Microsoft Weekly: Windows-builds, softwareproblemen en cyberbedreigingen

We zijn aan het einde van de laatste week van juli en het is weer tijd om alle recente belangrijke nieuwsitems uit de wereld van Microsoft door te nemen. Deze week gaan we het hebben over een aantal Windows-builds, verschillende softwareproblemen en enkele groeiende bedreigingen op het gebied van cyberbeveiliging. Kom meer te weten over deze en meer in onze wekelijkse samenvatting voor 23 juli – 29 juli.

Windows-builds

Het Windows 11-logo met de voorraadbehang op de achtergrond

We beginnen met nieuws over build 25169 die in het Dev Channel landt. Dit bevat een interessante functie genaamd “multi-app kiosk-modus”, waar een IT-beheerder een apparaat kan configureren om een ​​selectie van apps uit te voeren en alle andere functionaliteiten te blokkeren. Als je je afvraagt ​​wat de use-case hiervoor zou zijn, heeft het meer te maken met frontlinie- en winkelpersoneel, of met degenen in de onderwijssector die een enkele machine delen. Dat gezegd hebbende, zijn er in deze build ook andere verbeteringen die meer gericht zijn op gewone consumenten, zoals verbeteringen aan Windows Spotlight en de app Instellingen.

Ondertussen kreeg het bètakanaal wat liefde in de vorm van builds 22621.440 en 22622.440. Zoals gewoonlijk heeft de eerste nieuwe functionaliteiten uitgeschakeld, terwijl de laatste ze heeft ingeschakeld. Het belangrijkste verschil deze keer is dat de ene build de taakbalk overflow heeft en de andere niet. De gedeelde functieset bevat dynamische Widgets-inhoud op de taakbalk en een heleboel andere fixes en algemene verbeteringen.

Ook het Release Preview Channel werd niet vergeten. Het ontving eigenlijk builds voor twee versies van Windows. Windows 11 kreeg build 22621.317 (KB5015885) met enkele fixes, terwijl Windows 10 versie 22H2 kreeg. Als je je afvraagt ​​hoe je de laatste kunt krijgen, bekijk dan de gekoppelde gids in het gedeelte Under the Spotlight van dit artikel.

We hoorden ook een verdere bevestiging dat Windows 11 versie 22H2 in september wordt gelanceerd en dat Microsoft van plan is om in oktober de 10e verjaardag van Surface-apparaten te lanceren. Dit komt bovenop het eerste persoonlijke evenement van Microsoft, Ignite, sinds het begin van de pandemie.

Ondertussen ontving Windows Server vNext ook preview build 25169, maar zoals gewoonlijk is er geen changelog.

En als je een Mac-gebruiker bent die je tenen wil onderdompelen in de wereld van Windows, wil je misschien de onlangs uitgebrachte VMwareFusion 22H2 Tech Preview eens bekijken. Met deze virtualisatiesoftware kun je nu Windows 11 naast macOS gebruiken, met ondersteuning voor Apple Silicon en Intel. Evenzo, als je een Rufus-gebruiker bent, wil je de bèta-update bekijken die de optie introduceert om een ​​lokaal offline account aan te maken en regionale instellingen van de huidige Windows-installatie te kopiëren.

Softwareproblemen

Symbolen van insecten in het rood in het midden op een donkere achtergrond

We beginnen dit gedeelte door te praten over Microsoft die bevestigt dat een KB5014666 voor Windows 10 – eind vorige maand uitgebracht – het afdrukken verbreekt … opnieuw. In wezen zorgt het ervoor dat Windows 10 duplicaten van een enkele printer weergeeft met het achtervoegsel “Copy1”. Belangrijker is dat toepassingen die bij naam naar een specifieke printer verwijzen, geen document kunnen afdrukken. Hoewel Microsoft het probleem nog steeds onderzoekt, heeft het enkele tijdelijke oplossingen gepubliceerd.

Er is ook een probleem in Edge Collections waar het niet op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd. Microsoft werkt aan het probleem en heeft toegezegd het op te lossen in de volgende release van Android en ook in Edge 104 volgende maand. In gerelateerd nieuws heeft het technologiebedrijf uit Redmond ook gesproken over hoe het prestatieproblemen in zijn edge-browser oplost met cachecompressie.

Over het oplossen van problemen gesproken, Microsoft werkt ook aan het verkorten van de koude opstarttijd op Xbox-consoles. Dit wordt gedaan door de lengte van de opstartanimatie met vijf seconden te verkorten, wat zou moeten resulteren in een algehele boost van maximaal 25% als het gaat om de opstarttijd. Dat gezegd hebbende, worden deze wijzigingen alleen van kracht als je je console in de energiespaarstand hebt gezet. Degenen in de standby-modus zullen niet kunnen profiteren.

Google neemt een andere zaak in eigen handen als het gaat om de standaard app-configuratie van Windows. De Chrome-maker is duidelijk van mening dat het proces van Microsoft om de standaardbrowser te veranderen een beetje vervelend is. Het werkt aan een nieuwe tool waarmee gebruikers hetzelfde kunnen doen voor Chrome via een proces met één klik, net als de implementatie van Mozilla voor Firefox.

Ten slotte heeft de nieuwste Windows 10 KB5015878-update enkele DirectX 12-problemen opgelost en de algehele OS-upgrade-ervaring verbeterd. Dus, als je Windows 10 gebruikt, bekijk dan hier de changelog voordat je de update installeert.

Cyberdreigingen

ontgrendeld rood digitaal hangslot dat cyberbeveiliging vertegenwoordigt

Naar aanleiding van nieuws over cyberbeveiliging heeft Microsoft enkele details gepubliceerd over hoe het voorkomt dat een nieuwe soort malware genaamd duizendknoop Windows-apparaten in de financiële en juridische sector infecteert. Het onthulde deze details om de dreiging te benadrukken die uitgaat van particuliere bedrijven die cyberwapens verkopen. In dit geval is de oorsprong van Knotweed verbonden met het Oostenrijkse bedrijf DSIRF, dat volgens zijn website een beveiligings- en analysebedrijf is.

