Maak het van jou: het vergrendelscherm van je iPhone bewerken in iOS 16

Het vergrendelscherm van de iPhone is al jaren nogal saai. U kunt de datum, tijd en uw laatste meldingen bekijken, maar niet veel anders. Met iOS 16 voegt Apple echter een verscheidenheid aan opties toe om je vergrendelscherm aan te passen, zodat het aantrekkelijker, nuttiger en persoonlijker kan zijn.

Met de update kun je de achtergrond van het vergrendelscherm verfraaien met je eigen foto’s, suggesties krijgen voor afbeeldingen die op het scherm passen en filters toepassen op de afbeeldingen. U kunt zelfs live weerachtergronden weergeven die overeenkomen met de huidige omstandigheden, afbeeldingen van de aarde, de maan of het zonnestelsel die gedurende de dag veranderen, betegelde emoji-schermen en simplistische gekleurde achtergronden.

Met het nieuwe besturingssysteem kunnen gebruikers ook widgets op het vergrendelscherm toevoegen of wijzigen om het interactiever te maken (Live-activiteiten worden niet uitgerold(Opent in een nieuw venster) maar tot later dit jaar). En u kunt meer dan één Lock Screen-afbeelding maken en van de ene naar de andere overschakelen om bij uw stemming te passen.

Apple’s iOS 16 zou medio september moeten verschijnen (een officiële datum is niet bekendgemaakt). Maar je kunt er nu mee spelen door de iOS 16-bèta te downloaden.


Maak een nieuwe achtergrond voor het vergrendelscherm in iOS 16

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Je eerste missie is om een ​​nieuwe wallpaper-achtergrond te maken. Ga hiervoor naar Instellingen > Achtergrond en tik op Nieuwe achtergrond toevoegen. U kunt ook vanaf de bovenkant naar beneden vegen op het startscherm totdat u het vergrendelscherm ziet. Druk lang op een leeg gedeelte van het scherm en tik vervolgens op Aanpassen > Nieuw toevoegen.

Uitgelichte categorie gebruiken

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Vanaf hier zijn er een paar manieren om uw vergrendelscherm aan te passen. Met de pictogrammen bovenaan kunt u de specifieke achtergrondafbeelding, widgets en andere elementen aanpassen die u op het vergrendelscherm wilt vullen. Met de categorieën die zich over het scherm uitstrekken, kun je sneller een achtergrond kiezen met vooraf gedefinieerde afbeeldingen en widgets.


Vergrendelschermachtergrond instellen in iOS 16

Bekijk de astronomie-achtergrond

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

De Astronomy-achtergrond biedt verschillende weergaven van de aarde, de maan en het zonnestelsel, waar je doorheen kunt vegen en vervolgens kunt kiezen. Kies de weer-achtergrond om veranderende achtergronden te krijgen die overeenkomen met het huidige weer in uw regio.

Bekijk de weer wallpaper

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Tik op de aanbevolen Emoji-achtergrond om een ​​betegelde achtergrond te maken met je favoriete emoji. Tik op het smileypictogram linksonder om de huidige emoji te wijzigen. Verwijder de bestaande emoji en selecteer vervolgens degene die u wilt gebruiken.

Bekijk de emoji-achtergrond

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Andere aanbevolen achtergronden zijn Pride and Unity, met aanpasbare kleuren en widgetopties. Met de Color-achtergrond kun je de achtergrondkleur wijzigen door op de cirkel linksonder te tikken en de toon van de kleur aanpassen door naar links of rechts te vegen.

Bekijk ander behang

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Met de dynamische achtergrond kun je van kleur wisselen door naar links of rechts te vegen. Tik op het ellipspictogram en u kunt ook het uiterlijk wijzigen tussen licht en donker en de perspectiefzoom in- of uitschakelen waarin de achtergrond beweegt terwijl u uw telefoon kantelt.

Bekijk de dynamische achtergrond

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Als u liever een vooraf gedefinieerde achtergrond kiest, veegt u omlaag over het scherm om de categorieën voor Weer en astronomie, Emoji, Collecties en Kleur te bekijken. Tik op een specifieke afbeelding en u kunt deze gebruiken zoals deze is of de elementen en in sommige gevallen de afbeelding zelf wijzigen.

Bekijk de categorieën behang

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Om direct een afbeelding te kiezen voor aanpassing, tik je op een van de pictogrammen bovenaan voor Emoji, Weer, Astronomie of Kleur. Selecteer vervolgens de afbeelding, kleur of ander element dat u wilt wijzigen.


widgets op vergrendelscherm

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Wanneer u uw achtergrond wijzigt, worden de widgets op het scherm gemarkeerd, inclusief de datum, tijd, kalender, weer en alarm. Je kunt op elk van deze elementen tikken om ze te bewerken of ze omwisselen voor iets nuttigers.

