Onze top 5 Android- en iOS-apps van de week

Elke week proberen we u de best mogelijke apps te bieden die geen datatraps of microtransactienesten zijn. Naast de vondsten van de redactie, voegen we ook de apps toe die door de NextPit-community zijn gevonden en op ons forum zijn gedeeld.

Van mobiele games tot productiviteits-apps, hier zijn de vijf gratis en betaalde Android/iOS-apps van NextPit deze week. Deze selectie publiceren we wekelijks, ook kun je de Top 5 apps van afgelopen week checken.


Ontvang 30 dagen gratis Prime Gaming
met Amazon Prime-proefversie

GoneMAD (Android)

Deze lokale muziekspeler voor Android is blijkbaar behoorlijk beroemd, maar ik heb hem net ontdekt. De applicatie is betaald, maar u kunt een proefversie downloaden om deze 14 dagen gratis te testen zonder een account aan te maken of betalingsgegevens op te geven.

GoneMAD kan uw opslag scannen om uw nummers te detecteren en toe te voegen. En u kunt het scanpad wijzigen, afhankelijk van de map waarin u uw muziek opslaat. U kunt vervolgens elk van uw nummers aanpassen, de naam ervan wijzigen, een artiestnaam, albumnaam, illustraties enz. toevoegen. U kunt albums en afspeellijsten maken en ze weergeven.

De speler past een dynamisch thema toe op basis van de albumhoes van het nummer waarnaar u luistert. Het ondersteunt vele audioformaten: aac (mp4/m4a/m4b), mp3, ogg, flac, opus, tta, ape, wv, mpc, alac, wav, wma, adts en 3gp. GoneMAD is compatibel met Chromecast en Android Auto. De app beschikt ook over een equalizer met twee tot tien banden, veel voorinstellingen voor volume, je koptelefoon en zelfs een timer om de muziek te stoppen wanneer je in slaap valt.

Kortom, de app is zeer compleet, de interface vrij ergonomisch hoewel zeer voorzien van een aantal zeer mooie widgets. De ontwikkelaar zegt geen persoonlijke gegevens te verzamelen of door te geven.

  • Prijs: $ 3,99 (14 dagen gratis proefperiode) / Reclame: nee In-app aankopen: nee / Account: niet verplicht.

De speler scant uw opslag om uw tracks te vinden, en u kunt het scanpad wijzigen afhankelijk van de map waarin u uw tracks opslaat / © NextPit

Teller (Android)

Deze applicatie is zo simplistisch als de naam doet vermoeden. Het is een balie zonder advertenties, zonder in-app aankopen (behalve een knop om te doneren aan de ontwikkelaar, niets verplicht), zonder dataverzameling en vooral zonder poespas.

Een plus-knop, een min-knop, een om de teller te resetten, dat is het. De ontwikkelaar dringt aan op het neomorfe ontwerp van de interface en in het tijdperk van Material Design is het ten koste van alles visueel verfrissend. De teller is duidelijk zichtbaar en de knoppen “+” en “-” zijn groot genoeg om de telling te spammen zonder te missen.

Ik had letterlijk de tijd van mijn leven om de plusknop vijf minuten lang vast te houden om te zien of het een limiet had en stopte bij 1304 nadat ik mijn levenskeuzes in twijfel had getrokken. De ontwikkelaar geeft niet aan of de teller een limiet heeft, misschien is deze ingesteld op 1305, ik laat je het testen.

  • Prijs: $ 5,99 (14 dagen gratis proefperiode) / Reclame: nee In-app aankopen: nee / Account: niet nodig.
Legt de ecran-toepassing vast

De ontwikkelaar geeft niet aan of de teller een limiet heeft / © NextPit

FToetsenbord (Android)

Dit alternatieve toetsenbord voor Android heeft de bijzonderheid dat het elke keer dat je op een letter tikt, animaties start die omhoog scrollen in de betreffende letter, een beetje zoals champagnebellen.

Het geheel doet me een beetje denken aan die scène in de film Very Bad Trip waar Allan in Rain Man in het casino verandert en een hele reeks wiskundige formules op het scherm verschijnen om te illustreren dat hij kaarten telt.