In gerelateerd nieuws hebben beveiligingsonderzoekers ook gerapporteerd over een nieuwe dreiging waarbij LockBit ransomware-acteurs Windows Defender misbruiken om Cobalt Strike-bakens als payloads te laden. Meer details vind je hier.

Ondertussen, als u een Azure-klant bent, vindt u het misschien interessant om te lezen hoe Microsoft omgaat met en beschermt tegen beveiligingsbedreigingen in de cloud. Het bedrijf heeft zijn proces op een hoog niveau geschetst, wat een fascinerende lezing zou moeten zijn voor degenen die betrokken zijn bij deze ruimte of overwegen om Azure-klant te worden.

Over Azure gesproken, Ubuntu Confidential Virtual Machines (CVM’s) zijn nu beschikbaar op het cloudplatform van Microsoft. Ubuntu 20.04 is de enige Linux-distributie die op dit moment CVM’s ondersteunt, dus zorg ervoor dat u deze selecteert als u een nieuwe VM op Azure draait en het verbeterde beveiligingsaanbod nodig heeft.

Tot slot, als u een iCloud voor Windows-gebruiker bent, zult u blij zijn te weten dat de app nu tweefactorauthenticatiecodes (2FA) rechtstreeks op Windows kan genereren.

Git Gudo

Games met goud augustus

Microsoft heeft zijn volgende Games with Gold-aanbiedingen onthuld en je kunt ze in de bovenstaande afbeelding zien. Op dit moment is het belangrijk om nogmaals te benadrukken dat Microsoft in oktober de Xbox 360-games in dit aanbod verwijdert. Zorg ervoor dat je alle games claimt waarin je geïnteresseerd bent, zodra ze in de komende maanden beschikbaar komen.

Dat gezegd hebbende, er zijn nogal wat deals in de Xbox-winkelpuien als je games wilt kopen. De aanbiedingen met goud van deze week staan ​​in het teken van Jurassic World en Moordenaars gelofte franchises Er is ook een Xbox Ultimate Game Sale aan de gang die een deel van de prijs van Plicht, Final Fantasy, en meer. Dan zijn er nog de Xbox Free Play Days met WWE 2K22, Generatie Nulen Naruto naar Boruto: Shinobi Striker.

Last but not least zullen onze pc-puristische lezers opnieuw de pc-speldeals van dit weekend willen bekijken, samengesteld door onze nieuwsredacteur Pulasthi Ariyasinghe.

Ontwikkelaarskanaal

Excel-logo op een groene achtergrond

In de schijnwerpers

paypal

In de editie van Tech Tips Tuesday van deze week wordt uitgelegd hoe u PayPal kunt controleren op oude “actieve” betalingen. Het is belangrijk om te weten voor gebruikers van de service, dus zorg ervoor dat je de gids van forumlid Warwagon over dit onderwerp bekijkt.

Een illustratie van Windows 10 versie 22H2

Ondertussen heeft onze nieuwsverslaggever Taras Buria het de laatste tijd extreem druk gehad met gidsen. Zijn eerste gids legt uit hoe u nu Windows 10 versie 22H2 kunt krijgen. De update is extreem klein, maar als je een sukkel bent voor die vervelende buildnummers, ben je misschien geïnteresseerd in het installeren ervan.

Windows 11 promo

Een andere gids vertelt hoe u de taakbalkoverloop in Windows 11 kunt inschakelen, een functie die deze week op het bètakanaal verschijnt. Het is handig om te weten, vooral als je veel apps open houdt.

De app Instellingen in Windows 11 met het Windows Spotlight-thema gemarkeerd

Er is ook een handleiding over hoe u het nieuwe Windows Spotlight-thema kunt inschakelen dat wordt aangeboden door de nieuwste Windows 11 Dev Channel build 25169. U hebt deze informatie nodig als u zich op het Dev Channel bevindt en deze mogelijkheid niet automatisch is aangeboden.

De MyPhone-app en het bijbehorende toetsenblok

Ten slotte schreef Taras ook enkele van zijn gedachten over een MyPhone-hulpprogramma van derden waarmee je rechtstreeks vanaf je pc kunt bellen, ongeacht of je een Android-, iOS- of Windows Phone (!!!)-apparaat gebruikt. Bekijk hier de details.

Uitloggen

Een spookdeken die berichten beantwoordt en nog een spookdeken met een no go-teken erop

Het meest vermakelijke nieuwsbericht van deze week gaat ongetwijfeld over een Filippijnse politicus die de kunst van ghosting als een strafbaar feit wil bestempelen. tegen het belachelijke wetsvoorstel dat is ingediend bij het Filipijnse Huis van Afgevaardigden, is ghosting een “emotionele wreedheid” die plaatsvindt “zonder duidelijke gerechtvaardigde reden, maar representatief is volgens de emotionele nood van het slachtoffer”. Er is een kleine kans dat het wetsvoorstel als wet wordt aangenomen, maar als dat zo is, heeft de politicus eerder aangegeven dat de straf voor ghosting een taakstraf zou kunnen zijn.


Neowin Nieuwsbrief promobanner

Als u een wekelijkse samenvatting van nieuws van Neowin wilt ontvangen, hebben we een nieuwsbrief waarvoor u zich kunt aanmelden via de widget ‘Ontvang onze nieuwsbrief’ in de zijbalk of via deze link.

Heb je een van de vorige columns gemist? Bekijk ze allemaal via deze link.

Leave a Comment