U kunt op de datum tikken om deze te vervangen door een ander stuk inhoud, zoals fitnessactiviteiten, herinneringen of aandelenkoersen. Tik op de tijd om het lettertype en de kleur van de tekst te wijzigen. Tik op het paneel voor de kalender, het weer en het alarm om ze te verwijderen of te vervangen door andere elementen. Tik als je klaar bent op Gedaan om je nieuwe achtergrond af te werken.


Foto’s toevoegen aan vergrendelscherm in iOS 16

Gebruik een foto als achtergrond

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Misschien wil je je vergrendelscherm een ​​persoonlijker tintje geven door het te vullen met je eigen foto’s. Met iOS 16 kun je op de . tikken Foto’s pictogram bovenaan het scherm om een ​​verzameling aanbevolen foto’s te bekijken en te kiezen. U kunt ook op de tikken Allemaal pictogram om elke foto in uw bibliotheek te bekijken.

Nadat je de foto hebt geselecteerd die je wilt gebruiken, veeg je naar rechts om deze te bekijken met verschillende filters, waaronder Natuurlijk, Zwart-wit, Duotoon en Kleurwas. U kunt uw vingers knijpen om in en uit te zoomen op het beeld of de positie ervan te verplaatsen.

Aanbevolen door onze redactie

Wijzig de achtergrondfoto

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Tik op het ellipspictogram om in te schakelen Perspectief Zoom zodat de achtergrond beweegt als je je telefoon kantelt en Diepte-effect om diepte te creëren tussen de achtergrond en de voorgrond. U kunt ook op een van de widgets tikken om ze te bewerken of te vervangen. Tik op het fotopictogram in de linkerbenedenhoek om een ​​andere afbeelding te kiezen.

Fotoshuffle gebruiken

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

U kunt ook foto’s maken door de te selecteren Mensen pictogram en kies afbeeldingen onder Voorgestelde foto’s. Als je niet altijd naar dezelfde foto op je vergrendelscherm wilt kijken, tik je op Foto shuffle om gedurende de dag een reeks foto’s te bekijken op basis van mensen en andere categorieën.

Tik Shuffle Frequentie om de intervallen tussen afbeeldingen in te stellen; On Tap, On Wake, Per uur of Dagelijks. Druk op Functiefoto’s gebruiken om de foto’s te accepteren die Apple u voorstelt te gebruiken. U kunt vervolgens naar links en rechts vegen om het filter te wijzigen. Tik op het ellipspictogram om een ​​specifieke foto uit de mix te verwijderen of wijzig desgewenst het interval. Tik Gedaan.

Foto's handmatig selecteren

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Als je de foto’s die in de Photo Shuffle worden voorgesteld niet leuk vindt, tik je op Foto’s handmatig selecteren in plaats van. Tik Allemaal om al uw foto’s te bekijken, selecteer vervolgens de foto’s die u wilt opnemen en tik op Toevoegen. U kunt vervolgens het filter instellen, een specifieke foto verwijderen of het interval tussen afbeeldingen wijzigen. Tik op het rasterpictogram linksonder om meer foto’s aan de shuffle toe te voegen. Tik Gedaan.


Achtergrond van vergrendelscherm wisselen in iOS 16

Verander je achtergrondafbeelding

(Tegoed: PCMag/Lance Whitney)

Elke nieuwe achtergrond voor het vergrendelscherm die u maakt, wordt automatisch opgeslagen wanneer u op . tikt Gedaan. Dit betekent dat u ze allemaal afzonderlijk kunt aanpassen en op elk moment van de ene naar de andere kunt springen, net zoals u uw Apple Watch-gezichten kunt wijzigen.

Veeg vanaf de bovenkant van het startscherm omlaag om de achtergrond van het vergrendelscherm te bekijken en druk vervolgens lang op het scherm. Blijf naar links vegen om alle vergrendelschermen te zien die je hebt gemaakt. Tik op een achtergrond om er je nieuwe vergrendelscherm van te maken.

Anders kunt u op de tikken Aanpassen knop voor alles wat u wilt wijzigen. Selecteer de plus (+) pictogram om een ​​nieuw vergrendelscherm te maken.

Apple-fan?

Schrijf je in voor onze Wekelijkse Apple Brief voor het laatste nieuws, recensies, tips en meer rechtstreeks in je inbox.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Als u zich abonneert op een nieuwsbrief, geeft u aan dat u akkoord gaat met onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven.

Leave a Comment