Persoonlijk vind ik dat de animaties visueel niet genoeg opvallen. Vooral in de nachtmodus zie je de letters nauwelijks rondzweven. Je kunt kiezen uit drie verschillende thema’s, alle grote Indo-Europese en Angelsaksische worden ondersteund. Er zijn enkele in-app-aankopen, maar deze beperken de gebruikerservaring niet.

Android zal je een waarschuwing laten zien bij het installeren van dit toetsenbord en het verlenen van de benodigde rechten. Google vertelt je dat de app de gegevens kan verzamelen die je schrijft en dat dit gevaarlijk kan zijn. Ik weet niet of deze waarschuwing voor alle alternatieve toetsenborden wordt geactiveerd. Uit een quick scan op exodus-privacy blijkt in ieder geval dat de app geen trackers bevat. De ontwikkelaar stelt dat hij geen persoonlijke gegevens verzamelt of doorgeeft.

  • Prijs: vrij / Reclame: nee In-app aankopen: ja ($ 0,99 tot $ 9,99 per stuk) / Account: niet nodig.
Legt de ecran-toepassing FKeyboard vast

Ik vind de animaties persoonlijk niet visueel genoeg / © NextPit

Drinkbaar (Android)

Deze app biedt cocktailrecepten om zelf te maken. U kunt kiezen uit een selectie van kant-en-klare recepten en de juiste doseringen controleren (metrisch en imperiaal systeem). U kunt de recepten ook aanpassen aan het aantal glazen dat u wilt serveren.

De applicatie kan ook recepten voorstellen op basis van ingrediënten die je zelf hebt toegevoegd. Zo kun je een opkikkertje maken waarvan je niet wist dat het bestond met wat er in je kast rondslingert. Aan de andere kant bood Drinkable niet aan om een ​​Biercola voor me te maken, een wereldberoemd recept waarin bier en Coca-Cola worden gemengd. Maar ik vergeef hem deze belediging.

De interface is minimalistisch maar duidelijk en leesbaar. De applicatie bevat geen in-app aankopen of advertenties en de ontwikkelaar zegt geen persoonlijke gegevens te verzamelen.

  • Prijs: vrij / Reclame: nee In-app aankopen: nee / Account: niet verplicht.
Legt de ecran-toepassing vast Drinkbaar

De applicatie stelt recepten voor op basis van wat je nog in je kast hebt / © NextPit

Voor je ogen (Android & iOS)

Ik aarzelde om deze game toe te voegen omdat het een Netflix-titel is en daarom heb je een abonnement op de SVOD-service nodig om het te spelen. Maar ik vind het concept erg leuk en origineel, dus ik zal je boos laten worden in de commentaren tegen de dictaten van de webreuzen waar ik zogenaamd voor betaal.

Before Your Eyes is een verhalende game waarvan de gameplay afhankelijk is van het knipperen van je ogen. U bevindt zich in een subjectieve weergave en u kunt uw “look” verplaatsen door met uw vinger over het scherm te scrollen. Maar om met de omgeving om te gaan, of het verhaal vooruit te helpen, moet je letterlijk knipperen.

Het is hetzelfde principe als een point-and-click-spel, behalve dat je met je vingers wijst en met je ogen klikt. De game gebruikt je selfiecamera om te bepalen of je knippert of niet. U moet de applicatie kalibreren voordat u een game start, zodat deze alleen opzettelijk knippert.

Ik heb het heel snel uitgeprobeerd en vond het best grappig. Sommige reviews in de Play Store klagen dat de knipperdetectie te gevoelig is. Maar persoonlijk had ik geen problemen tijdens mijn zeer korte game-ervaring. De graphics zijn niet transcendent, maar de visuele stijl heeft zijn charme.

Je speelt als een ziel in het hiernamaals die zijn leven voor zijn ogen ziet flitsen. Het verhaal is meerkeuze, dus jij bepaalt de uitkomst en mag niet knipperen op het verkeerde moment.

  • Prijs: gratis (maar een te duur Netflix-abonnement is vereist) / Reclame: nee In-app aankopen: nee / Account: verplicht.

.

Leave a Comment