Nieuwe Apple Exclusive onthult lager dan verwachte iPhone 14-prijs

06/08 Update hieronder. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 03 augustus

Apple-lekken zijn het consequent over één ding eens: iPhone 14-modellen worden duurder. Dat wil zeggen, tot nu toe.

In een nieuwe blogpost heeft anonieme leaker Lanzuk onthuld dat Apple heeft “besloten om de lanceringsprijs van het basismodel van de iPhone 14 te bevriezen door middel van een besluit op het niveau van de topmanagers”. En gezien het solide trackrecord van Lanzuk is er alle reden om dit te geloven.

Lanzuk legt uit dat de beslissing van Apple gebaseerd was op “de wereldwijde stagnatie van de markt voor mobiele telefoons en een dalende vraag… dus de prijs van het basismodel is bevroren ondanks enkele prijsverhogingsfactoren.”

Gedetailleerd door andere leakers, omvatten deze factoren een stijging van de prijzen van componenten als gevolg van tekorten en het upgraden van verschillende belangrijke elementen van de iPhone 14-reeks door Apple. Het meest opvallende is een geheel nieuwe cameramodule aan de voorzijde van LG Innotek, die volgens de lekken drie keer zo duur is als zijn voorganger.

Lanzuk is zich ongetwijfeld bewust van de schok en het mogelijke ongeloof dat zijn nieuws zal veroorzaken en benadrukt dat zijn informatie afkomstig is van een ijzersterke bron binnen een ‘grote Amerikaanse financiële instelling’. Bovendien heeft Lanzuk een trackrecord dat respect verdient. Hoewel de insider af en toe een misser heeft gehad, zijn er het afgelopen jaar een aantal nauwkeurige lekken geweest voor zowel Apple- als Samsung-apparaten.

08/05 Update: er is meer informatie gelekt over de lancering van de iPhone 14, en er is nog meer goed nieuws. Invloedrijke analist en insider Ming-Chi Kuo rapporten dat Apple de productie van het aankomende basismodel in India met succes heeft uitgebreid vóór de release.

“Foxconn’s iPhone-productielocatie in India zal de nieuwe 6,1-inch iPhone 14 voor het eerst in 2H22 voor het eerst bijna gelijktijdig met China verzenden (India liep in het verleden een kwart of meer achter)”, legt Kuo uit. met China, maar het is een belangrijke mijlpaal voor Apple bij het bouwen van een niet-Chinese iPhone-productiesite.”

Mijn contacten zijn van mening dat deze strategie onmiddellijk resultaat zal opleveren, aangezien Apple in staat zal zijn een aanzienlijke voorraad van de iPhone 14 te leveren voor de release in september. Dit staat in schril contrast met de aanhoudende supply chain-problemen waarmee de iPhone 14 Max te maken heeft. Terwijl Kuo verwacht dat het nieuwe 6,7-inch model naast de rest van het assortiment zal worden gelanceerd, heeft Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants (DSCC), gewaarschuwd dat “iPhone 14 Max-paneelverzendingen [are] nog ver achter in augustus.”

Dus als je van plan bent om de meest betaalbare iPhone met een groot scherm van Apple tot nu toe te kopen, vermoed ik dat je snel zult moeten handelen wanneer ze in de uitverkoop gaan.

Update van 08/06: vandaag sprak de populaire tipgever AppleLeaksPro dat de nieuwe prijzen overeenkomen met wat hij al enkele maanden heeft gehoord. “De Pro’s zijn aanzienlijk duurder om te produceren”, legt LeaksApplePro uit, daarbij verwijzend naar het nieuwe geperforeerde display, de verbeterde 48MP-camera, het roestvrijstalen chassis (dat sinds de iPhone XS een kostendifferentiator is) en de A16-chipset.

“Er zijn veel verschillen”, vertelde de leaker me, en zei dat de verwachting is dat Apple zich bij de lancering voornamelijk zal concentreren op de iPhone 14 Pro-modellen. “Mijn gok is dat Apple weinig tot niets zal praten over de iPhone 14.”

AppleLeaksPro zegt dat de drijfveer achter dit alles “Differentiatie” is. Dit sluit aan bij soortgelijke maatregelen die Apple de afgelopen jaren heeft genomen om de prijs te verhogen en de verschillen tussen de standaard- en Pro-modellen van iPads, Macs en MacBooks te verhogen. De strategie is succesvol gebleken, ook al is het moeilijker om een ​​functie aan te wijzen die de iPhone 14 Pro-modellen objectief professioneel georiënteerd maakt.

Dit alles betekent dat er een splitsing ontstaat in de lekkengemeenschap. Vorige maand legden bekende analisten van Wedbush uit dat prijsstijgingen over het hele assortiment onvermijdelijk waren omdat “de prijzen in de hele toeleveringsketen zijn gestegen en Cupertino deze kosten bij deze release aan de consument moet doorberekenen.”

Voor zover ik het begrijp, zit er een kern van waarheid in beide standpunten. Druk in de toeleveringsketen verhoogt de kosten, net als verschillende nieuwe componenten in de iPhone 14-reeks (met name nieuwe camera’s aan de voorkant).

Dat gezegd hebbende, begrijp ik dat Apple ook vastbesloten is om van 2022 het jaar te maken waarin onderscheid wordt gemaakt tussen Pro- en niet-Pro-modellen, zelfs als dat betekent dat we een deel van de kostenstijgingen in de standaardmodellen moeten slikken. Dit is een belangrijke factor achter de gelijkenis van de iPhone 14 met zijn voorganger, zowel qua ontwerp als qua prestaties, waarbij de upgrades waarschijnlijk kleiner zullen zijn dan bij elke eerdere generatie iPhone-upgrade.

Verwacht daarom dat dit een van de meer controversiële iPhone-lanceringen van de afgelopen jaren zal zijn.

Als het correct is, zou Lanzuk’s bewering betekenen dat de iPhone 14 zijn vraagprijs van $ 799 behoudt (in plaats van naar $ 899 te springen), wat ook de hoop wekt dat de nieuwe iPhone 14 Max ook $ 100 lager geprijsd zal zijn op $ 899. Deze prijspunten zijn logisch, gezien de vastberadenheid van Apple om de functie- en prestatiekloof te verbreden naar iPhone 14 Pro-modellen, die naar verwachting nog steeds in prijs zullen stijgen:

  • iPhone 14 Pro – $ 1099 (iPhone 13 Pro $ 999)
  • iPhone 14 Pro Max – $ 1199 (iPhone 13 Pro Max $ 1099)

Bovendien zou ik willen beweren dat de claim van Lanzuk nog steeds gelijk staat aan een effectieve prijsverhoging van $ 100 over het hele bereik. Dit komt omdat de $ 799 iPhone 14 de $ 699 iPhone 13 Mini zal vervangen als het instapmodel, en de $ 899 iPhone 14 Max zal de plaats innemen van de $ 799 iPhone 13. Gezien hun respectieve toename in schermgrootte, zijn deze stijgingen ook gemakkelijker voor Apple om aan klanten te verkopen.

Zal de line-up van de iPhone 14 de moeite waard zijn? Ontwerp-, camera- en prestatie-upgrades op de Pro-modellen lijken dat zeker, maar met een mogelijke overgang van Lightning naar USB-C in 2023 zou ik toch willen aandringen op voorzichtigheid als je dit jaar niet hoeft te upgraden.

____

Volg Gordon op Facebook

Meer over Forbes

MEER VAN FORBESAnalysegegevens iPhone 14 Mogelijk grote prestatieverbeteringen

.

Leave a Comment