Live Captions van Apple gebruiken voor iPhone-, iPad- en Mac-apparaten

Appel lanceert een nieuwe reeks toegankelijkheidsfuncties in de binnenkort te onthullen iOS 16en (eindelijk) het toevoegen van een Live Captions-functie voor alle audio-inhoud op verschillende apparaten.

Met de nieuwe optie kunnen gebruikers eenvoudig automatische ondertiteling inschakelen in hun menu Instellingen, wat van toepassing is op alle audio die op het apparaat wordt afgespeeld, van telefoongesprekken tot FaceTime-sessies en video’s. De bijschriften verschijnen boven aan het scherm terwijl de audio in realtime wordt afgespeeld, en gebruikers kunnen ook de lettergrootte van de bijschriften aanpassen om beter aan hun behoeften te voldoen.

ZIE OOK:

Live-tekst gebruiken op een video in iOS 16

Het is een geweldige aanvulling op de veelheid aan toegankelijkheidsfuncties op Apple-apparaten, waaronder aanpasbare aanpassingen over visie, mobiliteiten zelfs dominee behoeften. Maar het bedrijf loopt achter op andere merken en apparaten die al toegankelijke ondertiteling rechtstreeks in het apparaat aanbieden, waaronder de ondertiteling en realtime tekst-naar-spraakmogelijkheden van Google Pixel-telefoons eerder dit jaar bekend gemaakt.

in zijn iOS 16 toegankelijkheidsvoorbeeldbeschreef Apple de nieuwe Live Captions horen Functie als hulpmiddel voor doven en slechthorenden om beter door hun apparaten, oproepen, videoconferenties en sociale media-apps te navigeren met alleen apparaat-live generatie van tekst die is ontworpen om de privacy en veiligheid van het gesprek van de sprekers te beschermen.

Het beste deel – voor zowel dove gebruikers als actieve iPhone-gebruikers die proberen verbonden te blijven met een groot aantal sociale connecties – is dat de bijschriften meerdere luidsprekers en geluiden vertegenwoordigen. Apparaten zullen automatisch verschillende spraak detecteren en toewijzen aan elke persoon in het gesprek, met behulp van de reeds opgeslagen contactgegevens van uw vrienden.

De Live Captions zijn ook niet alleen beperkt tot iPhone-gebruikers, maar kunnen worden ingeschakeld in de instellingenmenu’s van iPad- en Mac-apparaten. Voor Mac-gebruikers bevat de update ook een live tekst-naar-spraakfunctie voor oproepen, vergelijkbaar met de Google Pixel-update, waar gebruikers een antwoord kunnen typen en dit hardop kunnen laten uitspreken voor anderen tijdens het gesprek.

Hoe live ondertiteling werkt

Tijdens een audio- of videogesprek of het bekijken van een video op uw apparaat, verschijnen Live Captions automatisch bovenaan uw scherm in een apart pop-upvenster, vergelijkbaar met een pushmelding. Voor oproepen, FaceTime-sessies of conferentievergaderingen worden de namen van de sprekers bepaald door de contactgegevens die u al hebt opgeslagen, inclusief contactafbeeldingen en voornamen.

Voor video’s bevatten Live Captions niet dezelfde audiobeschrijvingen als algemene ondertiteling, waarbij alleen live sprekerstemmen worden getranscribeerd in plaats van alle geluiden die op het scherm worden afgespeeld.

Als je een iPhone-gebruiker bent die geïnteresseerd is in de nieuwe Live Captions, kun je als volgt controleren of de functie is ingeschakeld en naar wens is aangepast:

Ga naar “Instellingen” en selecteer het menu “Toegankelijkheid”

Ga eerst naar je telefooninstellingen en selecteer vervolgens ‘toegankelijkheid’ een derde van de menu-opties.
Krediet: Apple / Mashable

Vind alle Apple Accessibility-instellingen in het menu Instellingen van je iPhone.

Scrol naar het gedeelte met het label ‘Horen’ en selecteer ‘Live Captions’

Een screenshot van de toegankelijkheidsinstellingen van de iPhone met een rode cirkel rond het woord

Eenmaal in uw toegankelijkheidsinstellingen, scrolt u ongeveer halverwege naar beneden om de optie Live Captions te vinden.
Krediet: Apple / Mashable

U ziet waarschijnlijk ook een selectie voor instellingen voor ondertiteling (anders dan Live ondertiteling) die bepalen hoe reeds gegenereerde ondertitelingsservices op uw apparaten worden weergegeven.

Ondertiteling inschakelen voor het hele systeem of in de app

Een screenshot van de Live Captions

De huidige bètaversie van Live ondertiteling toont opties om ondertiteling in te schakelen voor uw hele apparaat of om apps specifiek te bellen.
Krediet: Apple / Mashable

Om live ondertiteling op uw hele apparaat in te schakelen, zet u de bovenste knop op de “Aan”-positie. Voor het bellen van apps, zoals FaceTime, kun je handmatig selecteren welke app Live Captions toestaat. Houd er rekening mee dat als u deze inschakelt, de mensen met wie u spreekt, worden gewaarschuwd dat hun audio naar tekst wordt getranscribeerd.

Pas naar wens aan met “Uiterlijk”

Een screenshot van de uiterlijk-instellingen voor a

U kunt de lettergrootte en de kleur van zowel de Live Caption-tekst als het pop-upvenster aanpassen.
Krediet: Apple / Mashable

U kunt ook de manier aanpassen waarop Live Captions op uw apparaat worden weergegeven met behulp van de Uiterlijk-instellingen. In dit menu vindt u aanpassingshulpmiddelen voor lettergrootte, letterkleur en de achtergrondkleur van ondertitelingsvensters.

Een screenshot van de instellingen voor de tekstgrootte, met de kleinst mogelijke lettergrootte.

Pas de bijschriften aan de gewenste lettergrootte aan.
Krediet: Apple / Mashable

Een screenshot van de instellingen voor de tekstgrootte, met een veel grotere lettergrootte.

Krediet: Apple / Mashable

De nieuwe functie is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels en is toegankelijk op iPhone 11-modellen en hoger, iPad met A12 Bionic en hoger, en Mac met Apple Silicon.

Leave a Comment