meer fabrikanten te ondersteunen:

“Profiterend van meer iPhone 16 Pro-modellen die de periscoop en andere achteruitrijcamera-upgrades gebruiken, zal de totale outputwaarde van de achteruitrijcameracomponenten van de 2H24 nieuwe iPhone (iPhone 16-serie), inclusief CIS, VCM, lens en CCM, toenemen met respectievelijk 15-20%, 15-20%, 40-45% en 15-20% YoY… Als de marktfeedback over iPhone met periscoop goed is, kunnen Chinese Android-merken dit volgen, en mogelijke leveranciers zijn Semco, Largan, Sunny Optical, Lantech Optical en Crystal-Optech.”

(Ming-Chi Kuo).

iOS 16 Beta onthult zijn geheimen

Met Apple’s minimalistische gids voor iOS 16 zijn er veel functies waarbij de documentatie meer op een paaseierenjacht lijkt. Gelukkig heeft het team van MacRumors alle leuke dingen genoteerd terwijl ze leven met de bètaversie van de code, en hebben ze een geweldige gids samengesteld, inclusief een blik op het omgaan met duplicaten:

“ Dubbele contacten samenvoegen – Ben je het beu om meerdere contactkaarten voor dezelfde persoon te hebben? In iOS 16 kun je dubbele contacten samenvoegen rechtstreeks vanuit de app Contacten.

“Verwijder dubbele foto’s – De iOS 16 Photos-app kan je laten weten of je meerdere foto’s van hetzelfde ding hebt, waardoor je de extra’s kunt verwijderen om ruimte te besparen. Dubbele foto’s worden vermeld in een nieuw “Duplicaten”-album dat verschijnt als je duplicaten hebt om mee om te gaan.”

(MacRumors).

De PR rond de AR

Het voortdurende verhaal van Apple’s overstap naar futuristische headsets voor AR-ervaringen gaat verder. In het hoofdstuk van deze week is de potentiële verzenddatum voor het tweede, meer consumentvriendelijke model naar verluidt 2024, en niet 2025 zoals eerder werd gedacht … ervan uitgaande dat de headset van de eerste generatie in 2023 arriveert, dat wil zeggen:

“Er is een duidelijke consensus dat de eerste Apple-headset begin 2023 zal worden gelanceerd. Dit zal naar verwachting zowel omvangrijk als duur zijn, met een prijs die kan oplopen tot $ 3.000. Men denkt dat dit model voornamelijk is gericht op ontwikkelaars. , en een meer betaalbare 2e generatie-model is al in ontwikkeling… The Elec zegt dat bronnen in de toeleveringsketen aangeven dat Apple momenteel ernaar streeft om dit model ergens in 2024 te koop te hebben.

(De Elec via 9to5Mac).

Het kleine plaatje in de hoek

De YouTube-app van Google voor iOS introduceert beeld-in-beeld-ondersteuning voor alle gebruikers na een succesvolle testperiode, hoewel het gebruik van PiP in sommige gebieden zal worden beperkt, vooral waar muziekvideo’s worden afgespeeld:

YouTube is nu klaar om Picture-in-Picture-ondersteuning op grote schaal te lanceren “in de komende dagen” voor apparaten met iOS 15 en iPadOS 15 of hoger … Zodra het is uitgerold naar je telefoon of tablet, zal er een “Picture-in-Picture ” schakel onder Instellingen> Algemeen, terwijl YouTube Premium nog steeds achtergrondweergave biedt waarbij je alleen audio hoort zonder video. Het is niet live op verschillende apparaten die we vandaag hebben gecontroleerd. “

(9naar5Google).

En tenslotte…

De krachtige productiviteitsassistent Alfred heeft de release aangekondigd van zijn vijfde grote versie. Met Alfred 5 kunt u uw eigen sneltoetsen, trefwoorden, tekstuitbreidingen instellen en veel repetitieve taken in uw eigen processen automatiseren. De nieuwe versie wordt geleverd met een hele reeks updates, waarvan de grootste de vernieuwde workflow-editor is:

“De Workflow Editor is van de grond af herschreven om betere prestaties, efficiënter, gebruiksvriendelijker en toegankelijker te zijn. We hebben sneltoetsen toegevoegd, nieuwe muisinteracties, een aanpasbaar en doorzoekbaar palet en VoiceOver-toegankelijkheid van Workflow-inhoud en -bewerking .”

(Alfred-blog).

Apple Loop brengt je elk weekend zeven dagen aan hoogtepunten hier op Forbes. Vergeet me niet te volgen, zodat je in de toekomst geen berichtgeving mist. De Apple Loop van vorige week is hier te lezen, of de editie van Loop’s zusterkolom van deze week, Android Circuit, is ook beschikbaar op Forbes.

.

Leave a Comment