Nieuwe federale vereisten kunnen warmteverlies helpen verminderen, winst via Windows

Recente codewijzigingen kunnen leiden tot meer mogelijkheden voor hoogwaardige, energiezuinige beglazingsproducten in federale gebouwen.

Het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) heeft bijgewerkte vereisten voor de bouwenergiecode vrijgegeven voor federale gebouwen die tot doel hebben belastingbetalers te besparen, aangezien de kosten van brandstof en elektriciteit in het hele land omhoogschieten.

De nieuwe codes en normen zullen de komende 30 jaar meer dan $ 15 miljard aan nettokosten besparen, volgens de DOE. De eisen gaan in april 2023 in.

Recente codewijzigingen kunnen leiden tot meer mogelijkheden voor hoogwaardige, energiezuinige beglazingsproducten in federale gebouwen.

Volgens de federaal register, “Bij het opstellen van de International Energy Conservation Code (IECC 2018) heeft de International Code Council (ICC) 47 goedgekeurde codewijzigingsvoorstellen voor de 2015 IECC verwerkt. In totaal bleken 14 van deze wijzigingen een directe impact te hebben op het energieverbruik en de overige 33 wijzigingen waren van administratieve aard of hadden een impact op niet-energetische delen van de code. DOE ontdekte dat veranderingen die leiden tot een lager energieverbruik, opwegen tegen de veranderingen die naar verwachting zullen leiden tot een hoger energieverbruik in woongebouwen.”

Van de 47 totale veranderingen, werd verwacht dat 11 het energieverbruik zouden verminderen. Lagere fenestratie U-factoren in klimaatzones 3-8 behoorden tot de 11 veranderingen. Deze verandering vermindert warmteverlies en warmtewinst door deuren en ramen in zes van de acht IECC-klimaatzones, volgens de federaal register.

“De regering geeft het goede voorbeeld om het energieverbruik te verminderen en haar ecologische voetafdruk te verkleinen door de nieuwste bouwnormen toe te passen die de bedrijfskosten verlagen en dus belastingbetalers besparen”, zegt Jennifer M. Granholm, de Amerikaanse minister van energie. “…De DOE herhaalt onze inzet om netto nul koolstofemissies te bereiken, onze luchtkwaliteit te verbeteren en meer geld in de zakken van gezinnen in het hele land te houden.”

De DOE stelt dat nieuwe federale gebouwen samen met grote renovaties die door de federale overheid zijn gebouwd, moeten voldoen aan de ICC 2021 IECC en de American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers Standard 90.1 bouwenergiecodes van 2019. Deze maatregel alleen al zal volgens de DOE $ 4,2 miljoen aan bedrijfskosten besparen binnen het eerste jaar van implementatie

“Omdat de vastberadenheid om de energie-efficiëntie te verbeteren en de broeikasgassen te verminderen in gemeenschappen over de hele wereld toeneemt, zet de Code Council zich in om de vorderingen van de IECC te bevorderen om daarbij te helpen”, zegt Dominic Sims, CEO van Code Council. “We kijken uit naar de voortzetting van de samenwerking met de DOE en zullen ervoor zorgen dat onze codes en normen voldoen aan de behoeften van diegenen die hun energie-efficiëntiedoelen op een verantwoorde manier willen bevorderen.”

De implementatie van de nieuwste IECC-energiecodes voor gebouwen door staten zou resulteren in $ 3,24 miljard aan jaarlijkse besparingen op energiekosten voor consumenten. Residentiële gebouwen die voldoen aan de IECC van 2021, met inbegrip van gebouwen die door de federale overheid zijn gebouwd, in vergelijking met gebouwen die voldoen aan de IECC van 2018, zouden resulteren in een nationale energiebesparing op de locatie van ongeveer 9%, een besparing op de bron-energie van bijna 9% en energiekosten een besparing van meer dan 8%.

Amerikaanse federale gebouwen omvatten openbare instellingen zoals gerechtsgebouwen, stadhuizen en militaire bases, evenals andere door de overheid beheerde faciliteiten zoals kantoren, ziekenhuizen en magazijnen.

Het nieuws komt als warmere temperaturen in het hele land neerdalen. Uit een analyse van temperatuurtrends door Climate Control bleek dat 16 Amerikaanse steden tegen het einde van de eeuw het risico lopen zomertemperaturen te hebben die vergelijkbaar zijn met die in het Midden-Oosten.

Onderzoekers analyseerden temperatuurgegevens van 1990 tot 2020 om de huidige normale temperaturen te bepalen en keken naar 20 verschillende prognoses van temperaturen deze eeuw onder verschillende klimaatveranderingsscenario’s. De onderzoekers vergeleken de status-quo vervolgens met een scenario waarin de uitstoot van de aarde niet radicaal wordt verminderd. Als gevolg hiervan schatte de studie dat de wereldwijde gemiddelde temperatuur tegen het einde van de eeuw met ongeveer 3,6 graden Celsius (38 graden) zou zijn gestegen als er geen zinvolle mitigerende maatregelen werden genomen.

Dit artikel komt uit USGNN™, de dagelijkse e-nieuwsbrief met het laatste nieuws over de glasindustrie. Klik HIER om u aan te melden – er zijn geen kosten aan verbonden. Interesse in een diepere duik? Gratis abonnementen op USGlass magazine in print of digitaal formaat zijn beschikbaar. Abonneer u gratis Meld u vandaag nog aan.

Leave a Comment