Jonge kunstenaar schildert ramen in ziekenhuis dat voor haar broers en zussen zorgde

WACO, Texas (KWTX) – Over teruggeven op een mooie manier gesproken.

Een jonge kunstenaar in Bell County deelt haar talenten met het ziekenhuis dat voor haar jongere broers en zussen zorgde toen ze ziek waren.

Meadow Lee, 13, uit Belton, heeft haar zomer doorgebracht in het McLane Children’s Hospital in Temple, maar niet omdat ze daar een patiënt is.

De ISD achtste klasser van Belton schildert de ramen van het ziekenhuis.

“Natuurlijk kan het een beetje eng zijn om in een ziekenhuis te liggen,” zei Lee. “Als ik verdrietig ben, leidt kunst me ook een beetje af, dus ik had het gevoel dat het hen (patiënten en hun families) misschien ook zou helpen.”

Lee tekent en schildert meestal op kleine schaal, alleen gezien door naaste familie, vrienden en leraren.

Nu is haar kunst echter te zien op een enorm canvas voor talloze ogen om te zien.

“Het is een beetje zoals ‘huh, hoe zijn we van het maken van kleine doodles als deze naar het maken van muurschilderingen in een ziekenhuis gegaan?'” zei Lee met nederig ongeloof. “Ik ben erg bang om mezelf naar buiten te brengen, vooral mijn hobby’s of kunst, dus dit was iets groots.”

Eerder dit jaar diende Meadow een portfolio in bij Baylor Scott & White Health in de hoop daar ramen te kunnen schilderen, en nadat ze haar werk hadden gezien, werd het verzoek ingewilligd.

Hoewel het een droom was, geeft Lee toe, was het ook een uitdaging.

“Ik ga het niet verdoezelen en zeggen ‘oh het is allemaal goed gekomen’, want het is best moeilijk geweest,” zei ze. “Een keer moest ik naar de badkamer en besteedde vijf minuten aan het wassen van verf uit mijn haar, maar zolang het resultaat andere mensen gelukkig maakt, is dat het doel.”

Nog mooier dan haar schilderijen is de reden erachter: Lee’s jongere broers en zussen zijn allebei eerder patiënt in het ziekenhuis geweest en ze wilde ‘dank je wel’ zeggen en een helende afleiding zijn voor gezinnen.

“Mijn kleine broers en zussen, Rain en Cannon, waren op een gegeven moment in het ziekenhuis, een paar punten eigenlijk, en ik wil dat mensen geloven dat het geen plek is waar ze bang voor moeten zijn,” zei Lee.

Net als haar broers en zussen, had Lee zelf een langdurig ziekenhuisverblijf toen ze vijf was vanwege een personeelsinfectie.

Hoewel ze werd behandeld in een ander ziekenhuis in Round Rock, zegt ze dat ze het zich goed herinnert en dat het haar ook inspireerde.

“Het was heel eng, ik had verschillende IV’s en alles was eng omdat ik niet dacht dat alles weer normaal zou zijn, het voelde alsof iedereen gewoon langs me heen zou lopen in een kindertijd en dat ik niet zou groeien zoals zij deed vanwege een ziekenhuis, ‘zei Lee. “Het was erg stressvol, daarom wilde ik er (het ziekenhuis) iets van maken waar mensen meer naar zouden kijken dan naar de andere dingen om hen heen.”

Een set schilderijen toont ‘Luca’ het zeemonster in combinatie met een abstract van vergelijkbare kleuren.

De andere set bevat vlinders en bloemen die naar de geneeskrachtige tuin van het ziekenhuis gaan – een plek die haar moeder eerder nodig had.

“De vlinder was persoonlijker, het was eigenlijk vanwege mijn grootmoeder die stierf aan kanker toen ik twee of drie was, en onze hele familie gelooft dat ze een connectie heeft met vlinders, dus het was een persoonlijk gevoel,” zei Lee. “Ik wil het ziekenhuis heel erg bedanken voor het geven van deze kans, ik heb meer kunnen doen dan ik dacht te gaan doen, aanvankelijk zou het de geneeskrachtige tuin en de tweede verdieping zijn, maar nu Er zijn een heleboel andere afdelingen die om dingen vragen, dus ik ben erg blij dat ik de kans krijg om dit te doen, ik had het nooit verwacht en het is meer dan ik ooit zou kunnen vragen.”

Alison Clinton Lee zegt dat ze weggeblazen is door het talent van haar dochter.

“Meadow is altijd een beetje filantroop geweest, ze heeft een mooi hart en ik ben zo dankbaar dat ze haar door God gegeven geschenk daadwerkelijk gebruikt”, zei Clinton Lee. ‘Het is ook therapie voor haar; het is helend voor haar om iemand anders te helpen.”

Bovendien zegt de moeder dat ze trots is op het vermogen van haar dochter om zichzelf naar buiten te brengen in het belang van anderen.

“Het is nodig om jezelf naar buiten te brengen om de liefde te verspreiden en anderen aan te moedigen, en dat je elkaar kunt helpen genezen”, zei Clinton Lee. “Ik denk dat in de omgeving waarin we nu leven dit echt, echt nodig is en het is echt gaaf om te zien hoe onze jeugd iets noodzakelijks en heel liefs doet op deze manier.”

Niet alleen mama straalt van trots: broertje en zusje zijn ook grote fans van de kunst.

“Mijn jongere kinderen zijn er dol op”, zei Clinton Lee. “Onze zoon gaat daar terug naar boven en hij is in een van de kamers geweest waar ze op heeft geschilderd, en hij vond het geweldig, en nu is het ZIJN zus die het deed.”

Copyright 2022 KWTX. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment