Mods toevoegen aan Stardew Valley op het Steam Deck

Stardew Valley is een van de beste games om op het Steam Deck te spelen, maar gebruikers die niet bekend zijn met Linux kunnen problemen hebben met het toevoegen van mods aan de game op hun draagbare spelapparaat. Gelukkig is het niet zo moeilijk met behulp van een handige handleiding.

Stardew Valley is een geweldige game die nog beter is gemaakt met behulp van mods. Dit is waar, of ze nu alleen zijn toegevoegd om de gebruikersinterface te verbeteren of de game volledig hebben getransformeerd met iets als Stardew Valley Expanded, door de gebruiker gemaakte inhoud kan zorgen voor een radicaal verbeterde ervaring met de game.

De relatief kleine bestandsgrootte, eindeloze herspeelbaarheid en controllervriendelijkheid maken Stardew Valley een ideale download voor het Steam Deck en sommigen zijn gewoon niet bereid om terug te gaan door de vanilleversie van het spel te spelen. Het installeren van mods op het Steam Deck zou grotendeels bekend moeten zijn voor degenen die het op Windows of Mac hebben gedaan, maar er zijn enkele verschillen als het gaat om de installatie. Hier is hoe het te doen.

Hoe SMAPI op Steam Deck te installeren en te gebruiken om Stardew Valley met mods te spelen

Op alle computers is SMAPI de standaard. Het belangrijkste verschil is hoe het installeren op Linux werkt in vergelijking met andere besturingssystemen. Niet alleen dat, maar Steam Deck-nieuwkomers weten misschien niet eens hoe ze daadwerkelijk toegang kunnen krijgen tot de Linux-desktop.

Deze walkthrough helpt je om alles op orde te krijgen. Dit is het gemakkelijkst te doen met een toetsenbord en muis die zijn aangesloten via een USB-C-hub of -dock, hoewel het nog steeds op alternatieve manieren kan worden gedaan met de bedieningselementen van het Steam Deck.

 1. Installeer een browser zoals Firefox of Chrome op het Steam Deck
 2. Druk op de “STEAM”-knop, selecteer “Power” en selecteer vervolgens “Switch to desktop”
 3. Open de browser in Linux
 4. Ga naar SMAPI.io, klik op “Download SMAPI” en selecteer “Direct downloaden”
 5. Pak het .ZIP-bestand uit dat het SMAPI-installatieprogramma bevat
 6. Open de uitgepakte map
 7. Druk op CTRL+ALT+T op het toetsenbord om een ​​terminalvenster te openen
 8. Sleep het bestand “Installeren op linux.sh” naar het terminalvenster
 9. Klik met de linkermuisknop in het terminalvenster en druk vervolgens op enter
 10. Volg de aanwijzingen om SMAPI te installeren, die een nieuwe map met de naam “Mods” zal toevoegen aan de lokale bestanden van Stardew Valley (zie hieronder voor details)
 11. Log in op Nexus Mods en download de mods die je wilt gebruiken in Stardew Valley
 12. De mods worden gedownload als een .ZIP-bestand. Pak ze uit naar de map “Mods” in de lokale bestanden van Stardew Valley

Windows- en Mac-gebruikers zullen blij zijn te weten dat de normale versie van Steam vooraf op het Steam Deck is geïnstalleerd en precies hetzelfde werkt als op Linux. Open Steam gewoon vanaf het bureaublad, klik op het tabblad Bibliotheek en zoek Stardew Valley in de linkerbalk. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer ‘Eigenschappen’, selecteer vervolgens ‘Lokale bestanden’ en klik ten slotte op de knop ‘Bladeren’.

Dit opent de Stardew Valley-map, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot zowel het bestand dat je moet toevoegen als de mod-map voor het geval er mods moeten worden bijgewerkt of verwijderd.

Gebruikers die hun Stardew Valley-ervaring op pc of Mac al hebben uitgelokt, kunnen hun mods kopiëren en plakken op een USB-stick en ze eenvoudig naar Steam Deck verplaatsen via een USB-C-hub of -dock. Een andere optie is het gebruik van een website die bestandsoverdracht mogelijk maakt, zoals Google Drive.

Het is vermeldenswaard dat het toevoegen van mods aan Stardew Valley de tijd die nodig is om het spel te starten aanzienlijk vergroot. Dit is het geval op zowel pc als Steam Deck, maar het is veel meer merkbaar op Steam Deck. Het is niet zo’n moeilijk proces dat gebruikers het moeten vermijden, aangezien de beste Stardew Valley-mods het wachten meer dan waard zijn.

Kun je Stardew Valley Expanded op Steam Deck spelen?

Het Steam Deck ondersteunt Stardew Valley-mods, en dat betekent dat je Stardew Valley Expanded op Steam Deck kunt spelen.

Stardew Valley Expanded voegt een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe inhoud toe aan de game. Dit omvat nieuwe items, nieuwe hartgebeurtenissen, nieuwe NPC’s, nieuwe vrienden en zelfs extra romantiekopties. Bekende personages zoals Gunther en Marlon zijn nu bevriend, terwijl andere niet-interactieve NPC’s zoals de roodharige kassier bij JojaMart nu volwaardige personages zijn. Dit komt bovenop een hele hoop gloednieuwe inhoud.

Stardew Valley Expanded voegt genoeg nieuwe content toe waarvoor het de moeite waard is om de game opnieuw te installeren, zelfs na een grondige playthrough. De enige vangst is dat er een lange lijst met andere mods voor nodig is om het te ondersteunen, wat betekent dat het een beetje moeite kost om het voor elkaar te krijgen. Maar die inspanning is het waard voor elke Stardew Valley-fan.

Leave a Comment